Nu i ro slumra in


Ett litterärt inlägg.M J Arlidges bok Nu i ro slumra inJag nästan kastade mig över 
den bok av M.J. Arlidge som Fästmön senast köpte, Nu i ro slumra in. Det är den femte boken i Helen Grace-serien och vad jag förstår finns ytterligare två böcker översatta till svenska. Del sex kommer ut i pocket nästa månad. Om jag får gissa hamnar det då ganska snabbt ett ex. på Main Street. Det här är nämligen en riktigt creepy serie kriminalromaner. Huvudkaraktären, polisen Helen Grace, är verkligen allt annat än… vanlig.

Den här gången inträffar ett mord på en besökare på en BDSM-klubb. Helen Grace blir chockad när hon ser det strypta offret. Det visar sig vara en person hon känner igen, en person som har varit en del av hennes… andra sida av livet. Det är ingen tvekan om att Helen Grace vill göra allt för att hitta mördaren och skipa rättvisa, men fallet är knepigt på grund av inslagen av BDSM. Så inträffar ytterligare ett mord och även det offret har koppling till Helens hemliga liv. Kan hon hitta mördaren utan att avslöja sig själv? Samtidigt är den ettriga journalisten Emilia i farten och hon vet lite för mycket om Helen.

Kapitlen i den här boken är väldigt korta. Detta snabbar inte bara upp läsningen utan även händelserna och gör boken svår att lägga ifrån sig. Som läsare vill jag verkligen och nu veta vem den skyldige/a är och h*ns motiv. Författaren lägger inte ner mycket på vare sig person- eller miljöskildringar, men det gör ingenting. De korta penseldragen gör att jag som läsare får klara egna föreställningar om såväl karaktärer som ställena där berättelsen utspelar sig. Journalisten Emilia är en otroligt osympatisk person, medan Helen… tja, hon har sina problem men hon är en jäkligt bra polis.

Boken är riktigt bra, men slutet… Aj aj aj! Hoppas tiden springer iväg till nästa månad så att del sex kan inköpas. Jisses så spännande!

Toffelomdömet blir det högsta, givetvis.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Böcker i Helen Grace-serien som är utgivna på svenska:

 1. Ole dole
 2. Bro bro breja
 3. Dansa min docka
 4. …får leken tåla
 5. Nu i ro slumra in (läs texten ovan!)
 6. Kurragömma
 7. Älskar inte

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu i ro slumra in

 1. SoP skriver:

  Tack för boktips! Jag sträcklyssnade på Ole dole igår och har börjat på nästa!

  Gilla

 2. fruhatt skriver:

  Tack för tipset!
  Ska genast kolla upp böckerna!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.