Onsdagen den 19 augusti 2020: Överlevare och jag tränar på att tänka bredare, rentav ödmjukt


 Kära dagbok…

Pelargonen på jobbet

Pelargonen på jobbet är sliten, men har överlevt och blommar faktiskt.

Svettigt och varmt även idag. Morgonduschen kändes ogjord kunde såväl jag och en kollega konstatera när vi slank in på jobbet i morse med svettblanka pannor och andra kroppsdelar. Båda har vi uppför till jobbet. Men just nu spelar uppför eller nerför inte så stor roll, en blir lika svettig oavsett. Och idag har jag svettats till och från mitt kontor, precis som jag ska göra i morgon. På fredag jobbar jag hemifrån för då kan jag starta arbetsdagen tidigare eftersom jag behöver sluta lite tidigare. Jag och Gymnasisten ska gå och klippa oss efter varandra hos Igor med start klockan 16.

I mina fönster på kontoret har jag fem krukväxter. Kan du tänka dig, kära dagbok, att fyra av fem växter har överlevt min frånvaro? Jag menar, jag har ju inte fysiskt varit på plats för att vattna dem. Nån gång har jag bett min chef, nån gång en kollega. Men asså… vi snackar om att överleva på väldigt lite vatten under nästan fem månader..! Då har jag visst valt rätt typer av växter ändå.

Garderobsblomman på jobbet

Garderobsblomman på en grön kvist.

I morse vaknade jag med magont. Jag fick ont redan igår kväll och det är samma ont som jag hade ett par, tre dar i slutet av semestern. Tror att det är mycket som påverkar kroppen rent fysiskt nu – oron för bilen, jobbstart och lite annat som jag behöver klargöra hur jag förhåller mig till. Det är inte lätt att vara människa. Det som slår igenom under livsresans gång är att jag enbart kan lita på mig själv – men… att jag också kan be om hjälp och får det av människor som är genuint goda och som ställer upp utan att förvänta sig motprestationer. Jag har ju ingen familj mer än Fästmön som jag kan be om stöd och hjälp av. Om jag hela tiden skulle be Anna skulle min roll i vårt förhållande bli väldigt… klen, eller hur jag ska uttrycka mig. Dessutom kan Anna inte hjälpa mig med allt, till exempel inte sånt som har med jobbet att göra eller bilen.

Pengaträdet på jobbet

Pengaträdet har överlevt – och jag har fått ner kostnaden på det hittills gjorda verkstadsjobbet.

Men jag har ringt bilverkstan igen och jag har pratat med Andreas, på bilverkstan. Han kan inte förstå felet som har uppstått och har sökt och söker hjälp på andra verkstäder. Hans egen mekaniker kommer inte tillbaka i tjänst förrän i september och kan först då titta på bilen. Vi pratade om olika alternativ och jag får sannerligen träna i att tänka… bredare. Dessutom har jag lyckats få ner kostnaden för det verkstan hittills har gjort. Det kommer en faktura (med snigelposten) som ska vara betald om fem dagar. Jag ringde och rådgjorde med mitt försäkringsbolag igår kväll och fick bra tips – som alltid.

To be continued…

∼ ♦ ∼

 

Palettbladet på jobbet

Även palettbladet hade klarat sig från corona och uttorkning.

Sen har jag jobbat lite idag också, på jobbet. Roligast på hela dan var att träffa Tjifen* och IH formerly known as Lisbeth**. En av dem står inför en nödvändig operation i september, men båda har klarat sig bra vad gäller corona.

Ett viktigt möte och lunchen hölls i Botaniska trädgården. Eller rättare sagt på Café Victorias uteservering. Tyvärr hade jag vansinnigt ont i magen, så jag kunde inte äta mer än halva min räksallad. Men jag fick i alla fall äran att bjuda mina gäster – det var verkligen min tur nu.

Det var skönt med en liten promenad och att få sitta utomhus en stund. Tropiska växthuset var jag sugen på att besöka, men det får bli i november.


På eftermiddagen gjorde jag lite this and that.
Jag hade en introduktion och fotografering av en ny medarbetare och skrev en presentation. Inte mycket att orda om. Min första arbetsvecka efter fem veckors semester går mot sitt slut och helgen närmar sig. Några planer för helgen har jag inte, det är lite svårt att göra sånt jag borde eller vill göra utan bil, men det är bara att vänja sig. Dammsög och dammade gjorde jag förra veckan och det har jag ingen lust att göra den här veckan också. Men det behövs…

∼ ♦ ∼

Nu ska jag fundera över ett svar jag eventuellt ska göra. Allt är inte så enkelt som det kan tyckas vara vid första anblicken, men jag kanske ska överraska mig med lite jävla ödmjukhet, rentav…

∼ ♦ ∼

*Tjifen = min förra chef
** IH formerly known as Lisbeth = en kollega i huset som också var min kollega vid ett annat universitet


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 19 augusti 2020: Överlevare och jag tränar på att tänka bredare, rentav ödmjukt

 1. Ja tänk att värmen håller i sig ”svettas” .. igår åskade och regnade här, men ändå blev det inte så mycket bättre i luften.

  Det är ju skumt att dom inte får ordning på bilen.. men, håller tummarna att det snart blir en lösning. Även om man tar sig långt på ben/cykel så skulle jag sakna bilen om jag inte hade den att tillgå

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är lite tufft nu och jag orkar inte ånga på i värmen. Saknar verkligen bilen! Ja det är skumt, men vi får se vad som händer. Det blir kanske inte nån snar lösning, men lösas ska bilfrågan.

   Anna fick punka på sin cykel idag också, så nu har vi inget fungerande fordon. 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.