Fredagen den 24 april 2020: Bokbyte och krispaket för mänskan, trevligt liv och ny karrär för vissa katter


 Kära dagbok…

Lucifer med böckerna Nu i ro slumra in och Nattvandraren

Bokbyte från nutida mord i BDSM-kretsar till mord och spöken år 1786.

Det finns inte så mycket mer att skriva om gårdagskvällen än jag redan har gjort. Dygnen är rätt händelselösa här. Vi försöker hålla oss på benen, men vi vet ärligt talat inte hur länge till det går. Jag läser väldigt mycket och det är en källa till verklighetsflykt, javisst, fast mest till glädje. Igår blev det ett rätt märkligt bokbyte trots att båda böckerna är spänningsromaner. Boken jag läste ut utspelar sig i nutid i Southampton och handlar om mord i BDSM-kretsar. Boken jag bytte till utspelar sig 1786 i London och handlar om mord och spöken. Den senare boken låg i den goodiebag jag fick av vännen FEM när jag var och hälsade på henne och Pinnen i mars. Den helgen när vi blev varse att corona började påverka våra dagliga liv och det inte bara lite grann. Boken jag fick och läser nu, alltså, handlar också en hel del om böcker och boktokar. Det får den förstås extrapoäng för även om Lucifer ser lite skeptisk ut på bilden ovan.

Att vara katt i vårt hem tycks vara ett ganska trevligt liv. Familjen Katt äter, går på pottan, busar och sover. Familjen Mamma och Mammisen är de som ser till att det serveras läckra tulpaner i vas mat, att pottorna töms och att spyor torkas. (Idag på förmiddagen hade Lucifer fixat tre ”pizzor”på överdraget till balkongsoffan. Tur att det går att tvätta!) Sova och slappa tycks vara somligas favoritsysselsättnngar…


Andra tycks fundera på en ny karriär som fotomodell 
för till exempel bokomslag, kanske..?

Mini på Es lila matta

Funderar Mini på en ny karriär som fotomodell, tro?

∼ ♦ ∼

Det är fredag idag och jag har jobbat hemifrån som vanligt. Dagens uppgifter har mest rört intranätet. Och så bestämde jag mig för att skriva lite på vår avdelningsblogg. Nej, inget nyhetsbrev med tio notiser som på den gamla goda tiden, men en text med två punkter. Jag relaterade till nyhetsbrevet och fick omgående positiv respons. Sånt värmer ett kallt och sårat hjärta.

Hjärta i asfalten

Ett kallt och sårat hjärta blev värmt idag.

 

Raspberry GT och en öl

Den här raspberry GT:n drack Anna och ölen drack jag i juli  förra året på en uteservering.

Solen har strålat även idag, men det har varit flera moln på himlen och betydligt kallare än de senaste dagarna. Jag har låtit diskmaskinen jobba också, men dammsugaren måste hanteras manuellt. Det blev samma upplägg som förra fredagen – jag dammsög ett rum i taget och fick då upp och röra på mig en kort stund varje timme. Jag har nyst en del och det känns lite trångt i bröstet. Det tar jag som tecken på damm och vår. Här hemma är det nämligen jättedammigt igen. Och utomhus exploderar björkarna just nu. Men… jag håller avstånd och jag ger mig inte ut i ”närkamper” på uteserveringar etc. Erkänna kan jag emellertid att även jag har varit lockad att sitta i solen och sippa på go-dricka. Så länge jag jobbar hemifrån och inte på jobbet tycker jag dock att det är lika viktigt att hålla mig från krogen som från jobbet. Det är svårt att låta bli att reagera när en ser personer som jobbar hemifrån lägga ut krogbilder i sociala medier. Är det liksom mindre ”farligt” att gå till krogen än till ett kontorsarbete?

Till middag idag funderade vi på nåt hemkört. Jag kontaktade Klostergatan fem tidigt i morse för att fråga om det var möjligt att få krispaket nr 3 hemkört i kväll eller möjligen att jag hämtar det på Butiken på hörnet. Till svar fick jag frågan om jag kunde hämta själv på Klostergatan. Nu var ju hela syftet att slippa gå ner på stan och jag kände mig lite snopen eftersom det annonseras som krispaket i sociala medier. Men men, det fick bli dagens promenad och jag skulle ju inte sitta på krogen, precis, bara in och ut.

I kväll blir det annars lugna puckar. Det är Tyst vittne på TV och vi har även gårdagens avsnitt av Gåsmamman att titta på.

∼ ♦ ∼

Dagens my happy är inte kallelsen till mammografi (vem går dit i pandemitider?) utan det vita, mjuka kuvertet. Jag tänker vänta med att öppna det till min födelsedag, så jag får hoppas att jag fortfarande lever då. Ingen aning vem avsändaren är, men roligt att få ett ”paket” till min dag.

Vita kuvert

Två vita kuvert, varav det större sparas till min födelsedag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 24 april 2020: Bokbyte och krispaket för mänskan, trevligt liv och ny karrär för vissa katter

 1. Spännande med paket på posten 🙂

  jag skulle varit på mammografi veckan som var, men det är inställd här, dom skulle skicka ut nya kallalser, det tycker jag låter klokt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I kväll avslöjas innehållet – som fick mig att skratta förlösande!

   Jag tänker INTE gå på nån mammografi, är sjukvården precis galen här, eller?! Lägg resurser där det behövs i stället. Jag skulle t ex behöva ett ultraljud av mitt ben.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.