Lördag eftermiddag och kväll den 30 november och söndag förmiddag den 1 december 2019: I strålkastarljuset… och sen blev det visst första advent


 Kära dagbok…

I strålkastarljuset med kalufsen i vänstra hörnet

I strålkastarljuset för en eftermiddag (se kalufsen nere i vänstra hörnet).

Tänk dig att känna att du får befinna dig i strålkastarljuset en eftermiddag! Och då menar jag i positiv bemärkelse. Att slippa höra nedsättande uttalanden om din person, att slippa bli skojad om på ett nedlåtande sätt, att slippa… behöva försvara sig och andra. Jag hade en sån eftermiddag igår. Det blev en riktig boost för jaget. Samtidigt fick jag mycket nytta gjord. Till exempel är tanken på jul för min del numera fylld med en massa ångest. Igår kunde jag köpa julklappar till fyra olika personer, varav en okänd kollega. (Vi ska ha julfest på jobbet på fredag och den som vill hänga lite med tomten då bör medföra ett paket.) Ett par av klapparna var planerade, några lite planerande och andra bara blev. Spontan, alltså. Ja, till och med en sån som jag kan vara spontan.

Och den som fick mig att känna mig normal, trevlig, rolig och bara… vanlig var min kompiskollega Fia. Vi träffades vid 13-tiden inne på Uppsala Konsert & Kongress, för det blåste snålt och var snorhalt ute. Första stoppet blev nyöppnade Böcker & Bläck på Stationsgatan 11 (Uppsala Östra-huset). Roligt att se ägaren göra ett nytt försök. Nu hoppas jag bara att hans transport med böcker kommer fram – de hade varit med om en seriekrock under den gångna veckan, vilket gjorde att det var ganska glest på vissa hyllor.

Vart vi gick sen kan jag inte skriva så mycket om eftersom det rör julhandel. Men jag träffade en och annan gammal bekanting ute i vimlet och nu har jag krävt ett besök på jobbet. Efter avslutad shopping var jag xtusen kronor fattigare, men sju julklappar till dem jag tycker om rikare. Det firade Fia och jag med öl och vin på Happy Duck Bar där vi också uppdaterade varandra om det senaste samt fattade jobbeslut – över en öl, såsom chefer gör.


Vid 18-tiden blev det hemfärd, Fia 
till sina barn och jag till familjen Katt. Samtliga skulle utfodras. Det var en trio halvsura kissar som mötte mig när jag kom hem. Jaa, jag hade varit borta hemifrån i cirka fem timmar. Citrus spanade på grannar och efter mat i köksfönstret…

Citrus i köksfönstret

Citrus spanar på grannar och efter mat.


Till mig själv fanns ingen mat hemma, 
så jag fick halka till Kvarnen. Där handlade jag först en del frukosttillbehör samt tre lagrade ostar till sambon och mig senare på kvällen. Därefter blev det en öl (Tail of a whale, förstås!) och en halloumiburgare hos Phil. Denna kvällens fjärde öl satt finfint tillsammans med burgaren.

 

Blindtunnel och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Jag hann precis slå in alla julklappar och sätta mig och se avslappnad ut i fåtöljen när Anna kom hem från jobbet. Vi mumsade ostar och drack var sitt glas vin medan vi slöglodde på nån gammal deckare på TV. Båda var nog lika trötta, jag somnade i alla fall som en sten – före midnatt. Sen hade jag mardrömmar i natt, bland annat att en vägg med köksskåp ramlade över mig. Jag vaknade och låg och grubblade en del på jobbsaker. Inte bra, två nätter i rad nu. Klockan var 7.20 när jag gav upp försöken att sova mer. Jag tömde kattpottorna och ställde in våra fina vinglas, men sen gjorde jag sedvanlig söndagsmorgon med läsning och kaffe på sängen.

Efter läsning och före frukost rev jag ur lakan ur sängen, städade badrummet och gästtoan samt torkade golven i badrummet, vardagsrummet, hallen och köket. Jag satt och sippade på det sista kaffet när Annas snälla mamma ringde. Varje gång blir jag så varm i hjärtat när hon ringer. Samtidigt blir jag lite ledsen, för jag saknar ju min egen mamma.

Nu har sängen fått rena lakan och jag har duschat och satt på mig rena kläder. När Anna slutar jobba ska jag halka dit i bil för att hämta henne. Därefter tänker vi oss en tur i city, det är visst första advent idag och då ska en strosa på stan och titta i skyltfönster och mysa och frysa.

Sen blir det måndag igen. Tyvärr.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 30 november och söndag förmiddag den 1 december 2019: I strålkastarljuset… och sen blev det visst första advent

 1. FEM skriver:

  Trevligt med kompiskollega på stan! Låter riktigt kul o givande.
  Vi har också sprungit på stan idag. Julmarknad i hamnen o på stora torget. Vi fick med oss Johan med familj: Viola o de 2 småkillarna. Kallt så förbannat var det. Blåste snålt så vi frös ända in i märgen. Från hamnen åkte vi traktor o vagn upp till torget. Minstingen, Philip, är helt galen i traktorer, så han var i sjunde himlen. Vi gick in till gallerian o värmde oss o jag köpte ett par julklappar. Nu sitter o ligger vi i soffan o slöglor på tv. Ska sätta på lite java snart.

  Gilla

 2. Du var effektiv som fixade så mycket julklappar på en eftermiddag tycker jag, då var ni värda ett pubbesök !

  Jag har faktiskt fixat några julklappar, men några kvar, har dock ganska koll på vad jag skall handla – och då är halva jobbet gjort 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mycket nöjd med shopping och lördagen var jag! 😛 Och med en plan är det betydligt lättare att fixa klappar. Jag har några kvar att köpa, men har planer för det mesta som återstår.
   Lycka till med dina inköp!

   Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  En trevlig dag på stan. Härligt! Och tänk att det öppnas nya bokhandlar i dessa internettider.
  Om du undrar så håller jag på med att flytta till WordPress.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mycket trevlig dag! Inte direkt ny, av olika skäl fick han lägga ner sin förra affär. Nu hoppas vi på många och ffa nya kunder.
   Härligt! Lycka till med WordPress! 👍🏻😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.