Morsdagskvällen och den första dagen i juni 2020: Rena grekiskan för den som är lesserwisser


 Kära dagbok…

Nej, min mamma är inte i livet att firas, Annas snälla mamma blev firad förra helgen och några barn har jag inte. Så mors dag… nej, det firade jag inte igår. Däremot bjöd jag ut Fästmön på grekisk middag. Vi hade pratat hit och dit om att hämta mat och äta i parken eller i Slottsträdgården, men enades om att äta ute passade oss bäst. Vi åt tvårätters på Akropolis och delade en flaska vin innan vi gick hem och somliga somnade ifrån kvällskaffet i sin fåtölj.


Jag såg i alla fall
Vera innan jag borstade tänderna och slocknade på en halv minut. Innan dess, just när vi hade kommit hem från middagen, fick jag ett sånt fint sms från Biografmaskinisten. Det gladde mig mycket. Idag är jag väldigt stolt att vara hans bonusmorsa, för den killen har verkligen… (I will say no more, han vet vad jag menar!).

∼ ♦ ∼

Åter vaknade jag till en solig och varm dag. Tack och lov var huvudvärken bortblåst. Dessvärre var den ersatt av magont. Jag åt nog lite för mycket igår, de där två raderna frukt & mandel-choklad till kvällskaffet hade jag kunnat låta bli. Problemet är bara att även Anna hade ont i magen idag och hon åt ingen choklad igår. Solbrännan svider rätt bra också, framför allt den på ryggen strax under nacken. Det känns OK att sitta instängd vid datorn och jobba i fem dar nu, så att huden får vila. Jag har emellertid ett ärende i morrn som tvingar ut mig, men jag måste faktiskt röra på mig lite grann också.

Solbränna

Det svider rejält.


Anna
traskade iväg tidigt till jobbet,
jag klev upp några minuter efter att hon hade gått, tror jag. Efter kattpottömning, dusch och frukost satte jag mig för att jobba. Min arbetsdag inleddes med genomläsning av ett ganska omfattande material jag hade fått på remiss. Det var kort sagt förskräcklig läsning och om tanken är att nån ska begripa vad där står har skribenten misslyckats. Resten av arbetsdagen innehöll det vanliga, bland annat ett längre Zoom-möte och diverse uppdateringar. 

∼ ♦ ∼

Våra nya balkongpersienner är underbara och stänger ute mycket värme. Än så länge har katterna inte rivit ner dem. Det var nära igår kväll när Citrus och Lucifer jagade en stackars nattfjäril. Jag har haft ett par fönster öppna på glänt hela dan för att luften ska cirkulera och det är faktiskt dräglig temperatur i lägenheten. Katterna slåss om att ligga i köksfönstret och få lite luft, men Lucifer och Mini trivs också på balkongen. Citrus föredrar oftast soffan i vardagsrummet såväl på dagtid som på kvällarna. Anna och jag har inte haft så mycket energi för balkongsittning – vi har mest däckat i våra fåtöljer om kvällarna.

∼ ♦ ∼

Ett nytt ord lärde jag mig/plockade jag upp igår: lesserwisser. Det kände jag mig själv lite som just under gårdagen. En lesserwisser är inte helt och hållet motsats till besserwisser även om båda orden är nedsättande. En besserwisser tycker att den vet bättre än andra. En lesserwissser är en som vet mindre än andra men ändå ”föreläser” för dem som vet mer. Synnerligen användbart ord!

∼ ♦ ∼

Magen har krånglat hela dan, värkt mest. Därför blev det bestämt att äta en lättare middag i kväll för att vara på den säkra sidan. Jag har inte orkat promenera mer än till affären idag.

Kyckling sallad tzatziki och Staropramen

Kyckling med sallad och tzatziki samt en Staro till blev perfekt middag.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.