Helgen den 11 – 13 oktober 2019: Stängd dörr, öppna tårkanaler


 Kära dagbok…

Hösten är här. Slottsbacken i Uppsala är full av löv, noterade jag när jag gick hem från jobbet i fredags. Jag skulle passera stan och göra ett ärende på hemvägen. Annars brukar jag undvika den vägen.

Hemma blev jag bjuden på tacomiddag, Mini låg på fällen och en av novemberkaktusarna i sovrummet (Annas, förstås) bär knopp.

∼ ♦ ∼

Boken The Nowhere Child och kaffe på sängenLördagen startade som vanligt med kaffe på sängen och min bok på gång. Sen blev ingenting som vanligt. Jag var med och stängde en dörr. Det sägs att när en stänger en dörr öppnas en annan. Det låter hoppfullt om än inte helt logiskt.

Jag gick och gick och gick igår. Köpte bullar hos Trillers nyöppnade bistro på Klostergatan. Vi var fyra som fikade hemma.

När kvällen kom gick och gick och gick jag igen. Men först fick katterna mat.

Jag såg ett smycke i fönstret hos The English Bookshop som jag ville ha. Sen slog jag mig ner hemma och läste, fick ro till det. Boken är bra!

Till sista delen av Shetland bjöd Anna på ost och vin.

∼ ♦ ∼

Min söndag inledde jag inte på sedvanligt vis. I stället gick jag upp och skrev en stund. Lite senare inträffade en knappincident och det var tur att Anna kunde rycka in som tillfällig mamma åt mig en stund. På tisdag behöver jag nämligen vara hel och ren för ett speciellt tillfälle. Jag tog en promenad på förmiddagen för att rekognoscera. Sen gick jag hem och rostade ett par mackor till frukost. Magen är OK så länge jag inte äter. Men det går förstås inte att leva på luft även om jag är ett fetto, så söndagsmiddagen hade jag planerat in i veckan.


Före middagen traskade jag iväg i höstsolen 
för att tända ljus i Domkyrkan för mina kära. Min mammas dödsdag är en årsdag som denna det tredje året fortfarande gjorde mig ledsen. Jaa, jag satt och grät länge i kyrkbänken och jag satt kvar tills tårarna tog slut och ryggen värkte. Jag är inget offer, jag grät för att jag är ledsen och känner sorg och saknad. Samtidigt som jag i tanken ville tacka mina kära för livet. Så märkligt att jag råkade ta just den lappen… Avslutningsvis tog jag en tur inne i Domkyrkan. På hemvägen köpte jag mig nåt dyrt och lite lyxigt på Rituals, för shoppa är precis vad min mamma skulle ha gjort till tröst.


Till seneftermiddagen och söndagsmiddagen 
träffade jag en god vän. En som inte heller är från Uppsala. Jag är så glad för den här nya vänskapen.


Ett stort och varmt TACK till alla som hjälpte mig igenom gårdagen!
Utan alla fina vänner, som stöttade mig på olika sätt, hade jag inte klarat av att hantera den så som jag gjorde. Ni är GULD!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen den 11 – 13 oktober 2019: Stängd dörr, öppna tårkanaler

  1. Årsdagarna gör att man tänker lite extra, och blir extra ledsen .. kram från mig

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.