Skuggpojken


Ett inlägg om en bok.Lucifer Carl-Johan Vallgrens bok SkuggpojkenDet var inte särskilt länge sen 
som jag botaniserade i våra bokhyllor och hittade Annas deckare/kriminalromaner av Carl-Johan Vallgren. I våras läste jag både Kunzelmann & Kunzelmann och Havsmannen och var väl inte så imponerad av den förra. Men nånting i den andra slog an gillandets sträng i mig. Nu har jag läst en tredje bok av författaren, Skuggpojken, som han har skrivit under pseudonymen Lucifer. Det är den första boken av hittills två i Danny Katz-serien.

Danny Katz är en sorts antihjälte med ett brokigt förflutet inom såväl underrättelsetjänsten som livet som hemlös och drogberonde. En dag kontaktar en kvinna vars man har försvunnit Danny och ber honom söka rätt på maken. Danny var Joel Klingbergs enda vän och den ende han litade på, enligt frun. Märkligt nog är Joel inte den enda i familjen som har försvunnit. Under sommaren 1970 försvann hans äldre bror vid en tunnelbanestation där pojkarna var med sin pappa. En främmande kvinna tog den äldre pojken i handen och skulle möta pappan och brodern en trappa upp efter att de senare tagit hissen med barnvagnen. Men väl uppe fanns ingen där. Danny Katz blir motvilligt intresserad av försvinnandena och upptäcker många hemligheter i familjen Klingberg. Dessutom försöker nån sätta dit honom. För mord.

Det här är riktigt spännande och förbryllande redan från början. Hur kan ett barn som är en sex, sju år bara försvinna spårlöst? Och hur kan hans bror göra det, många år senare? Trots att boken är en riktigt hårdkokt deckare där författaren inte går ner på djupet varken i teckningen av personer eller miljöer är det nåt i boken som fångar mig genast. Berättelsen är spännande och mystisk och jag vill verkligen veta vad som har hänt bröderna – och deras föräldrar.

Toffelomdömet blir det högsta. Nu ska jag fortsätta med del två, Svinen!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skuggpojken

  1. Mösstanten skriver:

    Skuggpojken kanske vore något för mig. Havsmannen tror jag också på. Jag tyckte faktiskt att Kunzelmann-boken var riktigt bra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.