Lördag eftermiddag och kväll den 13 juni och söndagen den 14 juni 2020: Motorsågsmassaker och blå himmel


 Kära dagbok…

Fy fan så ledsen jag blev över Clark Kent* igår. Och det sitter i idag, förstås. Han är, löjligt nog, nästan som en familjemedlem. Vi har varit med om så mycket tillsammans, han och jag, såväl glädje som sorg. Nu är framtiden oviss. Jag känner stark ångest och jag har försökt bemöta den med mina tillgängliga verktyg. Nog överlever jag, men jag har mycket oro i kroppen och den vill inte släppa taget om mig förrän jag får visshet om det går att göra nåt åt bilen eller inte. 

Jag och L softar i Slottsträdgården

När jag hade rullat in Slottsherrn satt vi en stund i skuggan och softade.

Jag är så tacksam för Slottet och Slottsträdgården, för dit åkte jag igår sen nån gång på förmiddagen. Hur jag ska ta mig dit om en månad om jag inte har bil vet jag inte. Det tar väl en trekvart enkel väg att gå och mina fötter och ben är onda. Nån cykel har jag inte, för jag gjorde misstaget att ge (!) bort den jag hade. Buss vägrar jag. Nåja, ett tag till…

Jag packade ryggsäck med bok och matsäck med vattenflaskor. Framkommen fällde jag upp en solstol och lyckades läsa två kapitel i min bok på gång. Sen fick jag upp och hoppa för oron blev för svår. Jag slog en signal till Slottsherrskapet och de var på ingång. Under tiden rensade jag lite ogräs. Det blev en skön eftermiddag med trevligt sällskap, hårt arbete och mycket sol. Som sist brände jag mig på axlarna och i nacken. Men häcken blev klippt av mig och Slottsfrun nästan en vecka före midsommar! Vi var alla mycket nöjda med vår motorsågsmassaker, men ska väl eftertrimma med handjagare. (Reglerna säger att häcken får vara max 120 cm hög vid midsommar.) Nån lunch fick jag inte i mig, men Slottsfruns kaffe och en bit rulltårta slank ner. Slottsherrskapet lämnade Slottet före mig och jag avslutade med att vattna – och äta upp ett medhavt kokt ägg. Vatten fick jag i mig betydligt mer av och det behövdes denna heta junidag.

 

Nånstans runt 15.30 var jag hemma på Main Street igen. Fästmön arbetade, men ville promenera hem. Och det är väl tryggast att åka med Clark Kent så lite som möjligt nu. Jag tog en dusch och sträckte ut mig raklång ovanpå sängen i ett försök att koppla av. Det gick fan inte. Men Anna kom snart hem och då lättar alltid min oro.

Raklång på sängen hemma

Raklång.

 

Blå himmel på Klostergatan

Himlen var så blå igår…

Denna lördag, som var både ledsam och härlig, tyckte vi båda att vi förtjänade en drink på lokal. Himlen var så otroligt blå, det var ljummet ute och en skön vind svalkade lätt medan solen lyste på oss.

Vi promenerade ner till Klostergatan fem och hade sån tur att vi fick ett bord i utkanten av uteserveringen. Anna bad personalen överraska oss med fräscha, inte så söta drinkar, och nog lyckades de! Basen var pink gin, men sen var det nån likör, lime, mynta och hallon i glasen också. Lite senare kompletterade vi drinken genom att beställa chips av vanlig potatis och Blå Kongo samt två dipper. Underbart gott alltihop! Det var lite lättare till sinnet som jag gick hem igen tillsammans med Anna.


Hemma skar Anna sallad medan jag torkade av bord,
dukade, värmde kolgrillad kyckling och hällde upp var sitt glas Amicone. Vi åt på balkongen, som fortfarande var lite solig. Skillnaden mot förr är att vi faktiskt kan sitta där utan att bli kokta nu när vi har persienner. Familjen Katt hängde med oss, förstås. Lucifer låg på klätterpelaren och spanade på fåglar, Citrus höll sig på soffryggen bakom oss och Mini låg på sin nya favoritfilt i balkongsoffan.


Efter maten påbörjade Anna och jag en beställning
av hemkörning av varor från ICA Maxi Stenhagen. På onsdag innan Anna börjar jobba levereras mat, kattsand och kattmat, förhoppningsvis. Sand och mat till katterna är så tungt. Vi hann precis bli klara så vi kunde bänka oss till premiäravsnittet av Dublin Murders, som var riktigt, riktigt bra. En av huvudpersonerna hade hetat Adam, men efter en viss händelse ville han bli kallad för sitt andranamn, Robert. Detta påminde mig förstås om en alldeles verklig Adam Robert.

∼ ♦ ∼

Boken Herravälde och kaffe på sängen

Söndagsmorgon.

I natt sov jag oroligt och dåligt. Jag var så varm och fick gå på toa mitt i natten. Nån gång slocknade jag väl, men sen vaknade jag en gång i timmen från klockan tre. Vid åtta-tiden gav jag upp. Klev ur sängen, fixade kaffe, fördelade medicin, tömde kattpottor, sopade och tömde diskmaskinen. Jag tog med mig kaffe till sovrummet och kunde ligga och läsa en stund innan jag klev upp för att bland annat skriva det här. Jag har också vattnat våra krukväxter och förnyat virusskyddet på datorn. Förhoppningsvis är de flesta grannar vakna nu så att jag kan dammsuga. Sen bär det av till Slottet idag igen. Ljus och luft kan inte lösa problem, men tillsammans med trädgårdsarbete lindrar det oro. Himlen är lika blå idag som igår.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.