Fredag kväll den 26 juni och lördagen den 27 juni 2020: Matt och hängigt, men grekiskt och frossa också


 Kära dagbok…

Matt blir en i värmen. Till middag igår kväll var det därför perfekt med grekisk sallad. Vi gjorde salladen på stående fot och var och en hade med så mycket den ville av ingredienserna. Ölen var välkyld och faktum är att det blev ytterligare en öl lite senare på kvällen för min del till en skål med en blandning av salta chips och tryffelchips. Det är saltet jag vill åt! Vi såg torsdagsavsnittet av Morden i Helsingör och det var ganska lagom. En orkar inte göra så mycket.

Grekisk sallad och öl

Grekisk sallad och öl till fredagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Lika varmt idag. Fästmön cyklade iväg tidigt till jobbet och då kan det vara ganska behagligt ute. Vi sov med lite öppnare fönster i natt och påslagen golvfläkt. Något drägligare luft i sovrummet och därmed bättre sömn – tills nån knäppis inte kunde låta bli att sparka omkull några tillfälligt uppsatta skyltar om vägarbete här utanför. Klockan var väl runt halv fyra. Jag lyckades tack och lov somna om. En stund.

Men självklart vaknade jag tidigt ändå – jag är ju ledig. Jag tömde kattpottorna medan kaffet puttrade i Moccamastern och sen gick jag och la mig och läste. Jag hade bara runt 20 sidor kvar. Sen blev det bokbyte från en bok om en företagsam kvinna till en bok om en hotad bloggerska. Jag läste faktiskt över 40 sidor i den senare boken. Den är både snabbläst och bra, lite lagom spännande, sisådär.

 

Mammas mobiltelefon i sin låda

Mammas mobil är i fint skick och kan kanske passa L.

På förmiddagen telefonerade jag med Annas snälla mammaDet ska bli så roligt att hon följer med oss ut och äter grekiskt och dricker vin i morgon på Akropolis uteservering. Jag tog en promenad dit mitt på dan idag för att boka bord. Annas snälla mamma och jag pratade också om att det kanske är läge att ge min mammas mobiltelefon till L nu eftersom hans krånglar. Jag tog fram den och laddade den lite och den verkar funka. Sen chattade jag med Telia (en väldigt seeeg person på Telia chattade jag med) om kontantkort och möjligheten för L att behålla sitt gamla telefonnummer. Jag tror nog att det ska ordna sig. Mammas mobil köpte jag och Anna till henne i 80-årspresent 2015, så den är inte helt ny. Men hon hann bara ha den lite drygt ett år och en kan inte säga att telefonen är särskilt mycket använd – den är i jättebra skick. Jag lovade att ta med den till Slottet dit jag tänkte åka en sväng i morgon på dan. Idag åkte jag inte dit för jag skulle tvätta, bland annat.

∼ ♦ ∼

Mini sover på klätterpelaren

Mini är lite hängig idag.

Efter min promenad till soprummet först, Akropolis sen snackade jag en stund med en granne om att det har blivit mer busliv här i krokarna. Det är tydligen inte bara vägskyltar som sparkas omkull, flera boende har fått sina bilrutor krossade när de har parkerat på gatan. Men värre är att det har förekommit droganvändning och försäljning på vår gård och granngården. Vi kom överens om att försöka turas om att polisanmäla. Tyvärr är det så, enligt grannen, att polisen inte kommer hit när h*n har ringt. Kanske gör de det om vi är flera som ringer..?

Katterna har varit lite hängiga idag. Lucifer och Citrus har mest hållit sig inomhus, men Minitokan la sig på klätterpelaren på balkongen för att sussa i värmen.

∼ ♦ ∼

I kväll frossar vi på räkor och bubbel. Utomhus. Men klockan 21.20 bänkar vi oss i våra fåtöljer framför TV:n för att se tredje avsnitett av åtta av Dublin Murders.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.