Tisdag kväll den 28 januari och onsdagen den 29 januari 2020: Leva-LEVA


 Kära dagbok…

Det var min pappas namnsdag igår. Min pappa hette Carl-Erik och igår var det Karl-dagen. När jag satt hos frisören och blev klippt slog det mig hur lik jag har blivit pappa. Och så fnissade jag lite i tanken vid minnet när jag en gång följde med pappa, på äldre dar, till frisören. Pappa hade en rejäl kalufs livet ut och han ville att frisören skulle klippa mycket. Jag misstänker att det var för att pappa var lite snål ekonomisk också och inte ville gå till frisören för ofta. Faktum är att pappa skrek ”Klipp mer, klipp mer!” flera gånger till frisören vid tillfället. Men frisören vägrade och menade att pappa skulle få en konstig frisyr. Typ en sån frisyr som jag har just nu och som inte är särskilt ovanlig. Lilla pappa, om du hade levt nu…

∼ ♦ ∼

Det blev en jobbig förmiddag igår och därför föreslog jag Fästmön/sambon/Anna att vi skulle träffas efter min klippning och ta en drink och äta en bit mat. Ja, jag erkänner att jag behövde trycka ner vissa känslor med alkohol, men det stannade vid en GT och ett glas öl. Vi hamnade på Terrassen och det var nog 100 år sen vi var där. Tror det var hösten 2007 innan vi skulle på After DarkUKK och somliga höll på att förstöra kvällen för oss (mig i alla fall) – på grund av alkohol. Det känns länge sen nu. Terrassen var uppfräschad, servicen bra och även om det var en stor halloumiburgare och lite pommes utan sås jag fick, försvann maten snabbt ner i magen. Det var gott. Desserten tog vi hemma och det blev kaffe med Annas hemgjorda kladdkaka i LCHF-version. Också gott, men mäktigt.

∼ ♦ ∼

I natt sov jag bättre än natten innan. Jag vaknade bara en gång vid tretiden, men somnade om på en tio minuter. Klev upp strax före klockan sex när familjen Katt hade haft konsert ett tag och gav dem mat för att tysta deras små munnar.

Skulptur öra

Tagen i örat, precis som väntat.

Precis som väntat blev jag tagen i örat av chefen via e-post i morse. Vi har olika uppfattning om sånt som högt i tak, censur, kommunikation med mera. I mina ögon råder det oklarheter vad gäller roller, uppdrag och återkoppling. Så nu har min coachande (!) chef kallat mig till möte på fredag för att vi ska klargöra vissa saker. Två timmar ska vi prata. På fredag eftermiddag. Det är tur, stor TUR, att jag har ett välfyllt vinskåp hemma. Det lär behövas efteråt. Jag vet inte hur mycket mer jag orkar. Jag vet bara att det är flera saker än en som aldrig blir vad de en gång var – fantastiskt bra, snudd på underbara, viktiga och otroligt stimulerande. Det är med stor sorg jag tänker på detta och jag känner nästan som att det är lika bra att lägga sig på spåret och se till att bli överkörd av ett tåg. Nästan. Jag tänker inte glädja omgivningen med min död, först ska jag sätta sprätt på saker och ting och leva-LEVA lite. Vänta och se, bara!

Bricka med texten When life gives you lemons make a gin and tonic

Gin och tonic tillhör definitivt leva-LEVA.


Arbetsdagen har varierat mellan frustration, glädje och gråt.
(Det är onekligen praktiskt att ha ett eget kontor med en dörr som går att stänga.) Det bästa med den var nog att få åka iväg på bortalunch med två kollegor jag har haft sen 2016. Vi tillbringade 45 minuter av lunchen med jobb och lika lång stund med enbart thailändsk lunch och icke jobb-prat. Jag har inte så stora krav på tillvaron och människorna i den, men jag föredrar förstås att omge mig med människor som tycker om och uppskattar mig för den jag är och det jag kan. Det blev också en dragning kring ett uppdrag för en kollega och det gladde mig att just jag blev tillfrågad att ha den dragningen.

Kyckling i jordnötssås

Dagens lunchursprung var från thailändskt.


I kväll jobbar min kära, 
vilket innebär att familjen Katt och jag är ensamma hemma. Mitt mänskliga sällskap denna onsdag kväll blir Anja Kontor klockan 20 i SvT 2 när hon under 30 minuter träffar människor vars liv har vänt.

Men jag kan också avslöja att jag hämtade ett paket med en reservdel på vägen hem. Den reservdelen monterade jag. Själv. Det blev faktiskt inte så många svordomar när jag väl hade klurat ut hur saker och ting hängde ihop. Stora verktygslådan krävdes emellertid. Nu har vi i alla fall en hel hållare till duschmunstycket och slangen. Hurra!

Därefter kräktes en katt så jag fick torka upp två ljumma (urrrrrk…) högar spyor (nej, ingen bild!) innan jag satte mig ner för att äta ett par mackor. Vilken tur att min kära lämnat nåt extra gott till kvällskaffet också.

Lapp Ta chokladkaka

Sånt här uppskattas.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.