Torsdag kväll den 31 oktober och fredagen den 1 november 2019: Halloween och halloumi samt Klostergatans tristaste och bästa


 Kära dagbok…

Det var extra mysigt att komma hem igår. Anna hade gjort det så Halloweenmysigt. Häftigast av allt var nog den Jack-o’-lantern som hon hade skapat under torsdagen medan jag jobbade. När vi kom hem efter att ha setts på stan tände vi Jack-o’:n och kollade I huvudet på en mördare. Och trots att vi var mätta efter vår indiska middag slank det ner en och annan godisbit. Vem kunde motså blodiga ögon, liksom..?

∼ ♦ ∼

Vit blommande novemberkaktus

Underbar blommande novemberkaktus.

Idag vaknade jag till en ny månad. Vi närmar oss julen, den inte helt okomplicerade, men än är det nästan två månader dit. Jag orkar inte tänka på eländet utan att få ångest. Det är inte så lätt när en inte har nån ursprungsfamilj som lever. Men idag blev det bara november. Annas vita novemberkaktus, som mamma gav henne en gång fast Anna valde exemplaret själv, blommar för fullt i sovrummet. Vita blommor med rosa mitt. Underbara!

Det blev lite hemmajobb före och efter ett besök i vården. Besöket blev bättre än jag hade föreställt mig, även om jag fick utnyttja pappersnäsdukar. Om ungefär en månad ska jag på återbesök. Jag tänker överleva!


Efter vårdbesöket gick jag hem en stund. 
Sen slet jag med mig Anna upp på stan för att handla mat och dryck till i morgon. Vi tänker laga en rätt från en av vinprovningarna – och dricka det provade vinet till. Två tunga kassar gick jag sen hem med – innan vi gick ner på stan igen. Denna gång återvände vi till Klostergatan 5 för att fika. Nu har vi druckit öl och vin samt fikat där och även köpt med fikabröd hem. Nästa gång ska vi prova lunch eller middag, men stället är så litet att en defintivt måste boka bord.

Fika på Klostergatan 5

Nu har vi fikat på Klostergatan 5 också.


Vi hade inga fler ärenden på stan,
så vi gick hem för att vila och läsa. Det blev en solig dag och vi försökte tanka lite ljus. Så även solkatten Citrus. Det var så ljust på balkongen att hon måste blunda.

 


Jag hade tänkt fel och tänkt att det var ljuständning i kväll,
men det är ju i morgon. Eller… folk tänder väl ljus på sina gravar i kväll, men på vissa kyrkogårdar tänds marschaller och det sker i morgon. Då beger vi oss till Gamla kyrkogården, inte för att tända ljus eftersom min familj inte är begravd här, men för att se och uppleva kyrkogården i ljusskrud. Jag tänder ljus för de mina i tanken. Om vi orkar blir det en promenad i stan efteråt för att se Allt ljus på Uppsala 2019. I kväll orkade vi precis bara gå till Phil’s och äta halloumiburgare. Nu är det fåtöljer, mys framför TV/film och kanske en bit ost och ett glas vin lite senare som gäller.

Halloumiburgare på Phils

Fredagsburgare.

∼ ♦ ∼

Och nu ska jag hänga tvätt.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 31 oktober och fredagen den 1 november 2019: Halloween och halloumi samt Klostergatans tristaste och bästa

  1. Vad fint Halloween-pyntat ni har! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.