Onsdag kväll den 29 januari och torsdagen den 30 januari 2020: Boost och lektioner


 Kära dagbok…

Reservdel till duschen

Jag kunde montera den.

Tänk att jag kände mig så stolt igår när jag lyckades montera reservdelen till duschen! Jag är väl inte direkt ansedd som världens mest händiga, vare sig av andra eller mig själv. Därför blir alla lyckosamma små projekt riktiga boostar för självkänslan och självförtroendet. Och på tal om dessa tu begrepp blev jag tvungen att googla lite för att förstå skillnaden. Självkänsla är alltså vad en känner för sig själv, hur en definierar sig som person, sitt inre värde som människa. Självförtroende är mer tilltron en har till att en klarar av saker och ting. Självförtroendet växer till exempel av bekräftelse. Denna långa inledning bara för att jag tog fram verktygslådan och monterade en grej… Men det är så att jag har en låg självkänsla och ett lågt självförtroende just nu. Genom att lyckas med monteringen kunde jag höja mitt eget självförtroende – att lyckas blev en bekräftelse i sig. Och då fick jag också en aning högre och positiv känsla för mig själv.

Ledsen

Gråtmild.

Efter diverse hushållsarbeten blev det en stund över för läsning. Jag närmar mig slutet av min bok på gång och jag önskar att jag hade mer tid till den. Men nu är det som det är. Tid till När livet vänder (30 minuter) tog jag mig. Det blev en lektion för mig i hur stark kärleken till det egna barnet kan vara, en kärlek jag aldrig har upplevt. Jag har aldrig känt den från mitt eget hjärta och jag har aldrig fått motta kärleken från ett eget barn heller. Så förlåt mig så hemskt mycket om jag inte alla gånger förstår den kärleken och banden mellan föräldrar och barn. Jag är inte fullkomlig här heller. Tommys berättelse gav mig ändå en viss förståelse för den kärleken, allt medan tårarna flödade, förstås. Jag är ju så gråtmild, som bekant… Varje dag jobbar jag med gråten, med att tvinga tillbaka den i andras närvaro och bara låta tårarna komma när jag är ensam. Jag gör framsteg. Den här veckan har jag bara gråtit tre av fyra dar.

∼ ♦ ∼

I morse var jag så trött, men tacksam: familjen Katt hade ingen konsert utanför sovrumsdörren vad jag hörde. I stället vaknade jag av mig själv en tio över sex, klev upp och utfodrade djuren. Jag bytte plats på Citrus matskål och ställde den bredvid Minis och vattenskålen bredvid Lucifers. Det blev bättre, alla tre åt ur var sin skål. Men sen, efter min morgondusch, var det hejsan hoppsan som vanligt. Det vill säga… Lucifer låg på köksbordet, Citrus låg på diskbänken och Mini åt – ur Lucifers skål… Jaa, ibland begriper jag mig inte på de små liven.

 

Lucifer sover närbild

Torsdagstrött är visst även Lucifer.

Torsdagstrött… jaa… nu är det ju rejäl nerförsbacke till helgen, tack och lov. Men innan min själ får vila i två dar ska jag bli tagen i örat av chefen, få spott och spe för att jag säger som jag uppfattar att det är, i morgon eftermiddag. Bara det att förlägga ett sånt möte en fredagseftermiddag är straff nog. Ja, det lär bli en lektion och uppläxning. Jag kan inte säga att jag ångrar det jag sa, för i mina ögon var det ingen kritik utan ett konstaterande, men idén jag bollade med karriärrådgivaren känns mindre trolig att genomföra nu. Det enda jag har gjort är att kontakta en direktör och berätta att jag utförde min uppgift och levererade för en vecka sen idag, men att det har fastnat. Jag vill faktiskt inte att somliga ska tro att jag inte gör det jag ska. Lite mer trött blev jag över att ett företag tackade nej till mig igår efter att jag skickade in min ansökan för en och en halv vecka sen. Jag är dessvärre övertygad om att deras beslut handlar om min ålder, för kompetens för jobbet har jag, enligt mitt CV.

På eftermiddagen inträffade en så kallad incident på jobbet. Problemet låg hos vår internetleverantör, men innebar att universitetet inte hade tillgång till internet. Och sånt ställer ju till det för ”alla inblandade”. Jag blev beordrad att delta i krisgruppens möten och bidra som kommunikatör. (Då dög jag, alltså.) Det tyckte jag var jätteroligt – fast givetvis inte att det blev problem för så många människor. Det är faktiskt så att i en situation som denna blir jag lugn och professionell. (Sen var jag kanske mindre professionell när jag per sms avrapporterade till direktören och på hennes svar skickade en kräk-emoji i stället för en tumme upp…) Nu blev dessvärre problemen inte lösta, så vi får se om internetleverantören har fått ordning på kablarna i morgon bitti. To be continued, alltså… 

Inget internet

En inicident på jobbet…


När jag så äntligen kom hem 
stod det ett paket från Bokus till Fästmön utanför lägenhetsdörren. Det visade sig vara den sista julklappen från Anna till mig 2019. Bokus hade tagit cirka två månader på sig att leverera den. Jag hoppas att hon får en duktig kompensation!!! För egen del gläds jag åt att den fina och åtråvärda boken äntligen har kommit. Tack, älskling!

∼ ♦ ∼

I helgen är Anna ledig och jag likaså. Vi tänker oss fredagsmiddag på lokal, en kasse god helgmat i form av en kasse skaldjur på lördag kväll och ett besök på Antikmässan i Fyrishov. Det vore så skönt att bara få vara, men vi behöver tyvärr också handla och dammsuga. Vi kanske mäktar med det, ändå. Eller vi måste i alla fall handla.

Men i kväll är det emellertid Antikrundan som gäller för mig. Var god stör ej! Självklart amatörvärderar jag via Duo-appen från fåtöljen, så Anna får vänta några minuter extra på Taxi Tofflan. (Jag vill inte att hon ska gå ensam hem genom mörka kvarter där det skjuts fyrverkerier ibland med mera.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 29 januari och torsdagen den 30 januari 2020: Boost och lektioner

 1. My Name is Anna är en spännande thriller. Jag har läst den, men inte recenserat 🙂 Ha en fin torsdag och lycka till med värderandet i Antikrundan.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja den verkar jättebra så jag tror att även om Bokus tog två månader på sig att leverera den var den värd att vänta på.

   Tack! Snart är det dags….

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.