Onsdag kväll den 23 oktober och torsdagen den 24 oktober 2019: Mer än bara goda ostar och ett gott vin


 Kära dagbok…

Igår kväll hade vi åter en lugn hemmakväll. Sambon med onda ryggen lagade mat till sig och den yngre generationen, medan jag värmde soppan jag hade köpt för ett tag sen. Till den åt jag en brödbulle inhandlad på hemvägen hos Butiken på hörnet. Sen åt vi tillsammans alla tre och jag fick höra senaste nytt på olika fronter. Sånt som jag har saknat. En bok är visserligen ett gott sällskap, men… Medan tvättmaskinen fick arbeta hårt och min insats var att hänga ren tvätt på tork kollade jag understundom på underhållnings-TV. Jag är nog lite knäpp, men när tvättunnan bara innehöll en röd tröja jublade jag. Den hade varit överfull alldeles nyss. Lite senare på kvällen trollade Anna fram några goda ostar. Jag öppnade en vinflaska och vi tog var sitt glas. Det handlar om mer än bara just… goda ostar och ett gott vin. Just nu behöver jag detta så mycket – i kombination med annat och som motvikt till annat.


Tisslingarna var inte intresserade av vare sig soppa eller ost och vin. 
Lilla prinsessan Citrus vältrade sig bland sidenkuddarna i farfarsfåtöljen med leoparden på filten spände ögonen i henne. Brorsan Lucifer ägnade sig åt intimhygien på filten i min skrivbordsstol. Ja… hum… en får inte vara kackelmagad…

∼ ♦ ∼

Kaffemugg svartvit

Två muggar svart för extra styrka.

Torsdag var det i morse och resten av dan. Det enda kaffe jag får i mig dagtid är hemma, så det blev två muggar. Idag behövde jag lite extra styrka. Jag hade ett bra möte tidigt i morse. I samband med det fick jag höra om ett stöd från oväntat håll. Det var en sån stor sten som föll att de tårar som kom var minst lika tunga. Stöd får jag också från flera håll, men jag är inte nån som sitter och väntar på att nån annan ska lösa mina problem. Den här gången är jag rustad och tar hjälp och agerar själv där jag kan.

Min arbetsdag var full av möten och det blev ytterst lite verkstad idag. Mycket på jobbet handlar om relationer. Genom goda relationer blir saker gjorda. Och jag lovar dig, kära dagbok, jag är en doer! Jag hoppas på en lösning och jag har tagit aktivt initiativ till förändring.

∼ ♦ ∼

I kväll kanske jag läser ut min bok på gångäven om Mini verkade lite tveksam till boken i morse. Hon tyckte i vart fall att den fungerar bra som kudde.

∼ ♦ ∼

Domkyrkan finns på sin vanliga plats – i morse mest som en silhuett mot oktoberhimlen.

Domkyrkotornen tor morgon 24 oktober 2019

Mest en silhuett i morse…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 23 oktober och torsdagen den 24 oktober 2019: Mer än bara goda ostar och ett gott vin

  1. Agneta skriver:

    Det verkar ljusna i horisonten..😃✊🏻💚

    Gilla

  2. Vin och goda ostar i sällskap med nära och kära, stöd från flera håll, mer sånt till dig! Gjorde mig glad att läsa. Hoppas du, ni hemma, får en fin fredagskväll!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.