Torsdag kväll den 2 juli och fredagen den 3 juli 2020: Svensk strategi den rätta och ledighet hägrar


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan gillar inte snö

Jag har stannat hemma – och det har inte bara handlat om dåligt väder.

Jag försöker tro på dem som har de rätta kunskaperna. Sen finns det olika sätt att komma fram till resultat, att se resultat. Igår kväll kunde jag sträcka lite på mig när jag läste att forskare vid mitt universitet har räknat ut att den svenska strategin för att minska spridningen av coronahelvetet har varit den rätta. Forskarna har gjort en matematisk modell och med dess hjälp räknat ut det hela. De individuella åtgärderna har visat sig vara nästan lika bra som total nedstängning – om det nu är så att majoriteten följer de åtgärder som rekommenderas. I klarspråk säger forskarna att alla de svenskar som har stannat hemma har hindrat smittspridningen. Många har dessutom varit striktare än vad våra myndigheter har rekommenderat. Då gjorde vi inte så fel, alltså. Ett dåligt resultat visar studien och det är att personer över 80, som ju är de som har drabbats hårdast och svårast av pandemin, har blivit bortrensade. Deras liv kanske hade kunnat räddas med intensivvård. Det är tufft att tänka på.

Bitmoji Tofflan working from home

Jag har möjligheten att jobba hemifrån.

Nån medicinsk expert är jag inte. Däremot anser jag mig vara normalbegåvad och dessutom ha ett uns av sunt förnuft. Jag har förmånen att kunna jobba på distans. Det har jag gjort sen i april. Utöver det har jag gjort ytterst få besök utanför hemmet, jag har tvättat händerna som fan alt. spritat dem och jag har haft väldigt få sociala kontakter i verkliga livet. Det har funnits dagar när jag har varit säker på att jag har blivit smittad. Då har jag dels kollat tempen, dels stannat hemma. Jag har inte haft feber en enda gång.

Nu gäller det att hålla ut ett tag till. Att vara ute i ”friska luften” är inte fel. Fel blir det om man trängs med många andra. Så jag fortsätter hålla avstånd och tvätta händerna och ha så få sociala kontakter jag kan. Ett tag till klarar jag, ett tag till. Anders Tegnell och presskonferenserna kring covid-19 har jag lyssnat till många gånger. Kanske inte idag, men endera dan ska jag även höra Anders Tegnells sommarprat.

Rosor i tre färger

∼ ♦ ∼

Böckerna Mytomanen och Drönaren

Bokbyte från en mytoman till en drönare.

Igår kväll, efter avslutat arbete och räksalladsmiddag, kastade jag mig över den bok jag hade på gång. Det är mitt sätt att klara av ”isoleringen”. Den var så spännande och jag läste i ett rasande tempo. Och bokbyte blev det! Jag läste ut min sommarpresent från arbetsgivaren på kort tid och kastade mig över en bok jag köpte vid samma tillfälle som jag nätshoppade sommarpresenten. Det blev, kort och gott, byte från en mytoman till en drönare. Ibland är boktitlar så… talande… En skulle kunna skriva texter enbart på titlar… Och tänk hur många författre skriver långa serier. Boken jag läste ut var den åttonde i Emma Sköld-serien, medan den bok jag läser just nu är nummer tolv i serien om Marian Dahle och Cato Isaksen

Gårdagskvällen avslutades med näst sista delen av Efterlysta för mordKanske blir det Morden i Helsingör i kväll, för det programmet spelade jag in.

∼ ♦ ∼

Idag skyndade jag mig att jobba så mycket jag bara kunde på förmiddagen. I eftermiddag är jag nämligen ledig. Ledig ända till måndag morgon. Tiden ska tillbringas i sällskap av Fästmön. Planerna? Att gå ut en stund från hemmet. I helgen i övrigt ska vi försöka ge oss iväg på en utflykt på landet samt åka till Slottet och Slottsträdgården för att skörda lite. I morrn har jag visst namnsdag också, så då passar det bra med utflykt, kanske.

Vårt potatis- o grönsaksland

Det kan nog vara dags att skörda lite… Så här såg det ut i söndags.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 2 juli och fredagen den 3 juli 2020: Svensk strategi den rätta och ledighet hägrar

  1. hoppas att du får en fin helg! Här är det hällregn, usch vad trist…Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.