Kladdkakans kväll och elfte förlovningsdagen: Sött på assiett och kort, men också franska kort


 Kära dagbok…

Kladdkaka från Trillers 2019

Vi firade Kladdkakans dag med denna übersöta godbit.

Firandedagarna avlöser varandra just nu. Egentligen behöver det inte till nåt storslaget och pompöst, det räcker med typ en god kaka (svindyr i och för sig, men inte nödvändigt!) och en väl vald present som kanske inte kostar en förmögenhet. Igår kväll anlände Gymnasisten för månadens vistelse på Main Street. Det blir genast lite mer liv i hemmet även om mycket av Gymnasistens liv pågår bakom stängd dörr i Pojkrummet. Integritet är viktigt att respektera. Igår var vi tre vid kvällsmatsbordet, men jag var sist så jag åt det mesta av den grekiska salladen sambon hade köpt ensam. Sen var det ju Kladdkakans dag, vilket vi hade haft en dialog om per mobil under dagen. Det blev Anna som även igår gick till Butiken på hörnet (är vi stammisar, eller..?) för att köpa hem godsaker i form av tre kladdkakebitar. Godsaken ifråga var sen så übersöt att blodsockret med all säkerhet sköt i höjden. Det blev inget mer ätet igår kväll efter sagda kladdkaka…

Familjen Katt var bara lite intresserad, men då mest av grädden. Choklad är ju rentav giftigt för katter, så ingen av dem fick smaka. Och det verkade som om i alla fall Lucifer inte brydde sig så jättemycket.

Citrus och Lucifer i soffan

Måttligt intresserade av kladdkaka var Citrus och Lucifer.

∼ ♦ ∼

Till dig med stjärna och hjärta

Till dig (det vill säga mig) med både säna och jeta.

Idag är det den 8 november och vi firar vår elfte förlovningsdag. Ja, vi hastar inte framåt, precis. Vi har varit tillsammans i tolv år och först förra året blev vi sambor. Skälen till att vi dröjde tänker jag inte redogöra för här, kära dagbok, men du vet ju att det ibland hamnar käppar i hjulen under livets färd. Till kvällen är det fin middag planerad och den har sambon lovat att ansvara för. På kylning har ett Proseccovin legat i några veckor och väntat på oss vuxna. Jag blev uppvaktad med både kort och paket i morse. Och även paketet innehöll kort, fast franska. Valet av innehållet är helt perfekt och visar hur klok och omtänksam min sambo är. Boken Franska kort utspelar sig nämligen i området där Slottet och Slottsträdgården finns och författaren är en av våra grannar där. Rysningar och skratt utlovas i bokpresentationen. Det ska bli riktigt roligt att läsa den här boken! Men jag tror att jag ska spara på den tills vintern kommer på riktigt så att jag kan minnas hur härligt det är i Slottsträdgården sommartid. (På tal om Slottet ringde jag Slottsfrun igår men hon var ute på vift. Igår kväll ringde hon själv, fast till sin dotter eftersom hon inte hade sett att jag hade ringt. Jag hann bara bli lite orolig.)

∼ ♦ ∼

Veckans sista arbetsdag började i gråväder, men plusgrader. Jag avslutade en textgranskning och uppdragsgivaren var nöjd. Materialet ska justeras lite och därefter publiceras på måndag. Vidare jobbade jag med lite andra texter samt deltog i ett riskanalysmöte, bland annat.

∼ ♦ ∼

I helgen kan den som ha en far fira honom, för på söndag är det Fars dag. Planerna för helgen är inte utkristalliserade ännu, men jag ska dammsuga och ta itu med en enorm strykhög. Sen hoppas jag att vi gör nåt roligt och stimulerande också och att vi även hinner återhämta oss. Det har emellertid varit en bättre arbetsvecka denna den gångna och om jag är trött nu i kväll beror det inte på tjafs och strul utan för att jag har jobbat hårt och effektivt.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag emellertid fira kärleken. För den är störst. Av allt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kladdkakans kväll och elfte förlovningsdagen: Sött på assiett och kort, men också franska kort

  1. Grattis till er på elvaårsdagen! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.