Måndag kväll den 20 april och tisdagen den 21 april 2020: Jobba hemifrån och jobba på jobbet


 Kära dagbok…

Nu är jag väl inne på fjärde veckan med att jobba hemifrån. Jag började jobba delvis hemifrån i mars, men sen påskveckan jobbar jag helt hemifrån. Nästan. Idag blev det ett litet undantag eftersom jag gick igång på det lilla ordet ”hellre” i en kallelse till ett möte. Nån på mitt jobb tror nämligen att det finns folk som ”hellre” har Zoom-möten än fysiska möten i corona-tider. Vadå hellre? Klart som fan att jag inte vill utsätta mig för smitta, men om jag finge välja – och det dessutom inte rasade en pandemi utanför husknuten – då skulle jag givetvis välja det fysiska mötet. Som vanligt när det gäller den här personen känner jag mig utpekad, tillplattad och förlöjligad. Det är inte alls säkert att det var meningen, men personen ifråga gör nåt med mig så att jag i nio fall av tio blir förbannad när vi har kontakt. Det är inte bra att jag påverkas så, men jag har börjat välja mina strider eftersom jag har gett upp fajten mot dolda agendor. Den här gången kan David inte vinna mot Goliat. Men jag hoppas att Goliat åtminstone gör bort sig. Och det händer faktiskt då och då.

Det finns bra saker med att jobba hemifrån också, förutom att jag slipper möta personen ovan som retar upp mig. Bara en sån sak som att toaletterna hemma är rena och fräscha och toalettpappret är mjukt… Och så kaffet! Det är inte bara drickbart hemma, det är gott. Sen blir det ofta nåt gott till kaffet också. Som igår. Då blev det go-fika två gånger, en gång på eftermiddagen och en gång på kvällen.

 

Chicken Tikka Masala från Sherlocks och öl

Gårdagens middag.

Igår räknade jag ut mitt BMI. Det var ingen rolig uträkning, men jag kunde konstatera att jag har gått ner ett av de två kilon jag gick upp sen jag började jobba hemifrån. Alltid något. Och idag blev det rörelse i form av promenad till och fram min riktiga arbetsplats eftersom jag ”hellre” deltar i fysiska möten och därmed utsätter mig för smitta mer. Men vaffan. Jag hade några ärenden jag behövde göra och hellre att gå utanför hemmet ”en lång gång” än att gå ut flera gånger.

Matlådorna från Sherlock’s har emellertid varit både nyttiga och mättande. Så himla praktiskt att bara ta fram och värma. Igår åt vi var sin låda Chicken Tikka Masala. Jag har en sån låda kvar, men den åkte in i frysen.

Våningssäng Lucifer och Citrus

Våningssäng à la Lucifer (på bordet) och Citrus (på stolen)?

En annan fördel med hemmajobb, förutom toaletterierna, kaffet och att en inte behöver köa för att värma sin mat i en slafsig microvågsugn är förstås att en har sällskap av familjen Katt. Vill en resa sig och gå ifrån datorn och jobbet några minuter kan en alltid leta upp en katt att gosa med. Jag tror att katterna börjar vänja sig vid att nån alltid är hemma. Hur ska det bli sen, när livet och arbetslivet återgår till det normala? Om nu nånsin nåt blir normalt igen…

Det är jävligt lätt att misströsta. Det är jävligt lätt att bli deprimerad. Varför? Att stå ut med ett isolerat liv är väl uthärdligt om en vet hur lång tid det handlar om. Men om en inte vet det och dessutom vet att en faktiskt kan dö om en smittas av coronaviruset… då blir det tungt och nästintill ohanterbart. Hur står du ut??? Tips emottages tacksamt!

 

Torkhandduk med kor på

Snart är det kosläpp!

När en jobbar hemifrån är det lätt att se allt som behöver göras här. Det är en av nackdelarna. Jag får verkligen ta mig i kragen för att inte sätta igång att storstäda, putsa fönster och det ena med det tredje. I fredags dammsög jag visserligen, men det gjorde jag på grund av att ryggen bråkade med mig och jag behövde röra på mig lite och ofta. Jag försöker ställa mig upp då och då och kanske göra nåt litet, som att tömma kattpottorna eller diskmaskinen, åka ner till soprummet eller vattna krukväxterna. Då får kroppen röra sig en stund. Igår tog jag bort påskdukar från tre bord och la på andra dukar. Och häromdan bytte jag ut påskhandduken i köket mot en handduk med kossor på – det är ju snart kosläpp (i maj). Små saker som behöver göras, men som inte tar så mycket tid utan blir lagoma mikropauser.

En annan nackdel står faktiskt katterna för. Det är att det kan vara en kamp om rätten till min skrivbordsstol, till exempel, eller att att de är så söta och gulliga att en bara vill gosa och busa med dem hela tiden…

∼ ♦ ∼

Förmiddagen idag bestod främst av Zoom-möten. Sen tog jag min lunch i form av en promenad upp till jobbet. Köpte en macka som jag åt framför jobbdatorn. Det var så  tyst på jobbet, fast örona krullade upp sig vid ljudet av en viss röst. Men, som sagt, det är bara att finna sig i det. Det gäller dock att komma ihåg att allting kan gå… inte bara itu utan i tusen bitar. På eftermiddagen deltog jag i det fysiska mötet (!) eftersom jag kände mig mer eller mindre tvingad. Mötet var OK. Behållningen av tiden från lunch och resten av eftermiddagen var promenaderna till och från jobbet. Jag kunde dessutom utföra tre ärenden på vägen.

∼ ♦ ∼

Det har varit årets första varma dag. Att ha jacka kändes väldigt konstigt, men som det är nu funkar den även som min handväska/ryggsäck eftersom jag måste ha glasögon, solglasögon, desinfektionsspray, mobiler etc med mig. Hoppas värmen håller i sig så att jag kan fira födelsedag i solen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 20 april och tisdagen den 21 april 2020: Jobba hemifrån och jobba på jobbet

 1. Agneta skriver:

  Tips på hur man står ut…ja du, det vette fasen – jag står ut (för det mesta) för att jag intalar mig att det ju måste ta slut inom en överskådlig framtid. Antingen för att man får fram ett vaccin, eller för att vi uppnår den omtalade flockimmuniteten.
  Jag har turen att vara anställd på ett företag som går bra trots Corona, vi har inte ännu drabbats så hårt av viruset här nere och vi har tvål, handsprit, pasta och toapapper så vi klarar oss några veckor😉..
  Men emellanåt känns det mest bara skit alltihop!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nån gång m¨ste det ta slut, vända. Men många företag går i konkurs och många blir av med jobben innan dess. För att inte tala om alla som blir sjuka och/eller dör… Nej fan, jag har dödsångest och mitt knep är att prata om det med Anna eller skriva om det här i dagboken. Vissa dar är OK, andra dar…
   Var rädd om dig!

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Precis, prata med andra är bra! Och titta måttligt mycket på nyheterna…
    Ta hand om er ni också 💚💚!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja måttligt med nyheter och surfning kring viruset!! Men jag kollar oftast Folkhälsomyndighetens presskonferenser…

    Gilla

 2. Mitt tips är iaf att vara ute mycket, lång eller kort promenad, tror frisk luft och rörelse är bra för seratonipåfyllnaden. Men det tjatar ju jag om jämt 🙂

  Jag försöker se det positivt att jobba hemma, för då kan man som du skriver, ta micropauser och göra små hushållssysslor.

  Men, nackdelen är ju att man inte får den här känslan att ”komma hem efter jobbet”, så det gäller att försöka byta miljö ändå, tacksam jag kan åka och göra ett handtag i döttrarna trädgårdar efter jobbet.

  Helgerna försöker jag hitta på nått mer också, mer än när man jobbar ”som vanligt ” göra små utflykter i närområdet och såklart utomhus.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det finns för och nackdelar med att jobba hemifrån. Idag har jag t ex tvättat, funkar ju hur bra som helst när en har egen tvättmaskin. Nu slipper jag göra det i kväll. Fast… vad ska jag göra i kväll då..?
   Anna jobbar varannan helg och jag kan ha svårt att ta mig för saker på egen hand när hon jobbar. Löjligt, jag vet, men… Utomhus är i alla fall bra och viktigt att vara!!!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.