Torsdagen den 12 mars (senare delen) och fredagen den 13 mars 2020: In my hometown…


 Kära dagbok…

Genom torrt väder, ösregn och snö for jag i bilen neråt landet i torsdags. Halvvägs började det ösregna, med betoning på ös. Vid Örebro började det snöa. Och det var inte måttligt. Jag stannade till för att fika/luncha vid sedvanligt ställe, men där hade fyra busslaster pensionärer just landat, så jag vände i dörren och körde vidare söderut. På andra sidan såg jag strax blåljus och en trafikolycka. Jag är väldigt glad att jag kom fram till Motala helskinnad. Det blev en sen lunch på ”Donken”, där jag inte ätit sen dan innan mamma gick bort…


Eftersom vännen FEM skulle arbeta några timmar till 
tog jag först en tur till kyrkogården. Där syntes det att det hade blåst rejält, för graven var täckt av eklöv. Sen åkte jag ner till vännens och Pinnens hus och dumpade bilen för att promenera till hamnen och Motormuseet. Kaféet var öppet och jag avnjöt två muggar kaffe och en mazarin. Inte en käft på kaféet – och inte en båt i hamnen.

Efter fikat tog jag en promenad till, först ner till vattnet för att fota ”Brona” och sen upp till stan. Motala kyrka är vacker. Kan du se vilket år den är byggd? (Klicka på bilden så blir den större!) Det kan jag, gammal latinare som jag är. Det finns många andra fina gamla byggnader i Motala och hade vädret varit bättre skulle jag ha fotat fler. Men det var ganska kyligt…


Vännen FEM kom hem ganska precis klockan… fem (17). 
Jag hade med mig en present, men fick också en goodiebag av värdinnan. Tänk, gästen fick presenter…

 

Till middagen blev det hämtmat. Jag tog en sallad med jääättemycket fetaost. Sen blev det TV- och värderingsdags, för se Antikrundan missar jag inte! Det var svårt och jag fick bara en stjärna, men, som alltid också lärorikt. Klockan var runt 22, 22.30 när vi tyckte att det var dags att gå till sängs och läsa en stund. Jag läste ett kort kapitel, släckte och somnade bums i gäststugans sköna säng.

∼ ♦ ∼

I morse blev det kaffe och läsning till att börja med. Katten Lukas är livrädd för mig, för jag har snott hans rum och säng, så tyvärr har jag inte lyckats fånga honom på bild. Han kanske förresten är sur på mig för att jag har dörren till gäststugan stängd… Inte sitter han på farmors pall utanför och väntar, precis. Jag läste i vart fall ut min gotländska deckare och bytte till en brittisk deckare som jag gett Fästmön i julklapp.

 


Fredagens första stopp (efter att ha kollat jobbmejl etc) 
blev Återvinningen. Där är det verkligen stort och massor av saker – allt från glas till möbler. Jag kom ut därifrån med två böcker, men var bra sugen på Billy rödbrun-bokhyllor som det fanns massor av. (Det finns dock inte massor av plats hemma.)


Efter en lång stund bland gamla grejor 
åkte vi och köpte blommor till våra nära och kära som vilar på kyrkogården. Jag köpte en kruka gula krokus och en kruka blå. Undras om de tar sig…


På eftermiddagen blev det en fika
och ett kärt återseende av mammakusinen MDet är en av mammas yngsta kusiner och vi lekte som barn eftersom vi bodde så nära varandra. Mammakusinen M kom ihåg så många fler av våra lekar än jag. Riktigt roligt var det att bli påmind. Jag tog ett par wefiesar och la ut en på Instagram och skickade en till mammakusinen B, den stackarn, som mer eller mindre sitter isolerad med sin make eftersom han är sjuklig.


I kväll gick vi ut och åt… 
och som du ser, kära dagbok, blev det klarhet i vissa saker… SKOJAR, som tur är!!!

Bettans grill

Sanningen…


Närå, vi gick till Ströget och åt och drack. 
För min del blev det öl, kyckling och chilipommes samt ett glas corvina.


Och nu är det fredagskväll. 
Mörkret har sänkt sig över stan och vi värmer oss med kaffe och godis och hoppas att det här med corona inte ska bli långdraget. Jag har kollat jobbmejl ett par gånger till och orienterat mig om vad som händer på jobbet. Gläds åt att mina chefer faktiskt har lyssnat på mig.


I morgon ska vi handla lite
och jag ska träffa en stickande kompis och en liten bebis. May corona stay far, far away from us. 

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 12 mars (senare delen) och fredagen den 13 mars 2020: In my hometown…

  1. Oj, vilket innehållsrikt inlägg. Låter som att du har det riktigt bra. Hoppas att du får en fin helg. Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.