Måndag kväll den 20 januari och kramdagen den 21 januari 2020: Harvar på


 Kära dagbok…

Måndagskvällen blev lång och lite seg. Efter att ha betalat ett par räkningar och ätit kvällsmackor blev jag skittrött och gäspig. Uppenbarligen var de flesta av mina sambor också det. Alla satt, halvlåg eller låg och slöade på flera olika ställen i hemmet…


Jag harvade på med min sista Fridegårdbok
och i morse blev det bokbyte till en nyutkommen spänningsroman som jag fick av Uppsalaewa i fredags. (Inlägget om Lättingen förberedde jag igår.) På Goodreads har jag satt som utmaning till mig själv att läsa 100 böcker i år. (Förra året läste jag 91.) Men jag vill också fortsätta försöka bredda min läsning och inte enbart välja deckare. Fast det är helt klart min favoritgenre! Sen gillar jag biografier också, förstås och även bra romaner som ger mig nåt, som inte bara är välskrivna rent tekniskt. Lokala författare har jag en förkärlek för och det får en säga att både Jan Fridegård och Aline Lilja Gladh är. Fridegård kom ju från Enköpingstrakten och Lilja Gladh skriver om Örbyhus där hon växte upp.

Böckerna Lättingen och Änglaleken

Bokbyte från en självbiografisk bok från 1965 till en nyutkommen spänningsroman. Båda böckerna är skrivna av författare med lokal anknytning.

∼ ♦ ∼

Träd vid ån med röda ljusbollar

Kanske dags att plocka bort juldekorationerna, som sagt…

I morse var det lite blött på marken när jag gick till jobbet, men himlen var ljusare än igår. Snart kan nog kommunen ta bort juldekorationerna i träden vid ån. Inte för att jag är trädkramare, men det är kramdagen idag och jag tänker på träden. Solen försökte titta fram under dan. Det lyckades framåt lunch.

Harva på, ja… Det kan en säga att jag gör med än det ena, än det andra. På jobbet är jag inblandad i ett tiotal texter. Min roll är att skriva begripliga texter och att sen publicera dessa på vårt intranät. Eftersom det är sjuhundrafyrtioelva kockar inblandade är det inte det lättaste. Min chef levererade ändå ett bra underlag att utgå ifrån. Det svåra blir när så många andra ska vara med och tycka om texterna. Jag skulle föredra om de fokuserade på innehållet eftersom de är experter på det och lät mig fokusera på det språkliga eftersom det är där min styrka ligger. Det irriterar mig lite dessutom att de som skriver betydligt sämre än jag har synpunkter på just det språkliga i stället för innehållet. Nu kommer det emellertid inte in jättemånga såna synpunkter, så nåt rätt måste jag väl ändå göra. Och det är detta jag mest har ägnat den här tisdagen på jobbet åt.

∼ ♦ ∼

Efter den gångna, sköna helgen känns det som om jag behöver nåt att se fram emot för att inte tappa sugen. Där jag befinner mig just nu jobbmässigt finns emellertid nästan inga ljusglimtar alls längre. Sånt blir rätt själsdödande i längden. Jag har pratat med några personer som har spelat viktiga roller tidigare för mig i och på jobbet. Dessa små pratstunder betyder mycket och gör att jag inte tappar sugen helt – utan harvar på. Att harva på blir rätt trist i längden och jag skulle verkligen behöva nån ljusglimt, åtminstone i den privata sfären. Jobbet är ju som det är och jag får trots allt lön för att vara där. (Men jag har faktiskt sökt två riktigt intressanta jobb idag där skrivandet är i fokus.) Anna och jag pratade lite löst om att besöka antikmässan i Fyrishov igen. Den håller till där första helgen i februari. Det är en liten ljuspunkt, i alla fall, och bara så länge vi inte köper en massa getostar som förra gången på mässan i höstas. Jag fick sån avsmak för getost när ostarna från mässan hade legat ett tag i kylen…

Antikmässa på Fyrishov

Så här mycket folk var det på Antikmässan i Fyrishov den 2 februari förra året.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 20 januari och kramdagen den 21 januari 2020: Harvar på

 1. NIllan på nätet skriver:

  Det var väl inte antika getostar ni köpte på mässan, för då kanske dom inte smakade så gott !

  Det är bra att planera in lite roliga utflykter:)

  Gilla

 2. Hehe, underbara kattbilder 😉 Har du läst Anders de La Motte? Belinda Bauer (tror att jag tipsat dig om henne). Så BRA deckare, men framför allt: författande när det är som bäst. Om du frågar mig, då;) Hoppas du får en trevlig kväll!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kissarna är underbara, men ibland svåra att fånga på bild. Lucifer är lättast – han vräker allt som oftast ut sig, som synes.
   Nej, jag har inte läst varken Anders de La Motte eller Belinda Bauer. Tack för tipsen!
   En bra kväll ska du också ha. Strax efter kl 19 kommer dagens blogginlägg ut här. Själv ska jag gå och äta mackor och dricka kaffe. Kaffe har jag saknat hela dan…. (Odrickbart på jobbet.)

   Gilla

 3. Ska bli spännande att höra vad du tycker om Änglaleken! 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Gillade Tändstickan mycket. Örbyhus ligger ju nära och det påverkar förstås. Nu har jag läst lite mer än en fjärdedel av Änglaleken. Positivt än så länge. 👍🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.