Trettondedagens andra hälft och första arbetsdagen 2020: Cena Italianio och back to business


 Kära dagbok…

Citrus på Skänkeslåda

Om du inte stryker ordentligt hamnar du i skänkeslådan!

Det blev lite nytta gjord även min sista lediga dag. Jag dammsög, vattnade krukväxter och strök. Givetvis hade Övervakerskan nummer ett, Citrus, även känd som Så Jävla Gullig, koll på att jag gjorde det jag skulle. Ja inte när jag dammsög, för dammsugaren är ett helvetesmonster enligt familjen Katt. När jag strök, däremot, hade såväl Mini som dottern Citrus koll på mig. Den senare tyckte att det var mycket spännande med mitt orange strykjärn som pyste och som gick fram och tillbaka över strykbrädan medan ärmar och annat flaxade under. Som tur var hade strykhögen inte växt så mycket utan det gick ganska snabbt ändå att stryka några tischor, en skjorta, ett par jeans, en duk och fyra julservetter i tyg.


Sen blev det en stunds vila i fåtöljen. 
Jag läste cirka 50 sidor i min fjärde julklappsbok, en samling noveller från London. Men Citrus tyckte att jag hade jobbat hårt och var värd lite vin. Nu hade jag emellertid bestämt mig för att vänta till kvällen när jag fick äran att bjuda mina sambor på italiensk middag hos Alessandro.

Citrus på väg över vinskåpet

Viiin!


Jag åkte och hämtade hem Anna från jobbet i bil
och så hann hon vila en stund innan det var dags för den långa marschen ett kvarter bort. För ovanlighetens skull hade jag bokat bord. Eftersom bekräftelsen dröjde kunde jag inte bjuda Biografmaskinisten förrän ganska sent, men tyvärr jobbade han och kunde inte komma. Så vi blev tre som åt trerätters där notan slutade på 1 348 spänn. Pasta och Ripasso för oss myndiga, pizza och cola för Gymnasisten. Alla tre njöt av förrätten (bröd och tomatröra). Kronan på verket blev desserterna, där vi alla valde olika. Anna och jag drack kaffe också. Ett finfint slut på en skön ledighet.

∼ ♦ ∼

Det blev ingen lugn och skön natt, däremot. Vi kollade en dokumentär om Whitney Houston som dels höll på lite för länge, dels berörde för mycket. Jag somnade, men vaknade vid tre, halv fyra-tiden av att det var ståhej nånstans. Slumrade av och till och kvart över fem gick jag upp och gav katterna mat efter att detta önskemål ivrigt hade framförts utanför sovrumsdörren.

Selfie med luva svartvit

Kände mig som död i morse.

Tillbaka i sängen igen slumrade jag till, en timme senare klev jag upp, två minuter innan larmet på mobilen skulle ha dansat igång. Jag var som… död… Och lite skönt var det att upptäcka att det fanns fler på jobbet som kände likadant. De flesta började jobba idag. Jag inledde dan med att gå igenom e-post. Det var inte så farligt, faktiskt. Chefen hade mejlat mig i stil med ”min dräng hade också en dräng” i stället för att mejla berörd person direkt. Följden av detta blir att svaret lär dröja. Det kom några fler liknande mejl, precis som om chefen plötsligt upptäckte att jag faktiskt arbetar i hans enhet. Jag fick liksom peka ut var saker och ting finns – där de har legat mer än en månad – och tala om vem som är ansvarig för dem… I övrigt hade jag bara ett planerat möte idag och ett impromptumöte, medan morgondagens kalendersida visar fyra möten, varav tre koncentrerade kring lunch. Likadant är det på fredag, men då är det andra mötet en anställningsintervju på distans. Ja, jag börjar bli nervös. För att undvika att tekniken krånglar bad jag en kollega om hjälp. Jag fick en snabbkurs och nu kan jag ”allt” (inte, men så jag klarar mig).

Lustigt nog (?) hann jag ta fikarast både på förmiddagen och eftermiddagen – och även 30 minuters lunch. Förmiddagens rast blev visserligen ensam, typ efter ”alla andra”, men det var OK. Lunchen var god även om den kanske inte var helt i klass med gårdagens middag… Det blir intressant att se hur många raster jag kan ta i morgon, om ens en…


Jag har också hunnit läsa två kapitel i en intressant bok på jobbet
Boken har jag haft på gång hur länge som helst, men nu ska jag försöka läsa ut den. Den handlar om djuproller i samspelet mellan människor och trots att den har ett antal år på nacken är den synnerligen läsvärd – och aktuell. Innan jag gick hem idag läste jag till exempel om klyvning (splitting) som är en psykisk försvarsmekanism. Det är bland annat genom detta vi skapar gullgossar och syndabockar…

∼ ♦ ∼

If är mitt försäkringsbolag och jag är ganska nöjd med det. Men idag kom det rörig och förvirrande information via snigelpost och eftersom jag dessutom saknar en e-faktura blev jag tvungen att kontakta dem. Väldigt smidigt att göra det via bolagets chatt!

Mackor och kaffe blir det strax, till det ett öga i TV-tidningen och sen Antiktidningen (intetsägande länkar på webbplatsen). Klockan 21 ska jag hämta hem Anna i bil, för vid ett ställe på hennes väg till och från jobbet hade det skett ett knivöverfall idag – på eftermiddagen. Vart fan är vi på väg???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trettondedagens andra hälft och första arbetsdagen 2020: Cena Italianio och back to business

  1. Hehe, nackdelen med ledighet är att känna sig som död när man ska börja igen. Bra att du fick flera raster i a f. Ta hand om dig!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.