Mitt bokår 2020: Nytt år, nytt decennium och nya böcker i januari


Ett inlägg om de första böckerna jag läste den första månaden 2020.


 

Så blev det nytt år, nytt decennium och en ny läsmånad. Jag fick många fina och ganska nyutgivna böcker i julklapp förra året. Dem ville jag förstås läsa först av alla. Jag fick totalt åtta böcker i julklapp 2019. En av dem hann jag läsa före årsskiftet och två av dem levererades strax före nyår, en tredje senare i månaden. Tack till Anna, Annas snälla mamma och hennes L samt vännen FEM!

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Januariböcker 2020:

Jussi Adler-Olsens bok Offer 2117Lena Einhorns bok Den tunna isen

Maeve Binchys bok Victoria Line, Central LineLouise Boije af Gennäs bok Skendöda

Jan Fridegårds bok Det kortaste stråetJan Fridegårds bok Lättingen

Aline Lilja Gladhs bok ÄnglalekenPaul Moxnes bok Hjältar häxor horor

Thomas Mullens bok Darktown

Påbörjad bok i januari:

Christoffer Carlssons bok Järtecken


Precis som i december 2019
inledde jag det nya året med litterär spänning (Offer 2117). Totalt blev det fyra spännings- och kriminalromaner/deckare (Offer 2117, Skendöda, Änglaleken, Darktown). Jag läste tre böcker med självbiografiska inslag (Den tunna isen, Det kortaste strået, Lättingen). Jag läste en bok med noveller (Victoria Line, Central Line). Fyra av januariböckerna ingår i serier (Offer 2117, Skendöda, Änglaleken, Darktown). Jag läste en bok i tjänsten (Hjältar – häxor – horor) och den var också månadens icke skönlitterära bok.

Nya författarbekantskaper blev det två (Paul Moxnes, Thomas Mullen). Jag läste en bok (Offer 2117) av en dansk författare (Jussi Adler-Olsen) och en bok (Hjältar – häxor – horor) av en norsk författare (Paul Moxnes). Det blev fem böcker (Den tunna isen, Skendöda, Det kortaste strået, Lättingen, Änglaleken) av svenska författare (Lena Einhorn, Louise Boije af Gennäs, Jan Fridegård, Aline Lilja Gladh), en bok (Victoria Line, Central Line) av en brittisk författare (Maeve Binchy) och en bok (Darktown) av en amerikansk författare (Thomas Mullen).

Många av januari månads böcker var fem stycken julklappsböcker (Offer 2117, Den tunna isen, Victoria Line, Central Line, Skendöda, Darktown). Av de lästa böckerna i månaden fick jag sex stycken (Offer 2117, Den tunna isen, Victoria Line, Central Line, Skendöda, Änglaleken, Darktown). Två böcker var efter mamma och pappa (Det kortaste strået, Lättingen). En bok lånade jag (Hjältar – häxor – horor).

Av de nio böcker jag läste i januari fick fem stycken högsta omdöme (Offer 2117, Den tunna isen, Victoria Line, Central Line, Änglaleken, Darktown), tre fick högt omdöme (Skendöda, Det kortaste strået, Hjältar – häxor – horor) och en bok fick medelomdöme (Lättingen).

Precis som förra året läste jag många bra böcker. Och precis som förra året är det lika svårt att bara välja en bok som månadens bästa här på bloggen. Men i januari blev det…

Den tunna isen av Lena Einhorn

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.