Sista lördagen i januari och 20200202: Helgens goda


 Kära dagbok…

Meny Helgens goda vecka 5 2020

Lördagskvällens meny.

En ledig, vuxlig helg går så fort. När jag börjar skriva det här inlägget har solen gått ner för nån timme sen och det är kolsvart ute. Vi har haft en fin helg, men fasen så snabbt sanden rinner ner i timglaset…

Till lördagskvällen hade vi köpt var sin kasse Helgens goda från Korgtassen. Jag kan bara säga att alla skaldjur i kassen var suveränt goda. Bröd och ailo till maten samt Prosecco i glasen kompletterade måltiden.

Och nej, vi blev inte hungriga senare, vi tog bara var sin kaffe och var sin hasselnötsboll från Augusta Jansson efter maten.

 


Det var musiktävling på TV 
och TV:n var påslagen. Jag lyssnade med ett halvt öra, men ögonen var fästade vid min bok på gång. Den är riktigt bra! Katterna var inte heller så intresserade av skrålet från TV:n. En matchade köksgolvet, en låg i min skrivbordsstol och en var försvunnen. Efter musikeländet var det en bra och spännande brittisk kriminalserie. Totalt blir det sex delar av Erkännandet. Vi stannade uppe en stund till, sen faktiskt.

∼ ♦ ∼

Ytterligare en natt med öppet fönster i sovrummet. Vi sover så mycket bättre då! Och i morse höll sig katterna lugna ända till nånstans mellan klockan sex och halvsju. Jag klev upp och gav dem mat. Sen lyckades jag faktiskt somna om. Nånstans vid niotiden slog jag upp mina ljusblå och steg upp för att fixa kaffe. Medan kaffet puttrade i bryggaren hann jag både fördela veckans medicin och tömma kattpottor. Sen blev det läsning och kaffe på sängen som vanligt.

Det var en solig dag, fast med kall vind, så vi packade på oss och tog en promenad. Ett mål var att titta in på Åhléns som hade storrea, men först tog vi en liten omväg runt centralen. Vi kikade på böcker genom ett skyltfönster (köpte inga!), gick in i en leksaksaffär och förundrades över alla underbara leksaker (lär inte köpa några, får inga barnbarn) samt besökte Lakritsroten där Fästmön köpte lakritstvålen som jag fick i julklapp. Där provsmakade jag blå spickesill, en godissort som fanns när jag var barn. På Åhléns hade en av oss tur att hitta nåt att shoppa, medan den andra nöjde sig med att glo på bland annat ett fint tyg med apor på. Och på hemvägen svängde in på S:t Per och Anna bjöd på räkmackor och chokladhjärtan på Landings.


Energipåfyllda kom vi hem. 
Jag har kört  och hängt tre maskiner tvätt, en fjärde är på gång, utfodrat familjen Katt, skrivit det här inlägget och rensat diverselådan i köket. Anna går igenom sina garderober. Allt tar sin lilla tid, men bra blir det i slutänden.


Det är dags att duka fram ostbricka
som blir söndagsmiddag. Och på tal om ostbricka, som ju även omfattar vin, har jag bokat vinprovning för oss två den 20 februari. I morrn är det måndag och ny arbetsvecka och faktiskt… känns det lite bättre. Vi får se om det håller i sig. I morrn kväll kommer Gymnasisten och två eller tre av oss ska gå på Distingsmarknad på Vaksala torg.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.