Vingar av silver


Ett inlägg om den andra delen i serien Fayes hämnd.Camilla Läckbergs bok Vingar av silverFörra året till min födelsedag fick jag 
första delen i en ny serie, Fayes hämnd, av Camilla Läckberg, av Fästmön. Bokens titel, En bur av guld, indikerade att det var lite mindre spänning och lite mer relationer och kärlek. Men jag blev inte besviken. Sjävklart ville jag även läsa uppföljaren, Vingar av silver. Och tursamt nog vann jag boken i en utlottning hos vännen Uppsala-Ewa på hennes blogg. Stort TACK igen! Mina förväntningar var höga när jag kastade mig över min vinstbok. Och nu har jag läst ut den…

Faye har byggt upp ett nytt liv utomlands. Hennes exman Jack sitter i fängelse och Faye låtsas för världen att deras lilla dotter är död, mördad av sin pappa. Fayes företag Revenge är framgångsrikt, men när nån börjar köpa upp aktier anar Faye oråd. Hotet mot företaget gör att Faye tvingas återvända till Sverige och Stockholm. Tillsammans med en grupp utvalda, pålitliga kvinnor kämpar hon för att försvara sitt företag, men också de människor hon håller kärast.

Inte är det nåt svårt att läsa den här boken. Nej, den är snabbläst och lättsam. Här fikas det inte, i stället flödar drinkar och märkeskläder/-varor är vardagsting. Det förekommer flera sexscener och jag läser och rodnar (så jäkla pryd). Som alltid i Camilla Läckbergs böcker finns en koppling bakåt i tiden. Nån Nobelprislitteratur är detta knappast, men jag finner boken mycket roande och lite spännande. Och så är boken välskriven rent generellt. Jag hittar vare sig stavfel eller grammatiska fel. Men boken är inte så mycket spännande, dock. I mina läsglasögon är den mest roande. Det är den därför att kvinnorna i berättelsen inte porträtteras som svaga eller våp. I stället lyfts deras starka sidor fram. Faye och hennes kompisar är kvinnor som tar för sig.

Toffelomdömet blir det högsta, vilket säkert förvånar somliga. Men även om genren inte är min favorit är det här en riktigt bra bok. Också typiskt för författaren är att boken slutar med en cliffhanger som får mig att dra efter andan…

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vingar av silver

  1. Pingback: Vingar av silver av Camilla Läckberg | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.