Fredag eftermiddag och kväll den 21 augusti och lördag förmiddag den 22 augusti 2020: Klippta, bastardburgare och böcker för recension


 Kära dagbok…

Äntligen var det dags! Gymnasisten och jag träffade min frisör IgorDômefrisörerna igår eftermiddag och fick våra huvuden trimmade. Sååå skönt eftersom vi är rätt varma båda två i den här kroppsdelen. Jag klipper mig med sex veckors mellanrum, men för Gymnasisten var det ett litet längre uppehåll sen han sist träffade Igor. Vi blev väldigt nöjda båda två och så här blev resultaten:


När vi var klara och jag hade betalat för oss sms:ade vi Fästmön
tillika Gymnasistens mamma. Vi hade bestämt att ses på stan för att äta på Bastard Burgers, ett ställe Gymnasisten ville gå till för att äta sin 18-årsmiddag. Tyvärr är där alldeles för litet och för få bord för större sällskap (vi var sju personer då), men för tre gick det alldeles utmärkt. Det hade börjat blåsa, så vi ville sitta inomhus. Vi hittade ett bord intill de här två…

Hundar doggiestyle

Eh… ja…


Till min glädje hade Bastard Burgers egen öl
och jag valde en lagom uppkäftig pale ale som hett How to be a bastard. Jag blev inte särskilt jävlig av den, inte heller nån bastard i ordets verkliga betydelse, men god var den. Att äta valde jag en Kentuckyburgare, en kycklingburgare med bland annat ost. Till burgaren åt jag tjocka räfflade pommes frites samt en chipotle dip. Allt var mycket, mycket gott, så hit går jag gärna igen. Menyn innehåller olika köttburgare, men det finns också en hel del veganskt. Riktig bonus blev det att träffa R igen, för andra gången på kort tid. R är en av få före detta kollegor från tiden innan De Sju Svåra Åren som jag gärna har kontakt med. Nu ska R börja nytt jobb, men sen ska vi boka in en lunch för att uppdatera varandra.


På hemvägen passerade vi S:t Per
där jag försökte få ut medicin. Apoteket där har lite underlig personal. Igår hade de klistrat en stor lapp över nummerlappsapparaten. På lappen stod att de hade problem med sitt datorsystem. Jag trodde att det handlade om att systemet med nummerlappar inte fungerade, men sen visade det sig att de inte kunde lämna ut receptmedicin. Eh… varför inte skriva det då..? Typ ”Vårt system krånglar och just nu kan vi inte lämna ut medicin på recept.” Hur svårt kan det vara..?

På ICA köpte jag och mina sambor nåt gott att tugga på till senare. Jag tuggade ungefär 50 gram Marabous gräddnougat till kvällskaffet. Men först öppnade jag det spännande paket som låg i en påse som hängde på ytterdörren när Gymnasisten och jag skulle gå och klippa oss. Paketet kom från HOI Förlag och innehöll två böcker som jag ska recensera, Gunilla Cullemarks bok Kajakbyggerskan och Lisa Hågensens ungdomsbok Siri. Det tackar jag för!

Fredagskvällen avslutades med ett riktigt sömnpiller till film. Anna gav upp tidigt och jag fick tvinga mig att hålla mig vaken.

∼ ♦ ∼

Katarina Wennstams bok Alfahannen och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag första gången strax efter klockan sex. Jag var upp en sväng på toa och försökte sen somna om. Lönlöst. Strax efter klockan sju gav jag upp. Jag klev ur sängen och lät Annas moccamaster brygga kaffe åt mig medan jag tömde kattpottorna. Sen läste jag fram till klockan 8.30. Just nu håller toffeltassarna i en pocketbok jag gav till Anna i julklapp 2010. Den är riktigt bra, tycker jag, efter att ha läst strax över 100 sidor.

Därefter rev jag ur våra lakan, för det är sannerligen dags att bädda rent. Och efter det tog jag hand om gårdagens torra och rena tvätt, ungefär 18 maskiner (^== liten överdrift). I maskinen ligger nu svart tvätt och i tvättkorgen bara lite smått. Det känns skönt.

Jag har sen dess suttit och skrivit föregående och detta inlägg. Nu när klockan just har passerat elva börjar det kurra i magen. Dags för frukost, helt enkelt, och sen dusch.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag eftermiddag och kväll den 21 augusti och lördag förmiddag den 22 augusti 2020: Klippta, bastardburgare och böcker för recension

 1. Siri har jag också fått hem 🙂 Ska bli väldigt spännande att läsa den.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Båda böckerna tillhör genrer som inte är dem jag skulle välja i första hand, men jag tror att de här böckerna är bra. Ska bli intressant att läsa vad du tycker om Siri sen också. 😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.