Lördag kväll den 27 juni och söndag morgon den 28 juni 2020: Räkfrosserier


 Kära dagbok…

Mini

Mini är bra på att softa.

Lördagen var varm och jag tyckte inte att jag gjorde särskilt mycket på dan. Men det gjorde jag, ser jag när jag läser gårdagens inlägg. Det är väl det att en måste göra saker lite långsamt i värmen för att inte smälla av. Då tycker en sån som jag, med mitt efternamn, att det inte händer så mycket.

På eftermiddagen softade i alla fall jag och Mini i fåtöljen, jag med vatten och min bok på gång. Jag blev så glad att jag köpte den boken i maj, för det är både lite av en feelgoodroman och en spänningsroman. I centrum står en kvinna, Liv, som driver en inredningsblogg med tillhörande Instagramkonto. Lite lagom lättsmält i värmen med andra ord.

Vatten och boken Fröken Liljekonvalj

Vatten och Fröken Liljekonvalj, lagom lättsmält i värmen.

∼ ♦ ∼

När Fästmön också hunnit softa en stund (hon hade arbetat), duscha och byta om traskade vi iväg till vår mysiga kvarterskrog Trattoria Alessandro. Vi skulle ägna oss åt räkfrossa. Uteserveringen var tom när vi kom dit vid 17-tiden, så vi valde ett bord för två vid ena kanten mot trottoaren. Under kvällen fylldes det på med gäster, men så länge vi var där var det inte för trångt mellan folk och bord. Vi inledde med var sin GT. Kininet i tonicen gör en verkligen sval. Dessutom fläktar det nästan alltid på den här uteserveringen i hörnet av S:t Persgatan och Österplan. Jag satt så att jag kunde se ett av stans nyaste byggen. Det har länge varit ett stort hål i ett kvarter vid S:t Persgatan-Kungsgatan. Nu växer där fram ett hus med många våningar mellan äldre bebyggelse. Det ser inte alltför snyggt ut än, men det är i alla fall bättre än ett hål.

Till fördrinken fick vi ett nybakat, grovt vitlöksbröd med örter på. Ljuvligt! Sen kom då räkorna in. Vi fick var sin stor skål fylld med mycket fina och salta räkor. En skål med aioli samt en tallrik med bröd, ost, tomater, oliver och salld fick vi också. Till maten drack vi var sitt glas prosecco. Räkfrossan, som innehöll rikligt med räkor och aioli samt bröd med tillbehör och var sitt glas prosecco, kostade 249 spänn per skalle. Det var det helt klart värt. Sååå gott!!!

Här är några bilder från gårdagens räkfrossa:


Jag betalade totalt 776 spänn 
för räkfrossa och drinkar för två. Vi var inte hungriga när vi gick därifrån, men tog ändå vägen över Korgtassen för att köpa var sin påse lördagsgodis. Godis och kaffe intog vi hemma för att hålla oss vakna till 21.20 och kvällens avnitt av Dublin Murders. Det gick… sisådär…

Godispåsar

Godispåsar. Det syns vilken som är min, va? Men ärligt, jag åt inte upp allt!

∼ ♦ ∼

Fröken Liljekonvalj och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Söndagsmorgon och jag lyckades sova till strax efter klockan sju. Då klev jag upp och satte på kaffe som fick puttra medan jag tömde kattpottor, sopade och fördelade veckans medicin. Sen gick jag tillbaka till sängen och låg och läste en stund.

Men nu ska jag sätta fart med frukost, dusch och påklädning. Jag ska till Slottet och njuta av några timmars utevistelse. I kväll frossar vi vidare, men på grekiskt. Även Akropolis har en bra uteservering med lite skugga och glest mellan borden. Då får vi också sällskap av Slottsfrun som har lovat komma i taxi så att hon kan dricka vin till maten.

I morrn är det arbetsdag igen. Jag har två veckor kvar att jobba före semestern. Biluthyraren på bilverkstan har fortfarande inte hört av sig. Det innebär att om jag ska hyra bil i sommar blir det nån annanstans – om jag inte får nåt väldigt bra erbjudande från biluthyraren nästa vecka. Jag tycker att bilverkstan har blivit sämre på att höra av sig trots överenskommelser. Nu kan jag bara hoppas på att reservdelarna kommer så att skadeverkstan kan laga bilen snarast efter sin semesterstängning.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag kväll den 27 juni och söndag morgon den 28 juni 2020: Räkfrosserier

 1. Åh, vad GOTT det ser ut! Aha, Kristin Emilsson, har läst några böcker av henne, lättsmälta och trevliga, ja. Bra tips. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var underbart gott allting, från fördrink och vitlöksbröd till räkorna och tillbehören.

   För mig var Kristin Emilsson en ny författarbekantskap. Den här boken har lite spänning i sig också – och handlar om en bloggerska – så det passar mig perfekt. 😛
   Kram!

   Gilla

 2. Mumsigt med räkfrossa, det måste bli av för mig snart också 🙂 Vi har dock grillat och ätit gott under midsommar och semester

  Tråkigt att det inte löst sig med bilen än då 😦 håller tummarna att det snart gör det !

  Gillad av 1 person

 3. Tofflan skriver:

  Suveränt med salta räkor när det är varmt. Grillat är förstås också gott. 😋
  Bilen blir inte lagad före semestern, så det känns bara skit att inte ens kunna göra små utflykter utanför stan. 😢

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.