Tisdag kväll den 23 juni och onsdagen den 24 juni 2020: Vissa ränder går aldrig ur, men sen finns de vackraste


 Kära dagbok…

Bitmoji-Tofflan skrattar

Jag klär mig bara i ytterst lite Priderandigt.

Gårdagens datum är egentligen ett datum jag har förträngt. Det enda jag försöker minnas från dagen är att min pappa hade namnsdag. Ja, pappa hette Adolf i tredjenamn och det är faktiskt ett gammalt släktnamn, ingenting annat. När det gäller den andra saken tänkte jag nästan inte alls på den. Men av nån underlig anledning blev jag påmind om den av vännen FEM (utan att hon i sin tur visste nåt om datumet). Resultatet av påminnelsen blev att jag är än mer övertygad om att det har funnits psykopater i mitt liv. Man kan oftast inte hjälpa hur man ser ut även om man till exempel vanligen kan göra nåt åt sin vikt. Men jag tror att utsidan speglar en del av ens insida. Själv är jag varken snygg eller smal. Jag tror däremot inte att nån uppseendeväckande hårfärg skulle täcka mitt nästan vita hår och få mig att se yngre ut. Och jag skulle aldrig, aldrig klä mig i randigt på fel ledd eftersom jag har en stor mage. Så mycket självinsikt har jag. Jag kan, summa summarum, konstatera att vissa ränder aldrig går ur.

Det var roligt att vännen FEM ringde. Vi hade mycket att avhandla, bland annat sommaren och den usla semestern. Och böcker förstås! Även hon har nu införskaffat Ditt hjärta är mitt, den första delen i Motalaserien – på min uppmaning.

Vad gäller litteratur, förresten, blev det bokbyte igår kväll. Jag läste ut min tredje och sista födelsedagsbok – som jag för övrigt hade fått av just FEM. Sen kastade jag mig över boken jag vann hos Uppsala-Ewa. Det blev ett kontrastfyllt bokbyte från hårda män och åtminstone en stark kvinna till nästan enbart starka och framgångsrika kvinnor.

Böckerna Simmaren och Vingar av silver

Bokbyte igår kväll från hårda män till starka kvinnor.

∼ ♦ ∼

Igår kväll var det alltså säsongspremiär för Morden i MidsomerVi ska se avsnittet i kväll. Det var väldigt svårt att låta bli att glo, men samtidigt är det roligare att titta ihop med Fästmön. Hon som är som den vackraste och mest väldoftande ljusrosa pion, likt det exemplar hon norpade från Slottsträdgården och som nu står tillsammans med några mörkare rosa kompisar i en vas i vårt sovrum. Blomman är inte bara vacker – den doftar helt underbart.

Ljusrosa pion

Vacker och väldoftande – som Anna.

∼ ♦ ∼

Lucifer på ryggstödet till balkongsoffan

Huuungriiig var Lucifer.

I morse vaknade jag inte precis av fågelsång. I stället var det kattkrafs och jam. Familjen Katt var hungrig redan halv fyra, men jag orkade inte masa mig upp förrän halv fem för att ge dem mat. Lite mindre än två timmar senare var jag uppe för dagen. Hann träffa Anna som hastigast innan hon cyklade iväg iförd en av sina nya sommarblusar. Själv gick jag omkring i bara BH upptill efter duschen först, men när jag satte mig vid datorn och började jobba kom jag på att jag kanske kunde bli anropad via Zoom till nåt möte. Ett tjocksisvart linne åkte därför på. Det får duga för det är ju inte som att jag ska bli fotad och utlagd i media. På förmiddagen körde jag under tiden jag arbetade även en diskmaskin och några maskiner tvätt. Maskinerna sköter sig ju liksom själva.

Citrus på mattan i Bokrummet

Busan a k a Citrus verkar minst påverkad av värmen.

Arbetsdagen segade sig fram. Det var oerhört varmt idag. Redan vid niotiden i morse visade termometern i köket 25 grader – i skuggan. Jag tillhör dem som föredrar lite lägre temperatur, typ runt 20, för jag har svårt att funka i hettan. Sen kan mitt mixtrande med mediciner påverka, men jag tror att jag har lyckats mixtra så bra det går, med tanke på att inget apotek har nåt svar om när ordinarie medicin finns att tillgå. Hade jag lyssnat på doktorn som svarade mig på mina vårdsidor är det inte säkert att jag hade orkat sitta och jobba. Det kanske är lustigt (?), fast det är faktiskt så att jag känner min kropp bättre än nån annan, doktor eller ej.

Minst påverkad av värmen här hemma har Citrus varit. På förmiddagen flög hon fram och tillbaka genom lägenheten och utstötte ljud samt slirade på golven. Det är ingen underdrift att säga att det finns fartränder efter kattklor i parketten… Så snart jag reste mig från skrivbordsstolen kom hon farandes och gick efter mig, även in på toaletten.

Mitt på dan åt jag lätt lunch bestående av ost, knäcke, kokt ägg och melon. Till det fyllde jag på vätskedepåerna med bubbelvatten smaksatt av citronlime. Jag tycker att det är ännu svårare att komma på vad en ska äta nu när det är så här varmt. Visst blir en hungrig, men jag är mest törstig och saltsugen.

Ost knäcke ägg melon vatten och boken Vingar av silver

Lättlunch med fokus på vätska och salt.

∼ ♦ ∼


Jag har telefonerat en stund med Annas snälla mamma 
eftersom det från och med idag blir en del förändringar i hennes närområd. Jag hoppas att förändringarna blir till det bättre för kropp och själ för alla inblandade.

En tur till Korgtassen blev det efter jobbet. Morden i Midsomer kräver nämligen tilltugg… Vissa ränder går, som sagt, aldrig ur…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 23 juni och onsdagen den 24 juni 2020: Vissa ränder går aldrig ur, men sen finns de vackraste

  1. Mösstanten skriver:

    Värme trivs inte heller jag med. Blir bara slö och dum. Men som tur är ska det bara hålla på ett par dagar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.