Lördag eftermiddag och kväll den 25 april, födelsedagen och måndagen den 27 april 2020: Förändrad tillvaro, men fin födelsedag


 Kära dagbok…

Tillvaron är inte kanonkul precis. Livet är nog rätt förändrat för de flesta. Jag försöker hålla modet uppe och det gör Fästmön också. Ibland krävs det inte mer än kakor och rolig placering av dem… Anna och jag har humorn gemensamt. På bilden nedan är det Anna som har skojslat till det.

Kakor som gubbe och kaffemugg

En ska inte leka med maten, men kakor är kanske inte riktigt mat..?


I lördags hade vi lite olika saker för oss. 
Jag telefonerade till exempel med vännen Mia som fyllde år. Andra låg mest och njöt av att få ha skrivbordsstolen för sig själv.


Och somliga ägnade sig åt att äta och dricka gott.
Den här gången blev det thaimat från Foodcourten i Gamla Uppsala inklusive en förrätt bestående av vitlöksbröd, aioli och oliver. Ölen kom från kylen hemma. Vi gjorde en paus efter maten för att titta på ett inspelat program och till lördagsdeckaren blev det ost, kex, druvor och vin. Vi lägger inte så mycket pengar på annat än att äta och dricka gott. Vi lägger inte heller så mycket tid på matlagning. Vi har olika skäl till detta och jag tänker inte redovisa dem här. Men Anna sa att det dröjer nog inte länge förrän folk har synpunkter på att vi beställer hemkörd mat så ofta. Det hade hon rätt i. Jag skulle kunna ge mig in på förklaringar, men jag ser, som sagt, ingen orsak till det. Har en inget positivt att kommentera om matbilder på Instagram eller blogg behöver en kanske inte kommentera. Eller skriver en syrliga kommentarer för att en är avundsjuk? Jag säger bara: om var sköter sitt så sköter jag mitt.

∼ ♦ ∼

Igår var det söndag, men det var ingen vanlig söndag. Det var min födelsedag. Första gratulanten, mammakusinen B, hörde av sig via sms strax efter klockan sju, men det hörde jag inte eftersom mobilen var på ljudlöst. Jag fick under dagen och kvällen, där mammakusinen C kanske var den sista som hörde av sig(?), många hälsningar via sociala medier, mejl och sms. Jag fick ett telefonsamtal och det var från Annas snälla mamma som ringde och sjöng. Men den huvudsakliga uppvaktningen stod Anna för. Hon väckte mig med sång och tänt ljus samt kaffe på sängen och paket. Anna är verkligen ljuset i mitt mörker. Verkligen. Jag fick så fina presenter från Anna och familjen Katt: en eftertraktad bok, strumpor, godis och en muminmugg med Toffle (Knyttet) på. Tack min älskling!


Men jag höll ju på att glömma bort 
att det ju hade kommit ett mjukt, vitt kuvert i veckan! Jag slet upp det och inuti låg ett kort och en present med östgötsk anknytning. Tack Mia för dagens första, förlösande skratt! 


Till eftermiddagen fixade vi till oss 
och for med en smussig Clark Kent* till Slottet och Slottsträdgården. Det hade kommit upp en del där redan…

Vid 13-tiden anlände Slottsherrskapet och vi rullade in Slottsherrn i tronen i trädgården. Det blev en härlig utomhusfika i lä. Anna hade köpt en mumsig frukttårta och jag fick blommor, paket och kuvert med lotter och presentkort av Slottsherrskapet. Vi tillbringade nästan två timmar ute i friska luften. Underbart! Tack mina nära och kära!


Inte heller på födelsedagskvällen lagade vi mat. 
Vi gick till Alex. Tanken var att köpa med oss pizza hem, men eftersom restaurangen var tom så när som på Giovanni och kocken beslutade vi oss för att äta där. Vi serverades handsprit vid bordet, men också en härlig förrätt bestående av oliver, ost och grönsaker. Till huvudrätt åt jag cannelloni med ost och spenat, Anna åt tryffelpasta. Vi tog var sitt glas vin till maten.


Kvällen avslutades hemma 
med sista delen av danska DNA. Det var så sorgligt, så efter programmet blev jag tvungen att trösta mig genom att skrapa en av mina födelsedagslotter. Tyvärr blev det ingen vinst, men… jag har tre lotter kvar och är hoppfull.

Nej, otur i spel, tur i kärlek, heter det ju (nästan). Och jag har sån tur i kärlek. Även idag fick jag nämligen också paket, två stycken till och med. Så omtyckt är jag! Det blåa paketet var från vännen FEM + Pinnen + Lukas Katt, det andra paketet hade en författare som avsändare. Båda paketen innehöll – surprise, surprise BÖCKER! Vita paketet innehöll ett recensionsexemplar av Florence Wetzels bok The woman who went overboard. Det blåa paketet innehöll två paket i sig… Jag tog eftermiddagsfika samtidigt och en tårtbit och var strängt övervakad av två kattor…


Tack alla vänner, kollegor, före detta kollegor och bonusbarn som hörde av sig och älskade Anna och Annas snälla mamma och hennes L för en fin födelsedag denna märkliga vår 2020.

∼ ♦ ∼

Mitt jeansben

Mitt proppben och jag fick vänta bland andra kunder, men vi satt glest.

Idag blev det uppstigning extra tidigt. Min smussiga bilman och jag skulle vara på verkstan klockan sju redan för att han skulle få på sig sommartofflorna**. Det gick snabbt och bra. Vi var några kunder som satt och väntade – glest mellan stolarna. Jag hade min bok på gång med mig, men kunde faktiskt jobba en kvart, det vill säga läsa inkomna mejl. Jag hade egen handsprit med mig och signerade verkstadsbesökets kvitto med min egen penna. Nästan en tusenlapp fattigare åkte jag därifrån vid åttatiden. Ja jag har ju däcken på däckhotell, för det har jag råd med. Det är smidigt att slippa bära däck när en har en besvärlig rygg.

Hemma igen sparkade jag igång datorn och loggade in på alla ställen jag behövde för att kunna jobba hemifrån. Mini fick lämna skrivbordsstolen så att jag kunde delta i Zoommöten och jobba. Jag fick ett jävla besked på förmiddagen, men det var inte oväntat. Det gör mig inte mindre arg. Att personer högt upp ska hållas under armarna och att de dessutom får göra som de vill med folk och fä är anmärkningsvärt i en statlig verksamhet. Eller anmärkningsvärt… Det är fan i mig inte klokt – moraliskt och etiskt sett! Men… jag har kollat upp det och formellt sett är det helt OK att göra så.

Och på det var jag tvungen att fixa nytt kaffe som jag avnjöt i min nya mugg med Toffle (Knyttet på engelska) och vännen på.

Muminmugg med Toffle Knyttet och vännen

Jag nyttjade min nya mugg idag.

∼ ♦ ∼

Jag har jobbat på idag med diverse, men på torsdag tänker jag vara flexledig, för det är enda dan Anna är ledig den här veckan. Till torsdagen, som är sista april, har jag beställt mat, hör och häpna! Det blir var sin påse sillunch levererad av Butiken på hörnet. Min påse är köttfri. Till dagens lunch blev det emellertid rester från lördagen. Inte så dumt det heller och en ganska rejäl portion, som synes.

Nudlar och boken Nattvandraren till lunch

Rester från lördagen blev dagens lunch, en rejäl portion, som synes.


Annars har vi varit mest varit trötta den här måndagen.
Situationen som sådan och allt vad den innebär är tärande på många sätt. Jag fortsätter att jobba hemifrån tills vidare, Anna har fått byta till dagpass i morgon och fortsätter ge mig mina blodförtunnande sprutor på kvällarna. Lucifer Katt fortsätter också… att ta det lugnt…

Lucifer på köksbordet

Jag fortsätter att jobba hemifrån och Lucifer Katt fortsätter att ta det lugnt.

∼ ♦ ∼

*en smussig Clark Kent = en smutsig bil
**sommartofflorna = sommardäcken


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 25 april, födelsedagen och måndagen den 27 april 2020: Förändrad tillvaro, men fin födelsedag

 1. uppsalaewa skriver:

  Vilken fin födelsedag du fick med fina presenter. Bra med att kunna fixa ”hemkörd” mat. Vi ska kolla in Klostergatan 5 och deras kasse som verkade jättebra.

  Gilla

 2. Grattis lite i efterskott! 🙂 Vilka fina presenter du fick! Bokpost är nog bland den trevligaste posten man kan få 😀

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Ja dä ä gött att än känner ijänn sä mä öschötskann i Oppsala mä döh!

  Gilla

 4. åsa skriver:

  Grattis i efterskott 🙂
  Inte alls fel att köpa hem mat, det gör vi också 😉
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 5. Louise Baumgärtner skriver:

  Stort GRATTIS i efterskott🎂(Vad lustigt, jag fyller på onsdag). Är glad att du fick en fin dag. Fin mugg också🌟Jag blir lite avis ibland på all god mat, men inte på ett negativt sätt. Tvärtom är det bra och sunt att kunna unna sig att njuta! När jag är deppig mister jag tyvärr ofta aptiten, vilket inte är särskilt lyckat, man blir ännu mer kraftlös med huvudvärk…Jag får väl äta ikapp på MIN födelsedag 😉Sov gott!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Louise! Ja vi är många som fyller på våren, inte bara jag och sambon. 😛
   Jepp jag fick fina presenter och fin uppvaktning.
   Avis kan en bli, men det är bra om en inte blir det på nåt dåligt sätt. Det finns som sagt skäl till att vi beställer hem mat så ofta och alla skäl passar inte att skriva i en öppen blogg eftersom det inte enbart handlar om mig själv.
   När jag blir deppig äter jag antingen inte alls eller alldeles för mycket Just nu äter jag får många sötsaker, men rör för lite på mig. Det är många möten framför datorn varje dag och då måste jag ju sitta stilla…
   Ha en fin tisdag, nu måste jag fortsätta jobba!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.