Söndag kväll den 12 juli och första semesterdagen 2020: I gamla kvarter, men nya banor


 Kära dagbok…

Söndagen förflöt. Jag lyckades köpa två matlådor till middag, men åt bara en (ostpaj). Sen slappade jag och läste. Minikatten längtade efter Gymnasisten och la beslag på hans säng. Jag längtade efter Fästmön som inte var hemma förrän runt 21.30. Men då dukade vi fram en liten ost-och-vin-fest på cheddar, S:t Agur, Gruyère och Amicone 2016. Till detta intog vi nåt gammalt avsnitt av Poirot. Klockan var faktiskt närmare midnatt innan jag släckte och så länge har jag inte orkat hålla mig vaken på väldigt länge…

∼ ♦ ∼

My God! Första semesterdagen och jag sov till klockan åtta. Ingen väckarklocka! Vaknade med huvudvärk och det hade jag haft hela söndagen också så det berodde inte på vinet. Det fick bli Panodil (för magens skull) tillsammas med de vanliga medicinerna samt kaffe och Knausgård på sängen.


Inte några högt flygande planer fanns för den här första semesterdagen,
bara att ta det lite lugnt. Jag föreslog en tur ner på stan för att kolla in Svartbäcksgatan och Sysslomansgatan samt hämta mina beställda sprutor och eventuellt köpa nya diskhoproppar. Vi gjorde det!

Första stoppet blev English Bookshop där vi shoppade båda två. Boken som fick följa med mig hem var Sally Hepworths The mother-in-law, en bok som stått på inköpslistan ett tag. Jag kan lika gärna läsa den på engelska som på svenska.


Vi strosade vidare och kolla in kärlekslås
på en bro över floden, ostar i Saluhallen och hade svårt att bestämma oss: fika, glass eller öl. Vi traskade tillbaka med kaffe och räkmacka på nåt Linnékafe på Svartbäcksgatan. Det blev… crêpes på Crêperie Lemonie i stället. Sött och gott med nutella, banan och glass för min del. Tack Anna som bjöd!


Före hemgång hämtade jag ut mina sprutor
och blev så gott som ruinerad. Jag menar 30 sprutor för 1 214:29 kr… Det är över 40 spänn per spruta det. Hos Clas köpte Anna diskhoproppar och vi träffade bekantingar från tandvården. Hemma monterade vi var sin propp och det gick… rätt bra. Jag torkade ur diskhoarna innan vi tryckte i de nya.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det middag på lokal. Vi funderar belgiskt, men vi har inte bestämt oss.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndag kväll den 12 juli och första semesterdagen 2020: I gamla kvarter, men nya banor

 1. Ni hann med en hel del på starten av veckan, hoppas ni fick nått gott till middag, vi får väl se i nästa inlägg vart ni hamnade 🙂

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Jepp! Det kommer mera från igår… 😛

  Gilla

 3. Louise Baumgärtner skriver:

  Fina bilder från ån. Vad skönt att du äntligen har semester 👍själv har jag börjat jobba men det känns okej. Ta hand om dig, kram🤗

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.