Sista lediga dan på väääldigt länge 2020: Sammanfattningsvis…


 Kära dagbok…

Söndag. Ångestdag för många, dock inte för mig, hör och häpna. Idag har jag mått betydligt bättre än igår och det är jag förstås tacksam för.

Varamon filter

Bara en vecka sen…

Men det klart… Om jag tänker efter… Det finns alltid nåt att ha ångest över. Vad sägs om att börja jobba efter fem lediga veckor? Dessutom har jag bestämt mig för att gå till min arbetsplats, mitt kontor i morgon. Lusten är sååå stor *visar en millimeters glapp mellan tumme och pekfinger*, men som så många andra behöver jag en inkomst. Den här sommaren har varit extra kostsam med tanke på alla utgifter för bilen som ändå inte fungerar eller ens är i Uppsala. Att mest ”bara vara hemma” har också kostat i form av ett antal krognotor. Jodå, vi har besökt uteserveringar i sommar, men vi har varit duktiga på att hålla avstånd och sprita händerna.

Resan till Motala är bara några dar bort. Bilden ovan tog jag för exakt en vecka sen. Idag läste jag i en kvällstidning på nätet att det är polisvolontärer i Motala på stranden för att folk ska hålla avstånd. Även då, förra söndagen, tyckte jag att vi klarade oss bra. Vi höll oss på bryggan, på en bänk där och i vattnet var det inte många som badade när vi var i.

Sammanfattningsvis har det varit en ovanlig och tung vår och en annorlunda sommar och semester. Allra ledsammast var förstås att bilen pajade. De finaste minnena har jag från dagarna i Motala och mötena med goa vänner och släktingar, men också dagarna i Slottsträdgården och Slottet i sällskap av Slottsherrskapet eller ”bara” med Fästmön.

Tre grundmålade fönster

Jag var med och slipade och målade fönster på Slottet.

∼ ♦ ∼

Pernilla Ericsons bok Jag ska hitta dig och kaffe på sängen

Söndagsstart! (Stackars Pernilla Ericson…)

Men det är ännu söndag och en ledig dag börjar i 9,5 fall av 10 med läsning och kaffe på sängen. Här bjuckar jag på en ganska avklädd bild, dock avslöjas inget om vad som finns bakom boken. (Stackars Pernilla Ericson…) Jag brukar inte visa upp mig så här, för jag har väldigt fula ben. Efter alla proppar står venerna ut som korvar på benen och framför allt underbenen är rätt blålila och bruna på sina ställen. Nu ska jag försöka klara mig utan blodförtunnande sprutor. Det går nog rätt bra, bara jag tänker på att röra på mig. Det gör jag, mer och mer. Jag går i trapporna i huset hemma och i morgon ska jag gå till och från jobbet. Jag har inte varit på kontoret sen i april…

 

Lakritsglass med strössel i bägare

Salt glass behövs i värmen.

Det har varit fortsatt varmt idag, men kanske nån grad svalare än igår. Det blev eftermiddag innan Anna och jag kom ut på en promenad runt ån – inklusive en glasspaus. Anna bjöd på glass och vi satt vid glasskiosken, under ett träd. Jag mumsade en bägare med lakritsglass och lakritsströssel. Salt behövs i värmen. Kan du föreställa dig, kära dagbok, att jag ska ha jeans på mig i morrn..? Det kan fan knappt jag…

Vi gick runt ån, men det var först på andra sidan Eddaspången som det var skugga. Här och var satt eller låg folk och solade eller hade picknick. Vi gick långsamt, varje steg gjorde mig genomsvett. På S:t Olofsbron var det fint med alla blommor i lådorna från räcket, men det klart… Det slår inte blommorna och de gröna männen i Motala stadspark


Vi kom aldrig iväg till nån affär idag,
så det blev hemkörning av mat från Food Courten i Gamla Uppsala. Jag bjöd samborna på bortgjord pizza och mig själv på kycklingspett med jordnötssås och ris samt en Staropramen till.

Kycklingspett med jordnötssås och ris o Staropramen

Söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

I kväll glor vi på del 4 av Kungahuset WindsorAnna har kämpat med att hitta digitalkanalerna större delen av eftermiddagen, men det jävla textmeddelandet från Com Hem Gå Bort rullar i Courier i bildens överkant. Vi är inte skitgamla, vi får ändå inte till det. Däremot lyckades Anna få iordning på smart-TV-funktionerna som av nån anledning hoppade ur i våras så att vi till exempel kan kolla Netflix igen

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista lediga dan på väääldigt länge 2020: Sammanfattningsvis…

 1. Hoppas din första dag blev bra, det brukar funka när man väl är igång igen, även om det såklart tar emot. Vi jobbar fortsatt hemifrån, det blir förmodligen så tills nyår.. men, man får ju ta en sväng till kontoret ett par gånger i månaden.

  Jag äter inte glass ofta, men åt kulglass när vi var på Öland och valde lakrits, jättegott ju !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Publicerade just ett inlägg om dagen! 😛 Den var OK. Jag var på jobbet, men ska alternera hemmajobb med att vara på jobbet och jobba i höst. I morrn, tisdag, jobbar jag hemifrån.

   Lakritsglass är SÅ GOTT!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.