7 dagar


Ett inlägg om en bok.Deon Meyers bok 7 dagarI maj var vännen FEM här i Uppsala och hälsade på. 
Med sig till mig hade hon en hel hög med pocketböcker som nån på hennes jobb hade rensat ur. Den allra sista boken ur den högen har jag nu läst ut, boken 7 dagar av sydafrikanske författaren Deon Meyer. Det här är för övrigt den tredje delen i serien om polisen Bennie Griessel. (Det finns fem utgivna på svenska i serien samt nio böcker totalt sett av författaren.) Trots det gick det alldeles utmärkt att läsa boken, men jag inser förstås att jag har missat en del som gäller Bennies privatliv. Som så många andra litterära snutar är han (nykter) alkoholist. Frågan är om boken i övrigt skilde sig från andra kriminalromaner – på positivt sätt eller negativt.

Det går en polisskjutare lös. Denne skjuter inte poliser för att döda dem, men givetvis stryker en och annan med. Skytten skickar däremot underliga mejl med referenser till Bibeln och svammel om kommunister. Mejlen handlar om ett ouppklarat mord, det på en snygg, kvinnlig och framgångsrik advokat. Det som finns i fallet är bland annat en serie nakenbilder på advokaten, men mycket mer har Bennie Griessel inte att gå på. Vid sidan av polisjobbet och fallet har han en exfru och två halvvuxna barn samt sin flickvän Alexa, känd sångerska men också hon alkoholist som Bennie.

Det var jätteintressant att läsa en deckare som inte är skriven av nån amerikan eller europé. Skillnaderna som märks är förstås dem som rör samhället historien utspelar sig i. Utöver det sker sedvanligt polisarbete. Ganska spännande är det och ganska irriterad blir jag på alla i Bennies närhet som utsätter honom för sina problem när han faktiskt själv har ganska stora egna.

Jag tycker att det här var en ganska underhållande deckare. Även om den inte direkt överraskade läser jag gärna fler böcker i Bennie Griessel-serien.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.