Trettondedagsaftons kväll och trettondedagen 2020: Paltkoma Major och vidunderlig läsning


 Kära dagbok…

Mini som Batman

Batman med mig i fåtöljen.

Trettondedagsafton var det igår. Ja, det stavas faktiskt så, även om det känns som om en stammar lite. Efter storhandlingen igår eftermiddag var vi väldigt osäkra på hur vi skulle orka uppfylla våra mål med Trettondedagsaftonens middag. Jag satt i fåtöljen i sällskap av Batman a k a Mini och undrade vad jag hade gett mig in på.

Men som alltid är min kära en fena på matlagning och logistik. Hon tog ledningen, jag hjälpte mest till med att duka, ställa fram, fixa ägghalvor och steka mina egna kycklingköttbullar och kalkonetter. Även om ingen gissade så åt vi alltså julmat igår. Vi tyckte att vi inte hade ätit nog av det tillsammans med Gymnasisten. Som vanligt är nu kylskåpet proppat med rester. Bra att ha eftersom vi jobbar, Anna sen länge, jag från och med i morgon. Tyvärr. (Ja, ångesten är skitsvår inför morgondagen.)

Lucifer sover i min skrivbordsstol

Paltkoma Major, här illustrerad av Lucifer.

Jag åt två portioner, först sill, potatis och ägghalvor samt till det en mörk julöl och ett par snapsar. Ett par julknäcke till maten slank också ner. Portion nummer två bestod av rödbetssallad, kalkonetter, kycklingköttbullar och Janssons frestelse.

Inte vet jag hur vi klarade avdukning och disk, men diskmaskinen skötte en del. Och när allt var undanplockat, kaffet på maten urdrucket inföll Paltkoma Major. Eftersom min skrivbordsstol var upptagen blev det inget mer datoriserande. Vi gick faktiskt till sängs vid 21.30-tiden. (Anna skulle ju upp tidigt och jobba, jag skulle få vara hemma en dag till.) Sen sov jag nästan tio timmar…

∼ ♦ ∼

Jag hade ungefär 100 sidor, cirka en femtedel, kvar av min tredje julklappsbok. Och jag hade bestämt mig för att läsa ut den. Det gjorde jag nu på morgonen. Vilken bok, alltså! Det kanske låter märkligt att skriva redan, men det kan bli årets bästa bok 2020. Boken beredde mig ingen lätt läsning, så nu har jag bytt till en bok med noveller, även den en julklappsbok från Anna. Kanske den stimulerar till en längre resa än till Stockholm och Pride i år. Nu är det ju snart två år sen jag var utomlands…

∼ ♦ ∼

Nu ska jag sätta fart med den här dagen. Diskmaskinen och kattpottorna är visserligen tömda, men jag ska äta frukost och därefter dammsuga. I kväll äter vi på lokal, förhoppningsvis lite mycket mindre för min del än igår.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trettondedagsaftons kväll och trettondedagen 2020: Paltkoma Major och vidunderlig läsning

 1. Mycket är gott på julbordet, men ack så gott det var när vi bröt trenden när mellandagarna kom och kokade makaroner 🙂 (nåja, vi åt köttbullar som fanns kvar till)

  Den där boken, den skall jag också ta mig an senare.

  Hoppas du får en bra start på jobbet på det nya året !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo vi ut ju en massa annat gott i mellandagarna, men Anna kände att vi inte hade ätit så mycket julmat ihop med Gymnasisten. Idag har jag ätit kycklingklubbor och ris till lunch, det var rätt gott. 😛
   Boken är ganska ”tung”, men bra.
   Idag är det mjukstart, men i morrn brakar det loss ordentligt… Hoppas det går bra för dig jobba! Jag ser fram emot anställningsintervjun på fredag. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.