Fredag kväll den 5 juni och Nationaldagen 2020: Skaldjursfredag, blommig nationaldag med bakelse och P till middag


 Kära dagbok…

Det var underbart skönt att kunna sluta arbetsdagen och arbetsveckan en hel halvtimme tidigare. Du kanske tycker att det låter som ironi, kära dagbok, men precis som jag skulle logga ut vid halv fyra på eftermiddagen, det vill säga en timme tidigare, blev jag inbjuden till ett jobbmöte med en person som har betytt mycket för mig på mitt nuvarande jobb. Så det var helt OK att nötterna och GT:n fick vänta 30 minuter. Men sen… sen slog klockan gin o’clock och helgen var här!


Under tiden jag jobbade de sista timmarna
på fredagseftermiddagen införskaffade Fästmön nya påslakan åt oss och bäddade rent. Så härligt att lägga sig till natten på svala, nya lakan av satin. Priset var inte heller så dumt, det var 50 procent hos Hemtex.

Renbäddat med nya påslakan

Inte bara renbäddat, bäddat med nya lakan också! Gissa vilken sida som är Annas om du kan.

Medan hon bäddade… i ett kök nära…

Kräftklo genom papper

Vad i..?


Ja det var ju fredag och för tredje fredagen i rad
dukade vi fram skaldjur. Gott och salt, framför allt havskräftorna. Proseccon (mer om den i ett separat inlägg vid ett senare tillfälle) var ljuvligt sval och bubblig till. Men… vi enades om att nästa fredag blir det inte skaldjur. Det blir inte skaldjur… på ett tag…

∼ ♦ ∼

Nä, ormboken blev inte utläst förrän i morse. Eller fram på förmiddagen, ska jag kanske avslöja. Jag var visserligen upp vid sextiden och gav katterna mat, men sen somnade jag om och sov till nio, ungefär. Och då läste jag ut de 40 sista sidorna och bytte boken om sjöodjuret i Exter under 1800-talet mot en spänningsroman i nutida sjukhusmiljö.


På agendan idag stod inköp av växter samt städning.
Vädret var nämligen sisådär, men i morrn ska det vara stabilare. Då blir det en tur till Slottsträdgården med bland annat mina tomatplantor liksom de örter vi köpte idag. Vi har fått klartecken av Slottsfrun att anlägga en liten örtagård i pallkragen närmast stugan Slottet. När vi ändå var och köpte plantor införskaffade vi också en ny filt till katterna till balkongsoffan, ett besök på apoteket samt inköp av go-fika för dagen. Till balkongen köpte vi också två smultronplantor, en med röda bär, en med vita. Och igår köpte Anna en lila blomma som jag har glömt namnet på till min lila ampel. Hon har gjort så fint där ute och även hängt upp två murgrönor. Vi måste ju ha det lite fint och mysigt här hemma också, inte bara i Slottsträdgården.


Vi har delat på städningen idag. 
Jag tog dammningen och Anna dammsugningen. Det går bra mycket snabbare när vi är två. Och så har vi firat nationaldagen med var sin budapestbakelse på balkongen.

Nationaldagsfika

Budapestbakelse på nationaldagen.

∼ ♦ ∼

Det regnar lätt utanför mitt fönster, men jag ska hoppa in i duschen för att spola av mig. Under tiden funderar vi på nån middag med begynnelsebokstaven P – pizza eller pulled turkey…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.