Måndag kväll den 13 juli och andra semesterdagens förmiddag 2020: Ölprovning och litteratur


 Kära dagbok…

Sex sorters öl att prova

Sex sorters öl att prova…

Några gånger har vi passerat Bierhuis på väg hem eller från hemmet. Det är nog den pub som ligger närmast vårt hem. Vi har haft funderingar på att äta musslor där, men inte riktigt vågat. För ett tag sen såg vi att man också kunde prova öl. Lite på chans traskade vi dit igår kväll för att pröva… vår lycka.

Vi var inte ensamma, men hade tur att få sitta bekvämt ganska nära dörren. Vi fick vänta bra länge på att vår beställning togs upp och hann fundera både en och två gånger. Vi bestämde oss för att först prova öl och sen kanske äta eller gå nån annanstans för mat.

Sex olika ölsorter serverades i provglaskupor. Vi fick alltså dricka ur samma glas om vi skulle prova alla sorter. Nåja, vi lever ju tillsammans så det var inget problem. Det var några underliga blandningar vi smakade på. Ett öl smakade äpple, ett annat (den röda med rosa skum, som tycktes fullkomligt fascinera folk på Instagram av nån anledning) körsbär och det jag tyckte bäst om hette Kwak. Roligt och gott var det och 199 spänn kostade provningen.

 

Vi bestämde oss för att äta på plats. Det blev röding till båda och hutseputse (eller vad det nu hette) till Fästmön, belgiska pommes till mig. Jag beställde Kwak till maten och fick ölet i ett lustigt glas med rund botten och en ställning att hänga upp det i. Jag missade inte att hänga upp glaset rätt en enda gång, men ölet var starkt, åtta procent. Hela notan slutade på 825 spänn och jag gav 75 kronor i dricks. Riktigt gott och mysigt var det, men nästa gång ska vi boka bord i förväg och kanske, kanske våga oss på musslor…

∼ ♦ ∼

Idag har vi hittills tagit det lugnt. Vädret är ostadigt, men det är ganska kvavt. Andra semesterdagen startade på sedvanligt sätt vad gäller ledig dag för mig – kaffe och läsning på sängen. Frukost är avklarad, kattpottor tömda, tänderna borstade och jag har ansökt om att få bidrag till läkemedel (sprutorna) från min arbetsgivare. Jag får tillbaka cirka 850 kronor. Nu ska jag skutta in i duschen. Det är Anna som bestämmer dagens innehåll och jag tror att vi mest ska vara hemma och kanske äta nåt gott hemlagat, bara sticka ut nåt ärende.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Okategoriserade, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 13 juli och andra semesterdagens förmiddag 2020: Ölprovning och litteratur

 1. Mösstanten skriver:

  Trevligt att läsa om din semester som verkar helt ok trots omständigheterna vi har i år. Och jag ser att du har kommit mycket långt i boken. Är den lättläst?

  Gilla

 2. Det var ju en rolig idé med ölprovning 🙂 jag hade inte sett det där rosa skummet tidigare..

  jag och Pinglan brukar köra egen ölprovning ibland, köper några udda öl, en var varje och delar på. Ibland hittar man nya favoriter och ibland får man redan på vad man inte skall köpa fler gånger 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag fattar inte, men många på Insta hängde upp sig på det rosa skummet. Det är en körsbärsöl och ölfärgen tycker jag själv är mer att hänga upp sig på, typ giftigt röd. 😛 Men kul att prova öl även om vi inte fick nån guidning utan bara fick välja sex sorter och testa själva.
   Kwak gillade jag, men den är lite stark. Äppleölet var fräsch och säkert himmelskt en varm sommardag. Det är inte så starkt, bara 3,5%.

   Roligt att prova och inte alltid köpa samma, tycker jag som helst köper hem Staropramen. 😳

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.