Söndag eftermiddag och kväll den 14 juni 2020: Mina ljusglimtar!


 Kära dagbok…

Under äppelträdet

En stunds ro under äppelträdet medan jag lyssnade på systrarnas småprat.

Deppig söndag. Oron vill inte ge sig. Ändå vet jag att jag inget kan göra förrän jag får tag i bilverkstan i morrn och kan höra vad de har att säga. Men det finns ljusglimtar i mitt liv också, det är inte kolsvart. Jag kunde fortfarande ta bilen till Slottet idag och njuta av några timmar i en solstol under äppelträdet. Det är inte alla förunt! Slottsfrun a k a Annas snälla mamma och en av hennes systrar (tillika Fästmöns moster) var där. Det var mycket lugnande att ligga i solstolen och lyssna på systrarnas småprat. Jag hade min bok med mig, men det blev inget läst. I stället fick jag kaffe och bulle. Annas snälla mamma är verkligen snäll och tänker på alla i sin omgivning. Med tre barn, elva barnbarn, jag vet inte hur många barnbarnsbarn och hur många egna syskon samt en sjuklig man har hon plats även för mig. Idag tänkte hon även på sin storasyster som inte kommer ut annat än till Slottsträdgården på grund av helvetespandemin som råder. Annas snälla mammas man L har för övrigt kommit att bli något av en extrapappa för mig eftersom min egen inte finns i livet. Det gör mig så ledsen att L är skruttig nu. Ändå håller han humöret uppe och till midsommar ska vi både äta sill och dricka snaps.

Kallskuret kalkon och kyckling mimosasallad vatten

Kallskuret till lunch i Slottsträdgården.

Strax före klockan 14 åkte jag och hämtade Anna vid Äldreboendet eftersom hon hade två timmar ledigt i sitt mastodontpass (kl. 7-21.15). Anna fick en mugg kaffe och lite vatten och kunde slappa i en annan solstol. Hon är min ljusglimt och även om hon tycker att det är trist med bilen, semestern blir ju inte som tänkt, är hon inte helt modstulen utan försöker pigga upp mig med lite idéer för framtiden. Medan hon vilade passade jag på att äta en del av gårdagens lunch. Det fick bli min lunch och min middag. Jag tog med resterna hem och äter nog mer till i min ensamhet här hemma. Jag har noterat att jag även här har blivit lik min mamma. Hon kunde inte heller äta när hon mådde dåligt och jag är precis lika orolig som hon för det oförutsedda jobbiga som en ändå måste ta sig igenom på nåt sätt. Lilla mamma, jag undrar vad hon skulle säga om bilen… Och pappa… Han fick i alla fall åka en tur i Clark Kent* innan han nån månad senare drunknade.

∼ ♦ ∼

Jag skjutsade tillbaka Anna till Äldreboendet och tog vägen om ICA Heidan hem. I kassakön fick jag säga till två personer att hålla avstånd. Hur jävla svårt kan det vara när det till och med finns markeringar på golvet?!

Hemma igen möttes jag av tre slöa kissar. Lucifer låg på golvnivån i klätterpelaren på balkongen. Där ute var det ganska varmt. Tjejerna, det vill säga mor och dotter Mini och Citrus, höll sig inomhus på det betydligt svalare vardagsrumsgolvet. De fick lite mat innan jag åkte till Slottet, men nu har herr Katt vaknat till och han är hungrig! Jag känner mig behövd, så katterna är också mina ljusglimtar.

∼ ♦ ∼

På litteraturfronten finns också ljusglimtar. Tidigare i veckan frågade jag om jag kunde få ett recensionsexemplar av en bok som kom ut igår. Boken skickas nästa vecka! Som grädde på moset fick jag tidigare idag veta att jag har vunnit en bok av Uppsala-Ewa. Av olika skäl ska den boken varken skickas eller överlämnas personligen just för tillfället, men nån gång ska väl saker och ting bli bättre så att vi kan träffas. Det var i alla fall roligt både att vinna boken och att pratas vid per mobiltelefon i kväll. Tack snälla Thomas Bodström, Lana Brunell, Johan Hagesund vid DIBB Förlag och Uppsala-Ewa – samtliga ljusglimtar!!!

∼ ♦ ∼

Nu har jag duschat och smörjt in mig med härliga Flowers från The White Company, en gåva från Anna som minner om vår resa till London 2017. I kväll kollar jag Vera och spelar in Van der Valk på DVD-hårddisken medan Anna jobbar färdigt.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille sjuka bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 14 juni 2020: Mina ljusglimtar!

 1. Trist med bilen, men det fixar nog verkstaden även om det är tråkigt när det ska krånglas..

  Vingar av silver lyssnade jag av för några veckor sedan

  Så skönt med era lilla slottsträdgård, härligt med oaser 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag är inte så säker på att verkstan fixar detta p g a rådande situation och för att bilen helt enkelt är för gammal. 😥 Men jag ska ringa idag på förmiddagen efter ett möte.

   Slottsträdgården är en oas, verkligen. Nu ska stugan snyggas upp också. En farbror ska kika på fönstren och ev. kitta om dem, sen är det lite målning och annat underhåll.

   Så glad att jag vann boken, men vi får se när vi kan få till en överlämning – Ewa bor ju i Uppsala precis som jag, så det känns onödigt att skicka via post.

   Gilla

 2. Så tråkigt med bilen…..Lider med dig! Men klokt och bra att du ser till ljusglimtarna som finns. KRAMAR!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det känns inte lika tungt i skrivande stund – en uppdatering av senaste nytt ang bilen kommer i kvällens inlägg – men det klart att oron finns kvar. Inte så kul att vara billös när vi hade tänkt göra utflykter…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.