Mytomanen


Ett inlägg om en sommarpresent som en sommarpratare har skrivit.Sofie Sarenbrants bok MytomanenI år fick vi som jobbar är anställda på min avdelning
en sommarpresent av arbetsgivaren, det vill säga avdelningen betalade. Jag blev glad över presentkortet från Bokus på 200 spänn och nätshoppade Sofie Sarenbrants åttonde och senaste bok i Emma Sköld-serien, Mytomanen. Titeln passade så bra, tyckte jag, av flera skäl. (Den som fattar, fattar.) Ytterligare ett par titlar fanns med i bokpaketet, men dem betalade jag själv. Just när jag hade börjat läsa boken insåg jag att Sofie Sarenbrant var en av årets sommarpratare i P1. Hennes program lyssnade jag på i efterhand.

Den här boken börjar otäckt och spännande direkt. En ung fotbollskille hittas mördad. Han är väldigt illa åtgången och hans plånbok och mobil saknas. Ganska snart faller misstankarna på ett kriminellt ungdomsgäng som knivrånat andra ungdomar i Bromma. Polisen Emma Sköld och hennes kollegor får ta hand om fallet. Emma, som har komplicerade förhållanden till ett par av kollegorna, tycker att det inte är helt lätt att samarbeta. Och hennes kollega Nyllet, som hon har barn med, går i terapi efter det med dödlig utgång som hände i hans hem. Kollegan Krille verkar inte heller helt… stabil. Andra teman i den här boken är klasskillnader och mobbning, för att nämna ett par.

Jag dras med i berättelsen genast. Det här är spännande, jag läser snabbt de korta kapitlen och jag försöker att inte lägga ner för mycket tid på bihistorierna om de olika polisernas privatliv. Det kan bli lite för mycket av detta, men det gör också att karaktärerna blir väldigt mänskliga och att en förstår och inser varför somliga är som de är. Det är definitivt i persongalleriet som författarens styrka ligger och i själva fallet, det som har många bottnar – precis som de inblandade. De som inte ens vet om de är onda eller goda.

Toffelomdömet blir det högsta. Jag gillar den här boken. Slutet har en rejäl cliffhanger. Boken är både spännande och tar upp aktualiteter. Jag gillar även Sofie Sarenbrants sommarprogram. Lyssna på det!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.