Fredag kväll den 24 januari och lördagen den 25 januari 2020: Gott och städat


 Kära dagbok…

Två aströtta släpade sig till Kvarnen igår efter avslutad arbetsdag. Det tog runt en timme att sätta sprätt på tusen spänn inne på Korgtassen och en 350 inne på Systemet, men det var det värt. Och jag hade ju tur att få pengar igår, medan andra får vänta på sina och la de sista (?) slantarna på tulpaner och en elefant (!). Vi lyckades sno en smörgåstårta med räkor och Skagenröra mitt framför näsan på en snäll tant – jag fick riktigt dåligt samvete. Tanten fick inte följa med hem och äta med oss, men det fick bland annat två italienare. Båda aviserades som nyheter vilket inte stämde eftersom vi har druckit Castel del Monte 2018 så sent som i december förra året. Den flaskan öppnade vi lite senare till vår sedvanliga ostassiett. Till smörgåstårtan hyfsade vi vitvinet från förra helgen.

 

Boken Änglaleken och kaffe på sängen

Bästa starten på en ledig dag!

Vad vi gjorde resten av kvällen är mest höjt i dunkel. Jag kunde inte låta bli att spela AnagrApp, förstås och det gjorde Anna också. Men vi var trötta och det blev tidig sänggång för oss båda, samt tidig uppgång i morse för Anna. Själv vaknade jag klockan åtta. Igår kväll hade jag ont i ett ben, vid läggdags kände jag av ontet i hjärttrakten eller på vänster sida över revbenen igen. Jag tror att det senare beror på en sträckning. När jag vaknade i morse gjorde det jätteont i hjärtsidan, men jag kunde ändå ligga och läsa och dricka kaffe på sängen en stund. Fast först tömde jag diskmaskinen på ren disk och kattpottorna på skit. Och grubblade över nattens märkliga dröm – att min mobiltelefon var försvunnen. Jag har drömt konstiga saker flera gånger i veckan och den här drömmen var lika konstig som de andra.

∼ ♦ ∼

Idag hade jag bestämt mig för att damma, polera några möbler och torka av i badrummet. Det gjorde jag och det tog sin lilla tid. Jag tvättade också två korta maskiner och torkade av inne på gästtoan och dammade i Pojkrummet. Efter en paus när jag försökte läsa tidningen (se bilden nedan!) samtidigt som jag åt frukost vid lunch orkade jag med även dammsugningen. Den hade jag tänkt spara till morgondagen. Nu har jag i stället hela söndagen fri att göra… jaa, vadå..? Jag borde nog gå ut mer än ner till soprummet med sopor och ut i garaget med metallsopor. Vi får se om jag kommer på nåt sköj. På tal om sköj ska jag laga maten i kväll (<== ironi), men först tänker jag bjuda min kära på en GT.

Lucifer på tidningen

Herr Lucifer Katt tycker att jag fokuserar på fel saker, som tidningen, i stället för honom.


Nu ska jag strutta runt hemmet och vattna krukväxterna 
innan jag sätter mig ner och tar en mugg java och läser en stund till. Bara så jag får känna att jag är lite ledig idag också en stund. Efter lördagsmiddagen hasar jag också ner i fåtöljen för att se Pernilla Wahlgren på Slottet i alla fall.

∼ ♦ ∼

*GT = gin och tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.