Lördag eftermiddag och kväll den 11 juli och söndagen den 12 juli 2020: Praktiska paradrätter och städredskap medan läsprojektet går framåt


 Kära dagbok…

Det gick bättre än jag trodde att ta mig igenom gårdagen. Årsdagar är alltid årsdagar, men jag kände mig mest lättad att mamma – och pappa, förstås! – slipper vara med om pandemin. De slipper bli sjuka och plågas och de slipper sitta isolerade. Och jag slipper det dåliga samvetet eftersom jag, deras endabarn, bodde 28 mil från dem och inte skulle ha kunnat vara hos dem. Men älskade föräldrar, självklart saknar jag er, tro inget annat!

Mamma pappa och ett tänt ljus

Jag saknar er, älskade föräldrar!


Jag hade mamma och pappa i tankarna
när jag traskade upp till stan för att handla igår. Det var nämligen så att jag ganska ofta fick sill och potatis när jag kom hem till mina föräldrar för en helgvistelse. Det var både praktisk mat och god. Praktisk för att jag hade svårt att säga exakt klockslag eftersom jag körde bil och trafik och väglag varierade. Därför kunde jag ringa när jag var en fem mil hemifrån och säga att jag var på väg. Då startade mamma potatiskoket. Och sill och potatis älskade jag då som nu. Men det ska vara öl och Östgöta sädes till och det var bland annat detta – och sill, förstås! – som jag var upp till stan för att handla. Lite godis blev det också – det var ju trots allt lördag. (Notera dock att Pigallen är till Fästmön, jag gillar inte den chokladen. Även Bright Brew-ölen är till Anna, jag dricker Staropramen.)


Ja jag lagade alltså maten igår.
Sill och potatis är praktisk mat och därför en av mina paradrätter. Salt och gott en varm dag. Det blev en liten paus innan desserten som även igår kväll bestod av kaffe och en munk. Framåt 21-tiden stack Anna den här omgångens fjärde blodförtunnande spruta i min mage. Igår gjorde det skitont, såväl själva sticket som insprutningen. Lördagskvällen avslutades med Dublin Murders. Jag, som hade varit ledig, somnade nog före Anna, som hade jobbat.

∼ ♦ ∼

När jag vaknade i morse hade Anna redan varit uppe en stund. Hon jobbar sitt sista pass idag innan hon går på sin fyra veckor långa semester. Ett mastodontpass, förstås, från klockan 7 till 21.15 med två (2) värdelösa timmars ledigt mitt på dan. Ibland åker jag och hämtar hem henne eller så åker vi till Slottet en stund när det är mastodontpass, men idag lovade väderappen regn och åska på eftermiddagen, så Anna blev kvar på jobbet. Och eftersom Anna jobbade den här helgen bestämde jag mig för att städa. Igår dammade jag och idag har jag dammsugit och torkat golven i köket, hallen och vardagsrummet. Jag älskar vår nya Swiffer som numera även går att våttorka med!

Swifferkit

Älskar den!


Men… framför allt har jag påbörjat ett läsprojekt,
det vill säga att avsluta Karl Ove Knausgårds Min kamp-serie med dess sjätte och sista del. Boken är faktiskt inte på 1 125 sidor, utan på 1 126 sidor. Många tycks tro att det är plågsam läsning för mig. Det är det inte alls. Jag har bara väntat med att läsa boken i tre och ett halvt år för att jag vill ha gott om tid när jag väl läser den. Därför bestämde jag mig för att läsa boken den här semestern. Min semester börjar inte förrän i morgon visserligen, men det blev bokbyte häromdan. Jag är en bra bit in i boken nu. I morse började jag på sidan 356 och nu är jag på sidan 470, det vill säga jag har läst 41 procent av boken, enligt Goodreads. Det blir nog mer läst i eftermiddag, för precis nu började det regna. Dagens promenad och matinköp får därför vänta.

∼ ♦ ∼

Jag har ringt min bonussvärfar och pratat en stund. Han vill väldigt gärna betala för mobiltelefonen han fick, men det får han inte göra. Han har hjälpt mig med ovärderliga ting som batteribyte i bilen och att köra hit de av mammas grejor som jag skulle behålla.

∼ ♦ ∼

Undras vad jag ska äta till söndagsmiddag… Jag får nog göra som Citrus, sova en stund på saken och låta det regna över.

Citrus sover på soffkudden

Söndagsmiddag? Får göra som Citrus och sova på saken, tror jag.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 11 juli och söndagen den 12 juli 2020: Praktiska paradrätter och städredskap medan läsprojektet går framåt

 1. Kul att läsa att du är nöjd med Swiffer..eller vad den heter, pinglan är också nöjd med sin så jag skall också införskaffa en sådan dammvippa tänkte jag 🙂

  Ju enklare att städa desto roligare… ehh.. eller mindre tråkigt 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den är jättebra! Jag har haft Swiffer förut, men bara med torrdukar och den hade gått sönder. Nu går det snabbt och lätt. Dammvippan är jag också sugen på.
   Hälsn Städtanten 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.