Mitt bokår 2020: Med en extra dag i februari…


Ett inlägg om de böcker jag läste i februari 2020.


 

Redan är årets två första månader avslutade. Och februari bjöd på en extra dag eftersom det är skottår i år. Blev extra läsning då, månntro? Jag har satt som utmaning till mig själv på Goodreads att läsa 100 böcker i år. Nånting säger mig att det inte ska bli några problem, trots att det bara var februari som fick en extra dag i år.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Februariböcker 2020:

Christoffer Carlssons bok JärteckenLizzy Barbers bok My name is Anna

Maria Adolfssons bok Mellan djävulen och havetStefan Ahnhems bok X sätt att dö

Marianne Cedervalls bok Som daggen stilla kysstAnne Holts bok En grav för två

Anders Engquists bok Att växa som vuxen Nya perspektiv på dig själv och andra


Påbörjad i februari:

Sharon Boltons bok Dödsdömd


Kriminal-/spänningsromaner och deckare är fortfarande min favoritläsning. I februari läste jag nästan enbart såna böcker och det blev sex stycken (Järtecken, My name is Anna, Mellan djävulen och havet, X sätt att dö, Som daggen stilla kysst, En grav för två). Fyra av februari månads böcker ingår i serier (Mellan djävulen och havet, X sätt att dö, Som daggen stilla kysst, En grav för två). Jag läste också en fackbok i tjänsten (Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra).

Nya författarbekantskaper blev det två  (Lizzy Barber, Anders Engquist). Jag läste fem böcker (Järtecken, Mellan djävulen och havet, X sätt att dö, Som daggen stilla kysst, Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra) av svenska författare (Christoffer Carlsson, Maria Adolfsson, Stefan Ahnhem, Marianne Cedervall, Anders Engquist) och en bok (En grav för två) av en norsk författare (Anne Holt).  Det blev en bok (My name is Anna) av en brittisk författare (Lizzy Barber). Jag läste en bok på engelska (My name is Anna).

Mina sista julklappsböcker från 2019 blev lästa i februari (Järtecken, My name is Anna). Sen läste jag också tre böcker som jag köpt nya till mig själv (Mellan djävulen och havet, Som daggen stilla kysst, En grav för två). Jag lånade en julklappsbok av Anna (X sätt att dö) och en bok på jobbet (Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra).

Av de totalt sju böcker jag läste i februari fick fyra stycken högsta omdöme (Järtecken, My name is Anna, Mellan djävulen och havet, Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra) och lika många fick högt omdöme (X sätt att dö, Som daggen stilla kysst, En grav för två).

Med så många bra och härliga böcker blev det som vanligt svårt att utse månadens, enligt mig, bästa lästa bok. Men efter moget övervägande blev det

My name is Anna av Lizzy Barber

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.