Fredag kväll den 31 januari och lördagen den 1 februari 2020: Grekiskt och antikt


 Kära dagbok…

Lucifer vid klöspelaren filter

Han kom till ro, Lucifer, när vi var hemma igen efter den grekiska middagen.

Vi valde att gå till Akropolis igår kväll. Men innan vi gick dit tog Fästmön en promenad med dammsugaren och golvmoppen hemma och jag åkte och handlade kattmat, bland annat.

På Akropolis får vi (betala för) god mat och där finns alltid bord. Det blev en grekisk middag – och nästan en grekisk födelsedagsfest också. Eller… festdeltagarna var svenska varav en tre, fyra barn tycktes ha överaktiva blåsor. För inte är det väl bara roligt att skena på toa hela tiden? En liten pojke mumsade pommes frites från golvet. Föräldrar? Tja, de existerade, men barnen hade nog haft det roligare hemma med barnvakt. Vi åt som sagt gott, drack var sin öl och delade en flaska Johanna. Notan stannade på 1 200 spänn, vilket var ett bra pris för trerättersmiddag för två. Men sen kunde vi nästan inte röra oss. Hem kom vi emellertid och Lucifer kom äntligen till ro vid klöspelaren när mammorna var hemma.

I natt sov vi med öppet fönster. Underbart med luft i sovrummet! Det regnade och smattrade mysigt mot tak och fönsterbleck. Morgonen inleddes på sedvanligt vis, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Jag gillar verkligen Järtecken! Sen skyndade vi upp till dusch och frukost, tog paraplyerna i högsta hugg och gick till Kvarnen för att hämta kvällsmat på Korgtassen. Anna hade beställt var sin kasse Helgens goda. Kassarna var fulla av mumsiga skaldjur. En flaska Prosecco följde med hem också.

 

Antikmässa 1 feb 2020 Fyrishov

Ett hav av människor på mässan…

Vi lämnade mat och dryck och familjen Katt hemma och gick till antikmässan i Fyrishov. (Det är öppet i morgon också ifall nån missade mässan idag.) Jag haltade lite mer på hemvägen, för fötterna och vänsterbenet gör ont. Där var mycket mer folk än sist vi var där, i höstas. Några kändisar träffade vi och det är onekligen praktiskt att kunna teckenspråk när en ska kommunicera med vänner och bekanta på långt håll och över ett hav av människor. På vägen hem stannade vi för energipåfyllning i form av kaffe och var sin kaka.

Två påsar i plast och en i papper följde med hem. Innehållet i plastpåsarna ska ställas i vårt vitrinskåp, innehållet i papperspåsen äter vi kanske upp i kväll. Anna har diskat det nyinköpta och gjort plats för glas vi tillsammans har valt att köpa och njuta goda drycker ur. (Nej, ingen bild, det får Anna lägga ut sen.)


Nu tror jag att klockan klämtar gin o’clock 
ifall vi ska hinna med en drink före maten. I kväll är det fåtöljer och TV som gäller. En av oss vill se musiktävling, en sitter bredvid och läser. Och så var det visst start av en ny brittisk kriminalserie efteråt.

Ping for gin och en flaska gin

Klockan slår gin o’clock, det hör jag bestämt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.