Måndagen den 28 september 2020: Övervaka och hålla koll på


 Kära dagbok…

Kokt ägg bredvid kaffebryggaren

Kärlek och omtanke från Anna i form av det kokta ägget.

Så blev det måndag igen som så ofta efter en helg. Både Fästmön och jag har arbetat idag, jag på distans, det vill säga hemma. Det var ganska skönt att slippa ge sig ut i den lite disiga och fuktiga måndagsmorgonen, allra helst som termometern endast visade tio grader. Anna gav Citrus salva i morse, jag gav penicillinet oralt. Hon är så duktig, den lilla! Och Anna är också duktig på att ge salva. Vi har hittat våra roller som hemsjukvårdare, för jag kan i alla fall ge penicillinet som Citrus ska äta. 

Vi har haft en bra helg och sen sist har inte nåt mer gått sönder (nytt dasslock är beställt på nätet). Jag känner mig bara så skittrött jämt, trots att jag var ledig i torsdags för att åka och hämta nya bilen (en anspänning, förstås). Jag känner mig som om jag är 100 år gammal. Anna är också trött. Vi försöker nog stötta varandra lite mer i det tunga just nu. Små saker kan vara stora bevis på kärlek och omtanke också, som det här med att Anna kokar ett ägg till mig varje morgon hon kokar till sig själv.

Även här hemma – inte bara på jobbet – handlar det om att tydliggöra roller och ansvar. Anna är till exempel salvsmörjare, kock, tvättstugetvätterska och dasslocksinköpare, medan jag är medicinutdelare, bilförare, pottömmare, badrumstvätterska och städerska, mest. Det är givetvis enklare med rollfördelningen här än på jobbet eftersom vi bara är två. Eller tre. Gymnasisten gör emellertid inte så mycket väsen av sig och bidrar inte till hushållsarbetet, men han dammsuger sitt rum och det tycker jag är bra. Han var för övrigt så fin i morse när han gick iväg iförd ett av sina nya par byxor.

Familjen Katt har morgonmöte i köket

Familjen Katt har morgonmöte i köket: Lucifer på en köksstol, Citrus på diskbänken och Mini vid matskålarna.

Min måndag började med frukost och läsning till den. Familjen Katt passade på att ha morgonmöte i köket samtidigt. Alla tre katterna var där, säkerligen med hoppfulla tankar om att få nåt gott att tugga på från mitt frukostbord. De blev tyvärr besvikna, för jag äter bara yoghurt med bär, honung och müsli samt kaffe till frukost. Ägget brukar jag äta till lunch. Mini hittade en köttbulle (!) på golvet i alla fall. Den goffade hon.

Medan arbetsdagen startade lät jag första maskinen tvätt jobba. Under tiden satt jag och skrev diverse saker vid datorn. Inget som är intressant nog att nämnas. Intressantare är att tvättkorgen var jättefull, men innan måndagen var slut hann jag tvätta en hel del. Det är så praktiskt att kunna göra detta under tiden en jobbar. Alltså en klar fördel med att jobba hemifrån är att visst hushållsarbete, som i princip enbart kräver övervakning, går att göra parallellt med lönearbete.

Citrus beundrar utsikten på balkongen

Citrus beundrar utsikten eller fågelskådar. Idag var hon den piggaste i familjen Katt.

Utöver detta kan jag också hålla koll på familjen Katt och då främst sjuklingen Citrus. Jag tycker att hon verkar må bra. Hon leker och äter och går på pottan som vanligt. Men det klart, såret är kvar även om det också tycks läka och bli bättre, enligt undersköterskan jag lever med.

Idag har Citrus varit piggast av alla tre katterna. Hon har busat med kapsyler och hon sprang ut på ballen* där hon satt och beundrade utsikten eller fågelskådade.

Citrus mamma Mini och bruschan Lucifer, däremot, har tagit måndagen som vilodag. Mini vilade på min vänstra sida, Lucifer på min högra. Själv satt jag som den allsmäktiga mammisen jag är vid skrivbordet, framför datorn, mitt emellan katterna. Det är väldigt mysigt att ha sällskap av levande liv – även om de mest sover och snusar/snarkar.

∼ ♦ ∼

Till lunch åt jag ägg och ostfralla, till middag äter jag mumsiga kycklingrester från lördagen. Bara att micra. I kväll blir det läsning och TV bjuder på ett (1) sevärt program, Det sitter i väggarna, denna gång från Gotland.

∼ ♦ ∼

Och så blev det bokbyte idag, tack och lov. Tur att det bara var ett litet häfte om queerforskning. Det känns betydligt bättre för mig att läsa en ”queer” författares andra del av en deckarserie i stället.

Böckerna Queera intersektioner och Önska kostar ingenting

Bokbyte idag från queerforskning till ”queer” författare.


Jag väntar för tillfället på att brevbäraren
kommer med tre (3) böcker som jag ska recensera. Känner mig ivrig, nästan otålig, för jag vet att författarna, som har skrivit de inkommande böckerna, tidigare har skrivit mycket bra böcker. Höga förväntningar, ja! 

Det brevbäraren kom med idag var fordonsskatten på nya bilen. Lite högre än för Clark Kent**, men ändå OK. Nu har jag betalat räkningen så att jag får fortsätta köra… vad h*n nu heter…

Kia Ceed SW 1.6

Vad heter h*n? Det har jag inte kommit på än.

∼ ♦ ∼

*ballen = vännen FEM:s mammas namn på balkongen
**Clark Kent = min döde (?) bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 28 september 2020: Övervaka och hålla koll på

 1. Tråkigt att katterna inte är helt krya, hoppas medicinen gör det den skall !

  Vad roligt att du fått hem pärlan nu, ser jättefin ut 🙂 Då väntar vi med spänning på vad det blir för namn på nytillskottet !

  Det är nog bra att ha lite olika sysslor att ha ansvar för, så har jag/vi också haft när det varit samboliv. Nu får jag göra allt själv, men det är ju lite mindre att ta hand om ändå och bara det jag själv stökar till 🙂

  Sen hjälps ju jag och Pinglis åt när vi är helgsambos såklart !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är en katt som har fått ett sår och behandlas med penicillin både invärtes och utvärtes. Men vi hjälps åt och hoppas att såret läker.

   Jepp! Jag var ju och hämtade bilen i torsdags och nu har jag kört fyra gånger med den på lite olika vägar för att lära känna den. Vägskatten har jag betalat också. Namnfrågan är inte löst än, jag funderar… 😛

   Jo, när en bara är själv går de små sakerna fortare, men större saker, som fönsterputsning, tar ju längre tid eftersom en bara har två armar.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.