Borg


Ett inlägg om en film.Borg filmenInte för att jag är särskilt sportintresserad, men… 
När jag var ung var kunde jag liksom inte undgå att påverkas av de stora idrottspersoner som då var aktuella. Igår kväll visade SvT1 en film om en av dem, Borg (2017). Filmen har viss förankring i verkligheten, även om allt förstås är subjektivt – och varken manusförfattare, regissör, filmare med flera vet sanningen mer än de inblandade, främst huvudpersonen Björn Borg.

I den här filmen skildras slutet av Björn Borgs karriär, 1980. Allt kretsar kring den kommande matchen mellan gentlemannen Borg och den ohyfsade John McEnroe. Det blir även tillbakablickar från Borgs ungdom och början av hans karriär.

Som tittare ger tycker jag att filmen ger ett ärligt intryck av en tennismästare som är trött på att aldrig få vara ifred, men också på tennisen i sig. Björn Borg var även han en buse på tennisplanen som ung, fast i övrigt skildras han enbart positivt. Inga av hans alla ”affärer” – med kvinnor såväl som handlingar som kanske inte var helt lagliga – tas upp. När jag googlar på honom idag noterar jag att han numera är gift med en östgötska med vilken han har sonen Leo – som är en lysande tennistalang.

Jag tycker att filmen var riktigt spännande och jag erkänner att jag drogs med även i den spännande första matchen mellen Borg och McEnroe. Skådespelarna är oerhört lika de verkliga personerna och det ger också pluspoäng.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Borg

  1. Mösstanten skriver:

    Tack för det här filmtipset. Jag såg en dokumentär om Björn Borg för en tid sedan. Kanske vore det idé att se den här spelfilmen också.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.