Fredagen den 28 augusti 2020: Fetare, fulare, lite lättare inför musselpremiär


 Kära dagbok…

Igår passade jag på att säkerhetskopiera en massa filer, bland annat en del foton. För den som är intresserad har jag nu lagrat 1 364 bilder som föreställer mig själv. Av dessa skulle jag kunna tänka mig att att godkänna typ fyra – och de har några år på nacken. Kära dagbok, jag veeet att jag är fet och ful, men varför blir jag ännu fetare och fulare på bild..?

För övrigt har du säkert inte noterat det, kära dagbok, men jag har under ett par, tre veckors tid försökt att hålla igen på det goda. På vardagar äter jag en skål yoghurt med müsli, bär och flytande honung till frukost. Sen äter jag lagad mat till lunch. Utöver det – inget mer. Igår blev det några kex, ostar och vin – se nedan. Jag var jättehungrig då! Jag tänker inte tala om vad min startvikt var, men den sista siffran var 5. Nu visar vågen en sista siffra på ungefär 2. Så nåt litet resultat åt rätt håll har det hela gett i alla fall.

∼ ♦ ∼

Nåt firande av trettonårsdagen av vår första dejt blev det inte igår. Men vi var båda överens om att andra saker som hänt under dagen och kvällen tarvade vin. Jag luftade en flaska enkel ripasso. Till den intog vi några kex och de tre ostar vi hade hemma. Jag blev varm och sov sen gott i natt ända till klockan sex i morse.

 

∼ ♦ ∼

I morse när jag klev upp var jag ganska ensam. Båda mina mänskliga sambor sov – den ena var ledig idag, den andra hade sovmorgon. Familjen Katt kom i sakta mak till köket. För en gångs skull var Mini först. Jag serverade kyckling, men se det föll inte Citrus på läppen alls. Till sist föll jag till föga och serverade lilla prinsessan tonfisk i en ny skål, på en av köksbänkarna. Det åt hon.

Citrus får mat i skål på en köksbänk

Lilla prinsessan dissade kycking och fick tonfisk i en ny skål på en bänk i köket.

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen idag har förlupit. Det finns inte så mycket att säga om den. Somliga kallar andra till möten, men dyker inte själv upp. Somliga kallar enbart till fysiska möten trots att vi tills vidare även bör få en länk till elektroniskt möte. Jag blir ledsen och upprörd när jag inser hur jag förminskas i vissa sammanhang – samtidigt som jag tvingas ta en ledande roll för att inte pinsam tystnad ska uppstå. De kollegor jag interagerade med elektroniskt idag verkade tämligen trötta, precis som mina tre assistenter. Mini hälsar att hon ser fram emot en läshelg, Citrus låg på skänkeslådan men bara det som är i lådan är skänkes, inte hon, och Lucifer vill sova de dagar han nu är ledig.

∼ ♦ ∼

Det blev bokbyte i morse också. Jag hade inte alls så stora problem att läsa ut sci fi-boken jag fått för recension. Nu har jag bytt till en bok som jag tror är mest bara rolig och lättsam. Det känns som om jag behöver det i det här tunga och mörka.

Böckerna Siri och Majken Minröjare

Bokbyte från mörk och tung sci fi till mest roligt och lättsamt.


Eftersom högen med olästa böcker har minskat drastiskt
under sommaren, fann jag mig nödd och tvungen att nätshoppa fyra pocketar från Bokus. Det blev följande böcker:

Fiona Bartons bok BarnetElise Dufvas bok Mordet på CristinaPernilla Ericsons bok När du vänder dig omSara Lövestams bok Önska kostar ingenting

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi ”mosselen” på BierhuisI somras var vi där och provade öl och åt fisk (röding), för då vågade vi inte oss på att musslor. Premiär i afton alltså!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 28 augusti 2020: Fetare, fulare, lite lättare inför musselpremiär

  1. När du vänder dig om köpte jag också för ett tag sen. Den låter verkligen hemsk!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.