Onsdag kväll den 20 november och torsdagen den 21 november 2019: Jag vill bara lägga mig ner


 Kära dagbok…

Igår var det full rulle från morgon till kväll. Och det funkade faktiskt för mig. Men jag slaknade framåt 21.30, redan. I natt var både Anna och jag vakna. Jag lyckades somna, ja, men sen vaknade jag. Och Anna. Jag öppnade sovrumsfönstret och trots allt väsen utanför från tågen, främst, tror jag att det var ett bra recept. Sval luft gör lite nytta. Sen är luften mitt i stan inte så frisk, men…

Det var perfekt att åka och handla tidigt igår kväll. Då funkade till och med jag på Stormarknaden. Nu skulle jag inte ha så många saker, men tunga. Det blev två vändor bärning från bilen. Den sista vändan utnyttjade Anna som jag hade hämtat hem från jobbet. Kattsand och kattmat är tungt. Bara en kartong med tio liter kattsand väger åtta kilo. Jag köpte två igår – och två lådor kattmat på påse. Nåja, nu är förrådet påfyllt – för ett tag. Sanden räcker kanske två veckor, maten inte riktigt lika länge…

KattsandKattsand

KattmatKattmat

∼ ♦ ∼

Min arbetsdag startade med att rensa lite luft. Jag inser att det är bra att alla inte är nya på jobbet, men jag gillar också att det är nytt på jobbet. Nu gäller det att hitta rätt balans i det. Och det är inte helt lätt. Jag vill inte stå till svars för saker jag inte har gjort/gör eller inte har varit/är ansvarig för. Men jag vill att ögon och öron ska vara öppna såväl bakåt som framåt. Balansgången är svår, men Rom byggdes inte på en dag. Samtidigt är jag en doer och om jag inte får göra finns det stor risk att jag ledsnar ur.

Även den här dagen har jag mött folk som har pyst sitt missnöje. Vi behöver alla pysa, så också jag. Det är inte helt lätt för mig att försöka vara neutral när jag har åsikter – och faktiskt är en ganska empatisk person.

På eftermiddagen hade jag ett möte som jag var lite spänd inför. Av det mötet utkom att jag måste försöka vara professionell och smidig, men ändå stå på mig. Det finns stöd från flera håll, bland annat rena fakta. Utöver det har jag till exempel granskat en handbok och en text om ett digitaliseringsverktyg.

Jag kan inte skriva mer än så här. Förhoppningsvis förstår du ändå, kära dagbok, hur mycket kraft och energi en arbetsdag slukar rent psykiskt. Jag känner att jag vill göra som familjen Katt, bara lägga mig ner…

∼ ♦ ∼

I kväll blir det brott efter laxen. Jag borde tvätta och stryka, men det får vänta till helgen. Och helgen den närmar sig, tack och lov. Bara en dag till att överleva, därefter två dagars frist.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.