Lördagen den 14 mars och söndag morgon den 15 mars 2020: Dags att lämna Huset vid kanalen


 Kära dagbok…

Tidig söndagsmorgon i Motala och jag sitter vid min dator för att sammanfatta lördagen. Idag är det dags för mig att fara hem igen efter en härlig långhelg. Jag har fått miljöombyte, jag har fått vila, jag har fått umgås med goa vänner. Det har varit guld. Nu hoppas jag att vi alla får hålla oss friska och att vi klarar oss igenom den kris vi har hamnat i med corona. Vi har följt nyheterna varje dag och även om jag har haft det bra här längtar jag ju hem till min kära Fästmöfamiljen Katt och Uppsala där jag har mitt liv och arbete.

∼ ♦ ∼

Katten Lukas och jag blev för övrigt goda vänner. Han närmade sig på sina villkor, först när jag satt vid datorn lät han sig bli klappad och kliad. Och när jag väl öppnade dörren till gäststugan igår eftermiddag för att ta en liten nap hoppade han upp i sängen. Igår kväll var han så gullig att han värmde upp sängen åt mig innan jag gick och la mig.

∼ ♦ ∼

Planer och tankar for hit och dit, men vi stack iväg på förmiddagen för att handla lite. Förråden hemma var tomma och behövde fyllas på med… konserver, toapapper och kaffe. En tur till stans Systembolag blev det också. Vinet jag var ute efter fanns inte, så i stället blev det fyra andra viner. Efter den nödvändiga provianteringen åkte vi till Erikshjälpen där jag aldrig har varit i Motala. Jag handlade ingenting, men det var roligt att titta.


Mitt på dan tog jag en egen liten tur med bilen 
för att luncha med Veggiehäxan, hon som stickat och skickat fina regnbågsvantar till mig och Anna i julklapp. Vi hamnade på Donken, vilket, tro det eller ej, är ett bra ställe att äta på när två ”matkrångliga” möts. Vi tog förstås ett antal bilder…

 

Selfie siesta

Siestaselfie.

Vännen FEM skjutsade jag förstås hem innan jag träffade VeggiehäxanDotter, måg och första barnbarnet skulle komma på besök och låna tvättmaskinen. Jag hann förstås också träffa den lilla familjen och det var riktigt roligt. Det yngsta flickebarnet är så gulligt att en bara skulle vilja gosa hela tiden. Nu höll jag mig lite på avstånd, ifall att…

Vädret var strålande igår, så medan tvättmaskinen jobbade tog somliga en promenad. Andra åkte och jobbade ett tag (Finske Pinnen) och vissa av oss (vännen FEM och jag) gick och la sig för att läsa en stund – och somnade. Det var riktigt skönt att ta en eftermiddagssiesta. På så vis var vi lite piggare på kvällen, vi kvällströtta.

Framåt 19-tiden promenerade vi upp till stan och jag fick bjuda värdparet på middag som tack för att jag har fått hänga med dem och låna deras gästrum. Till min lycka är det inte alls bara sushi som serveras på Sjöglimten utan även vanlig mat. Jag åt lax på planka till huvudrätt och citrontartufo till dessert. Öl och italienskt rött blev det för Pinnen och mig, medan vännen FEM föredrog alkoholfritt.


Så gick vi tillbaka hem till Huset vid kanalen
och avslutade kvällen med var sin kaffe. Motala är vackert även i mörkret…

∼ ♦ ∼

Det är ännu tidig söndagsmorgon. Jag har druckit min första kaffe medan jag har skrivit det här. Nu ska jag ta mugg nummer två med mig upp så att jag kan läsa en stund innan det är dags att samla ihop pinalerna, ta en macka, en dusch och fara norrut.

Tack snälla A & A för fina dagar hos er!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lördagen den 14 mars och söndag morgon den 15 mars 2020: Dags att lämna Huset vid kanalen

 1. Pinglan skriver:

  Så fina bilder från Motala, dig och Veggiehäxan! Och kul att ni skickade bilder till min mobil igår, TACK! Såg ut som om ni hade en härlig lunch tillsammans!

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Fina dagar i Motala. Kul att få se Veggiehäxan på bild.

  Gilla

 3. Låter som du haft en bra helg !!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var otroligt skönt med miljöombyte, att få vara ledig lite extra och att hänga med gamla goa kompisar, men i coronatider vill jag förstås vara hemma nu.

   Gilla

 4. Jostvin Smith skriver:

  Ja det var verkligen roligt att få bilder, och Veggiehäxan hade skvallrat att ni skulle ses 🤗

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.