Fredag kväll den 8 november och lördagen den 9 november 2019: Kaskader och kras på kalas och husmödrar slår till


 Kära dagbok…

Det blev en riktigt fin trerätters förlovningsmiddag igår kväll. Eller alltså vi är ju redan förlovade, men firade elvaårsdagen av detta. Redan på morgonen fick jag ju fint kort och franska kort i paket. (Anna blev inte heller utan gåvor, men fick vänta till kvällen.) Husmor slog till och jag och Gymnasisten kunde i princip sätta oss till dukat bord. Så gott och läckert, bland annat från Myrtos, alltihop! Tyvärr slutade middagen i en kaskadspyende katt – Mini spydde över kökssoffa och matta i Djungelrummet just som Gymnasisten satte tänderna i sin dessert. Som grädde på moset slog husmor A till lite extra och kraschade ett champagneglas vid disken. Tråkigt slut på en annars fin dag och kväll. Tack, älskling, för allt du gjorde och gav!


Vi myndiga intog vår dessert (kaffe och choklad) 
i vardagsrummet. Trötta var vi, speciellt Anna som hade varit vaken sen klockan fyra. Vi tittade på senaste avsnittet av Veckans brott som jag hade spelat in. Jag läste ut den härliga lilla boken om drottning Elizabeth och bytte till en bok om en mördande granne som Vargnatt vänligen skickade till mig i oktober. Nånstans mellan klockan 22 och 23 hasade vi till sängs och jag orkade bara läsa prologen i Alex Marwood-boken.

Bokmärke Ive been booked

Lite stressad av måsten idag.


I morse orkade jag läsa mer,
men då kände jag mig stressad av lördagens alla måsten. Innan jag kunde läsa och dricka kaffe på sängen tömde jag diskmaskinen och kattpottorna och ställde fram sopor som jag senare tog ut till såväl soprummet i huset som i garaget.

 

Teodosio Basilisco och Brolia Ricasoli 2017

Lördagsvinare.

Ja det blev en lite stressig lördag. Jag tyckte inte vi direkt låg och drog oss så länge, men klockan var redan närmare tolv innan vi kom iväg till Kvarnen för att handla middagsmat och dryck. Det var inte precis glada miner när vi plaskade dit i regnet i sällskap med Dramaten. Till tröst köpte jag med mig ett par röda italienare hem, två viner som vi har druckit tidigare. Basiliscovinet fick högsta omdöme av mig i september, till exempel.

Igår på jobbet blev jag faktiskt lite full i skratt när jag såg lappen på en av våra kaffeautomater. När folk hittar på egna förkortningar kan detta ofta bli missvisande information. I det här fallet blev det riktigt roligt för flera av oss, för jag var inte ensam om att tolka VTN som VIN… Jag undrade dessutom varför nån hade felanmält automaten om det nu var så att den serverade vin i stället för kaffe.

Kaffebryggaren Läcker vin

LÄCKER VIN! trodde jag att det stod…


När vi kom hem ställde jag mig vid strykbrädan 
och Anna promenerade runt med Helvetesmonstret*, jag tog två av rummen. Strykhögen kändes enorm, men bestod bara av sex tischor, tre luvatröjor, ett par jeans och en grytlapp. Belöningen blev en riktigt go-fika som Anna fixade. Och just som vi skulle till att mumsa upptäckte jag att Annas snälla mamma hade ringt mig, så jag ringde upp och fick som vanligt en trevlig pratstund med henne.

∼ ♦ ∼

Anna har grejat med gardiner till köksfönstret medan jag har skrivit det här och på min lott föll att flytta ut och in alla lådor med gardiner och dukar i vårt linneskåp i smatten mellan Djungelrummet och Pojkrummet. Katterna har varit nyfikna på alla lådor och grejor, men trots att de började sin jamsession tidigt i morse vill vi inte stoppa ner dem i Skänkeslådan. Lilla Citrus får nöja sig med att softa ovanpå.

Citrus på skänkeslåda

Nej, Citrus ska inte stoppas ner i lådan.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 8 november och lördagen den 9 november 2019: Kaskader och kras på kalas och husmödrar slår till

 1. Scylla skriver:

  Kaskadspyende katt mitt i fira-middagen lät ju mindre angenämt. Jag uppfattade det först som om hela Champagneflaskan gått i kras och känner mig en smula lättad över att det ”bara” var ett glas, så att ni i alla fall fick skåla ordentligt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var inte trevligt med katten, men värst för Gymnasisten som åt sin dessert just då – i samma färg som det katten fick upp… 😮
   Nä, proseccon räddades, det var bara det svindyra glaset som jag köpte ganska nyligen på antikhandel. Vi får hålla ögonen öppna efter fler!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.