Simmaren


Ett inlägg om en födelsedagsbok.Joakim Zanders bok SimmarenAv vännen FEM fick jag inte mindre än två böcker
till min födelsedag i år. Den ena läste jag i i mitten på maj månad och den andra hade jag sparat till nu i juni. För den som spar hon har. Båda födelsedagsböckerna blev nya författarbekantskaper för mig och båda böckerna är förstadelar i en serie. Joakim Zanders första bok i Klara Walldéen-serien kom ut redan 2013 första gången. Jag fick pocketutgåvan från 2014 av Simmaren. Pocketböcker är praktiska böcker så tillvida att de är lätta att ha med sig. Tack snälla vännen FEM!

Den här boken hoppar lite mellan olika tider och personer. Dels är det 1980-tal och en amerikansk spion lämnar sin nyfödda dotter i Damaskus efter att barnets mamma dött av en bilbomb. Många år senare, i nutid, kommer Klara Walldéen och hennes kompis Mahmoud Shammosh över material som gör att de plötsligt är jagade över hela Europa. Samtidigt tvingas lobbyisten George Lööw att utföra handlingar åt en skum klient som har nån sorts hållhake på honom. Miljöerna är Bryssel, Paris, Mellanöstern, USA och den östgötska skärgården. Och alla talar svenska, ungefär.

Ja det är lite rörigt, minst sagt, men som läsare förstår jag att allt hänger ihop i den här moderna spionromanen. Det är bara det att det tar lite tid för mig att få ihop det. Så… början är väldigt rörig. Mot slutet tar det sig. De 100 sista sidorna är riktigt spännande. För det jag sitter och undrar hela tiden är om far och dotter nånsin träffas eller får kontakt i nutid. Jag ska givetvis inte avslöja det.

Pluspoäng blir det för delvis östgötska miljöer – och dialekt – liksom Uppsalakopplingen och det lilla HBTQ-temat.

Det sammanlagda Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.