Lördag kväll den 6 juni och söndagen den 7 juni 2020: Lördagsmiddag, grönt och blommigt, och söndagsmiddag


 Kära dagbok…

Jo då, var inte orolig – det blev mat på lördagskvällen också. Men kanske lite senare än vanligt. Kalkon och potatis skötte sig själva i ugnen och jag behövde bara duka fram lite grönsaker och såser. Till dessert blev det kaffe och tre toppar Toblerone för min del. Sen var det i princip god natt. Trodde jag. Klockan 22 började gäspa. Sen visade det sig att klockan var halv ett när vi hasade i säng. Vad hände mellan 22 och 00.30, tro? Ingen aning, faktiskt. Kanske blev jag hypnotiserad av Lucifer

∼ ♦ ∼

Boken Går genom vatten går genom eld och kaffe på sängen

Spänning på söndagsmorgonen.

I morse vaknade jag runt halv nio, men tog det lugnt. En ledig dag ska helgas med läsning och kaffe på sängen. Och boken jag läser just nu är väldigt spännande! Klockan var nog alldeles för mycket innan vi klev upp. Vi hade emellertid ingen tid att passa. Nånstans mitt på dan åkte vi och några plantor till Slottsträdgården för att njuta. Vädret var sisådär. Understundom var det kyligt, då och då tittade solen fram. Det svider bara lite i skinnet efter den här dan i Slottsträdgården.

Slottsfrun var på plats och vi påtade alla tre på var sina håll. Jag satte mina tomatplantor i krukor, tog några maskrosor, kupade potatis med mera. Fästmön fixade till vår örtagård i en pallkrage. Örterna fick dela platsen med några blommor. Potatisen verkade ha överlevt och kommer fint liksom rödlöken. Övrigt som Anna har sått tittar upp lite försiktigt. Plötsligt hade vi trädgårdsarbetat i över tre timmar (minus en fikarast).

∼ ♦ ∼

På hemvägen tankade jag bilen för strax under femhundringen. Familjen Katt hälsade ganska avmätt på oss, men tinade upp när de fick mat. Och vi gick ut igen för att inta söndagsmiddagen hos Trattoria Alessandro. Medan vi väntade på våra pizzor blev vi bjudna på härliga oliver och vitlöksbröd. Måltiden avslutades med kaffe och nåt sött.


Nu ska vi göra allt vi kan för att hålla oss vakna till 21.45 
när Vera kliver ut i TV-rutan. Ungefär samtidigt som hon gör det startar en annan serie på TV4, Kommissarie Van der Valk. Eftersom den krinminalserien innehåller reklam spelar vi in och tittar och spolar vid annat tillfälle.

∼ ♦ ∼

I morrn startar en ny arbetsvecka, för min del med ett enhetsmöte följt av medarbetarsamtal på tisdag. På onsdag kväll ska vi på ”corona-shopping” på landet och på torsdag och fredag måste jag göra Clark Kent* skinande ren – på lördag blir det besiktning.

Jag har koll på våra lån och ekonomin och inser att vi klarar oss bra även denna månad. Vi har dock båda betalat in årsavgiften till den kommunala bostadskön. Just in case.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.