Ett rött vin: Boira’ Sangiovese 2018


Ett inlägg om ett rött, ungdomligt och italienskt vin.


 

Boira' Sangiovese 2018

Ungdomligt, friskt och rött italienskt.

När jag ändå var och hämtade beställda varor på Systembolaget igår efter jobbet slank även två flaskor rött med i varukorgen. Italienskt, förstås och rött. Till vår kvällsmat, som bestod av grillad kyckling och en grönsallad, öppnade jag en flaska Boira’ Sangiovese 2018.

Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av fläsk- eller lammkött eller vegetariska rätter. Grillad kyckling fungerade också, liksom dessertostar och lagrade hårdostar som vi åt senare på kvällen med ytterligare var sitt glas vin till.

Det här vinet är som namnet anger gjort på druvan sangiovese. Det är en klassisk italiensk rödvinsdruva som odlas över nästan hela Italien. En del av vinerna blir ganska enkla, friska och sträva.

Vinets alkoholhalt ligger på 13 procent och sockerhalten på fyra gram per liter. På prislappen står det 99 kronor. Det är ett ekologiskt vin och det har skruvkork.

Så här står det på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, körsbär, kryddor, hallon och vanilj.  […] Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, körsbär, hallon, kryddor och viol.

Det här vinet är sannerligen fruktigt och ungdomligt lätt. Fruktsyran är hög, men vinet kändes inte särskilt fylligt. Jag noterade tydligt hallon i såväl smak som doft. Möjligen anade jag lite, lite viol i doft. Vinet smakar friskt och eftersmaken är kort. Ett lätt och ungt vin, alltså, som jag tänker passar för kommande picknickar utomhus.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.