Änglaleken


Ett inlägg om en fådd bok.Aline Lilja Gladhs bok ÄnglalekenNär en har träffats i verkliga livet minst tre gånger 
och dessutom gett varandra böcker… då tycker i alla fall jag att en kan kalla sig vänner. Sist jag träffade vännen Uppsalaewa blev jag inte bara bjuden på lunch igen, jag fick också en nyutkommen bok. Tack Ewa för Aline Lilja Gladhs andra del i Örbyhusserien, Änglaleken! Jag kunde inte hålla mig särskilt länge innan jag kastade mig över boken…

Det är vinter i Örbyhus och Lo, tjejen med vissa annorlunda gåvor, har börjat knyta an till sitt lilla barn Love. Men när en gammal klasskamrat blir skjuten bryts den lugna tillvaron och Lo dras in i fallet via sin bror, polisen Linus. Los ex Conny, Loves pappa, har egna bekymmer att tampas med, men blir orolig för att Derailed, hans gäng, har nåt med mordet att göra. Och flickan Korinthia, som egentligen heter Elsa, vad vet hon och varför vill hennes pappa att hon ska tiga? Många har hemligheter i det lilla samhället, med andra ord.

Jag tycker att det här är en riktigt bra uppföljare till Tändstickan, en bok som jag också fick av Ewa och läste så sent som augusti förra året. I Änglaleken är de övernaturliga inslagen något nedtonade, men i övrigt är det en spännande kriminalroman som liksom Tändstickan även fångar småstadsmentaliteten på pricken. Det här är en alldeles lysande uppföljare som tydligt visar att författaren har utvecklats i sitt skrivande. Nu kan jag inte annat än att vänta på den tredje delen. Må den komma snart.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Änglaleken

 1. uppsalaewa skriver:

  Hej vännen!
  Du gav ett högre betyg på Änglaleken än vad jag gjort. Jag virrade runt kring alla ”nya” personer som dök upp i boken. Men i huvudsak hållar jag med dig – en spännande och välskriven bok.
  Det blir kul med den tredje boken som troligen kommer nästa år! Har du kollat Alines blogg?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det fanns några småsaker som kanske borde ha justerats, men jag tycker att det här var riktigt spännande läsning.
   Författaren har två bloggar som jag har kikat på. Det finns en länk på hennes namn i inlägget ovan till hennes skrivblogg.

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Ännu ett tips på en spännande bok. Tack för det!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, tack! 😛 Men läs nu Tändstickan först som är del ett i Örbyhusserien, för böckerna hänger ihop på vissa plan.

   Gilla

   • Mösstanten skriver:

    Då ska jag försöka göra det. Jag läser ju sällan såna böcker, men det är bra att ha tips att ta till när de behövs.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Målgruppen är kanske lite yngre personer än du och jag har jag läst mig till, men jag hade inga problem att ta till mig berättelserna. Ålder är bara siffror – ibland. Båda böckerna går snabbt att läsa.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.