Söndag kväll den 19 april och måndagen den 20 april 2020: En helg går så fort och ändå… långsamt


 Kära dagbok…

Trött Citrus på kudde i kvällssolen i soffan

En trött Citrus njuter av lite avskildhet och sol.

En helg går så fort – även när en jobbar hemifrån på vardagarna. Den gångna helgen har känts både långsam och kort i tid. Jag tycker inte att jag har tagit mig för nåt direkt vettigt och sånt stör mig. På lördagen gick jag inte ens ut, till exempel. Igår på söndagen tog jag mig i alla fall i kragen och var ute en timme.

Jag läste en del igår eftermiddag. Mitt sällskap var Citrus som tycks ha hittat en ny favoritplats. En av prydnadskuddarna i soffan döljer lite grann en annan. Där tycker hon om att ligga. Dels är det lite avskilt och dels kan solen hitta dit. När Fästmön bodde på Fänriken var Citrus den av katterna som mest var ute på balkongen. Idag är hon väldigt sällan där, tyvärr. Fast på ovan nämnda prydnadskudde ligger hon numera och njuter, den lilla sötnosen.

Jag åkte och hämtade hem Anna igår kväll efter att hon hade jobbat sitt mastodontpass från klockan sju till 21.15, med två timmar ledigt på eftermiddagen. Att såna där arbetspass ens är tillåtna övergår mitt förstånd. Men det går rätt bra, tycker hon, och hon har tack och lov bara ett sånt pass på fyra veckor. Hemma väntande goda ostar, kex, päron, druvor och ett glas Rubesco, ett vin jag har druckit en tidigare årgång av. Årgång 2017 var lika god. Idag kostar vinet 109 kronor, det vill säga en tia mer än 2018.


Även Lucifer har fått ett nytt favoritställe, 
en låda som innehöll Annas mediciner eller tillbehör. Där kan han krypa in, krångla sig runt och ligga och betrakta oss. Allra helst om vi mumsar på nåt.

∼ ♦ ∼

I morse var det måndag och tidig uppstigning för oss båda. Stackars Anna började redan klockan sju trots gårdagens sena kvällspass. Jag börjar inte jobba förrän klockan åtta, men satt duschad, klädd och frukosterad vid datorn och arbetade redan kvart i. Idag på förmiddagen sket jag högaktningsfullt i ett möte som bara skulle irritera mig. I stället jobbade jag med ett uppdrag som krävde en hel del koncentration. Det var sex stycken textmallar som jag blivit ombedd att producera och jag behövde tänka till och jobba ostört. Nu skedde samtidigt en incident på jobbet, så särskilt ostört blev det ju inte eftersom jag blev indragen i budskapsformulering även där. Men… jag kände mig nöjd med det jag presterade och kunde leverera som bestämt, det vill säga till lunch.

Min lunch idag blev en promenad längs Fyrisån. Jag kände mig ganska oinspirerad, men traskade på ändå.

Efter sms-kontakt med Anna stannade jag till vid Butiken på hörnet där jag köpte med mig en lunchmacka och fyra kakor: var sin kaka till eftermiddagsfikat, de andra till kvällskaffet.

∼ ♦ ∼

I morse läste jag ut boken jag fick i förra veckan för recension. Den var riktigt bra! Jag skrev i princip recensionen klar igår kväll. Bokbytet blev till en bok som jag har lånat av Anna, en spänningsroman av vår nyaste favoritförfattare M.J. Arlidge.

Böckerna Nästa och Nu i ro slumra in

Bokbyte från relationsroman till spänningsroman av vår nya favoritförfattare.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi matlåda från Sherlock’s igen. Jag har två kvar, Anna äter sin sista. Äta bör man och ändå dör man. Jag kan nämligen konstatera att de är flest personer i min åldersgrupp (50 – 59 år) i Uppsala län som blir sjuka i covid-19. Inte hjälper det att jag fyller år om ett tag, jag tillhör fortfarande samma åldersgrupp. När ska eländet ta slut?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 19 april och måndagen den 20 april 2020: En helg går så fort och ändå… långsamt

 1. Det var ett rejält långpass att ta sig igenom för Anna, puh. Tur det bara är en gång i månaden, men ändå.

  Jag tycker att arbetsdagarna går fortare när man är hemma, det är väl för att (i alla fall för mig) så att jag kan resa mig och sätta på en tvätt, hänga, åka och handla, påbörja matlagning, göra små städinsatser. Vi har ju mailen i telefonen så man ser ju om man måste göra någon snabb insats.

  Jag märker att jag på helgen nu gärna vill göra någon liten utflykt hemifrån, om än bara till att ta en promenad i ett annat område. Sen hänger jag ju hos döttrarna såklart och nu börjar det bli trädgårdsdags så man kan göra lite krattinsatser i solskenet

  Ha en bra dag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fy 17! Att det ens är tillåtet enligt arbetstidslagen övergår mitt förstånd.

   Jo, jag gör också småsaker hemma, men vi har jättemånga Zoommöten vid datorn så jag sitter stilla alldeles för mycket. Lunchpromenad försöker jag att ta även om det känns motigt ibland. På helgerna går jag också ut, men det är svårt att hitta på nåt att göra. En kan ju inte hälsa på folk, åka bort eller gå på stan och några barn och barnbarn har jag inte. Men… det är snart dags att besöka Slottet och börja påta i Slottsträdgården. DET blir nåt kul att se fram emot.

   Idag ska jag upp till jobbet på ett möte och passar samtidgt på att göra ett par ärenden på stan, tyvärr. Det känns läskigt.

   Ha en bra dag du också. 😛 Nu börjar snart dagens första möte… 😦

   Gilla

 2. Det är väldigt hälsosamt att var slö ibland, hade jag behärskat det bättre hade jag kanske inte blivit utmattad. Katter är f ö väldigt bra på att koppla av;)

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.