Måndagen den 17 augusti 2020: Back to business… eller ekorrhjulet…


 Kära dagbok…

Väckarklocka 6.15

Det gick bättre än förväntat att kliva upp i morse.

Det gick bättre än förväntat att kliva upp 6.15 i morse. Men så kom jag i säng i bra tid och jag sov hyfsat i natt. Det klart att det var konstigt och pirrigt att gå iväg till jobbet. Jag tror inte jag har varit där sen i… april. Eller mars. Eller… jag kanske var på jobbet en dag i maj eftersom nån envisades med att enbart kalla till fysiskt möte…

Jag hade gott om tid på mig på morgonen och kunde sitta och läsa vid frukosten. Citrus och Mini höll mig lite sällskap, men du må tro, kära dagbok, att det var svårt att gå ifrån dem i morse… Nu vet jag ju att de inte är ensamma hemma eftersom Gymnasisten fortfarande har sommarlov. Det var mera för min egen skull, jag ville liksom inte lämna dem. De har varit mitt sällskap hemma hela våren.

Vi får fortfarande jobba på distans det vill säga hemifrån, framför allt om en tillhör nån riskgrupp eller lever med en person som tillhör en sån grupp. Jag kvalificerar mig väl lite för båda. Jag har beslutat i samråd med min chef att delvis vara på jobbet och jobba, delvis jobba hemifrån. Den här veckan jobbar jag hemifrån tisdag och fredag. Torsdagen är osäkert, kan bli helt eller delvis på ett av ställena. Idag trodde jag faktiskt att det skulle vara fler människor på plats än det var. Vissa delar av avdelningen var öde och högsta chefen lyser sen i våras med sin frånvaro. I övrigt var fyra av sex enhetschefer på plats och det var bra, tycker jag.

Det var ungefär 17 grader när jag gick hemifrån och jag tog ingen tröja. Jag överlevde klättringen uppför. På jobbet verkade ventilationen inte fungera som den ska, för jag svettades fram till klockan tio och sen började jag frysa. Precis som vanligt, alltså. Fyra av mina fem krukväxter hade överlevt min fysiska frånvaro , vad sägs om det?! Snacka om tåliga…

Mina skärmar

Back to business… eller


Idag på jobbet har jag deltagit i enhetsmöte.
Det var bara jag och chefen på plats i mötesrummet, övriga var med på distans via Zoom. Efter mötet hade jag en bra dialog med chefen. Vi har väldigt olika åsikter om vissa saker, bland annat ett program som vi på avdelningen ska tvingas genomlida (<== min åsikt!) i höst. Utöver det har jag besvarat en del mejl, läst en del mejl (men de flesta hade jag läst på semestern av överlevnadsskäl), gjort miljoner uppdateringar på datorn och tjänstemobilen samt installerat en ny webbkamera på jobbet. Allt verkar funka hittills – ta i trä. Jag fick lite hjälp med kablarna, bara, annars fixade jag resten själv.

Lunchen blev fisk på Feiroz. Där har de så god och vällagad mat, men jag hade föredragit att sitta med min bok i Tysta matsalen. Nu är emellertid Tysta matsalen omgjord till Allergiska matsalen. Den som ska äta fisk, citrus eller jordnötter får inte äta där. Vi som är ljudkänsliga har slängts ut. Trist, tycker jag.

Lunchfisk hos Feiroz

Fina fisken hos Feiroz.


Efter lunchen jobbade jag med ett underlag
som min chef ska föredra. Det handlar om saker som gör vissa människor irriterade och uppretade, så det är extra viktigt att formuleringarna är bra. Jag är glad att jag, som är en av de irriterade och uppretade, får jobba med just formuleringarna. Riktigt smart drag av chefen, för han fattar förstås att jag inte kan hålla tand för tunga med det jag tycker om det hela.

I morrn ska jag jobba hemifrån bland annat med en enkät som jag ska hjälpa en kollega med. Men jag ska också ta mig i kragen och ringa Framtida bil i Köping för att få status på Clark Kent*. Det har liksom gått en vecka sen vi var där och det är total tystnad från bilverkstan.

Clark bärgas

Älskade bilmannen fraktas bort med en bärgare.

∼ ♦ ∼

Idag fick jag mejl från HOI Förlag med en förfrågan om jag vill recensera ett par böcker. Kanske inte fullt ut mina favoritgenrer, men det spelar ingen roll. Eftersom jag har börjat jobba nu lär böckerna inte bli vare sig lästa eller recenserade förrän tidigast nästa månad. Kul ändå att ha två för mig annorlunda böcker på ingång! Är det välskrivna böcker lär uppdraget bli en njutning. Mer om detta när böckerna kommer, förstås!

Jag fick också kontakt med en före detta kollega som jag jobbade tillsammans med på ett annat av stans universitet. MN hörde av sig via LinkedIn och det glädjer mig att hon har ett sånt framgångsrikt yrkesliv i Nairobi.

∼ ♦ ∼

Eftersom jag åt fisk till lunch blir det kaffe och mackor till kvällsmat. I morrn kväll är planen att ta med Gymnasisten till Churchill Arms om det är så här varmt som det är.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = älskade, döende (?) bilmannen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 17 augusti 2020: Back to business… eller ekorrhjulet…

 1. Se där, det verkar som det gick bra att kicka igång igen efter semestern. Kan vara lagom att jobba lite hemma och lite på distans.

  Idag bjöd vår chef på utelunch på golfrestaurangen, det är ändå trevligt att träffa lite kollegor 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja varvad återgång – på jobbet resp. hemma – känns bra och rätt. Vi är en stor arbetsplats med 600 pers i vanliga fall och det var inte många människor på jobbet igår. I morrn, onsdag, ska jag till jobbet igen och sen kanske torsdag också. Fredag jobbar jag hemifrån.

   Härligt med utelunch! Jag ska luncha i Botaniska trädgården i morgon med två vänner. Botan ligger fem minuter från mitt jobb. En sann oas!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.